MobilePay til netbutikker virker nu med Dankort

0

Dankort og Visa/Dankort er nu en del af MobilePay Online, der kan bruges til betaling i netbutikker.

MobilePay kan aktiveres til brug i netbutikker (Foto: MereMobil.dk)
MobilePay kan aktiveres til brug i netbutikker (Foto: MereMobil.dk)

Dankort med i MobilePay

I slutningen af januar i år lancerede Danske Bank MobilePay Online, der er en mulighed for betaling med MobilePay i danske webshops, hvis man vel at mærke havde et Mastercard eller et rent Visa-kort lagt ind i applikationen, da Dankort og Visa/Dankort ikke var understøttet.

MobilePay på vej til netbutikker uden Dankort

Hidtil har kun omkring 350.000 brugere af MobilePay, der har 1,9 millioner oprettelser, kunne anvende tjenesten på nettet.

Danske Bank har nu forhandlet en aftale med Nets på plads, der åbner for brug af Dankort og Visa/Dankort i MobilePay Online. Med understøttelse af de to betalingskort forventes en stor del af betalingerne på nettet, fremover at ske med MobilePay.

Et eksempel er Boozt.com der inden for en måned flyttede 15 procent af betalingerne over på MobilePay. Fremover forventer netbutikken, at 70 – 75 procent af transaktionerne vil ske med Danske Banks digitale betalingstjeneste.

Før MobilePay kan anvendes til onlinebetalinger, kræver det indtastning af NemID, når muligheden aktiveres i applikationen. Dette sker under Indstillinger > Betalingskort > Aktiver til nethandel.

Over tid vil MobilePay-brugere skulle godkende deres konto med NemID, lød det fra Danske Bank i februar.

Det vigtigste for Danske Bank er aftalen om brug af Visa-delen i de Dankort danskerne går rundt med. Det rene Dankort har kun ganske få, og der bliver ikke længere udstedt ret mange Dankort, der ikke også er tilknyttet en aftale med Visa.

MobilePay kører forsøg med betaling i Føtex

Mere til historien

Inden udgangen af 2015 forventes over 3.000 netbutikker, at tage imod MobilePay Online som betalingsmiddel. Der er omkring 15.000 webshops i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer