MobilePay på vej til netbutikker – uden Dankort

MobilePay er begyndt udrulningen til netbutikker, men Dankort og Visa/Dankort brugerne, kan endnu ikke benytte tjenesten.

Bank, betaling, Danske Bank

Danske Bank er klar med onlinebetaling via MobilePay, men ved lanceringen sker det uden Dankort (Foto: MereMobil.dk)

Indkøbene på nettet skal kunne betales med MobilePay, lyder det fra Danske Bank. Selvom flere overskrifter i forskellige medier præsenterer budskabet om, at MobilePay nu er klar som betalingsmiddel i netbutikkerne, er der mere til historien, som nuancerer billedet en hel del.

Langt fra alle 1,9 millioner MobilePay-brugere, vil ved lanceringen kunne bruge muligheden for onlinebetaling.

Kun dem med et udenlandsk betalingskort tilknyttet MobilePay, vil få muligheden for onlinebetaling med Danske Banks løsning. Konkret skal ens MobilePay være sat op med et Mastercard Debit, Mastercard Credit, Visa, Visa Electron eller Electron Debit.

Ifølge Danske Bank er op mod 350.000 brugere af MobilePay helt klar fra begyndelsen. Øvrige 250.000 brugere skal selv, manuelt, i applikationen, angive kortet som onlinekøbs-præference. Dette gøres under Indstillinger > Betalingskort > Brug til nethandel.

Dankort må vente til sommer

De resterede brugere af MobilePay, dem med Dankort og Visa/Dankort, vil først fra sommeren 2015 kunne nethandle med løsningen fra Danske Bank.

Årsagen er, at Danske Bank på nuværende tidspunkt ikke har implementeret aftalen med Nets, der sidder på Dankort og Visa/Dankort løsningen.

- ”Vi er imidlertid glade for, at Dankortet vil indgå i MobilePay Online. Nu skal vi have håndteret det rent tekniske, så sikkerhed og brugervenlighed går op i en højere enhed. Derpå forventer Nets og vi, at Dankortet vil være omfattet indenfor få måneder,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, i en pressemeddelelse.

Dankort og Visa/Dankort står, ifølge FDIHs analyse i 2013, for 80 procent af alle betalinger online. Godt cirka 15 procent betaler online med MasterCard. Omkring 2 procent benytter et rent Visa-kort til betaling på nettet.

I dette blogindlæg kan du læse mere om forskellen på Visa og Visa/Dankort.

I første omgang vil MobilePay Online kunne anvendes på nettet hos blandt andet Fona, Bauhaus, T. Hansen, Smartbox, Sunset Boulevard m.fl. Danske Bank har aktuelt cirka 2.300 webshops som har udvist interesse for, at høre mere om løsningen.

Det koster MobilePay Online

Kunderne bliver ikke omfattet gebyrer når MobilePay bruges til handel på nettet, andet end et eventuelt kortgebyr, som relaterer sig til det kort, der er tilknyttes MobilePay-profilen.

Derimod skal de handelsdrivende betale.

Rent teknisk køber Danske Bank sig ind i det betalingsvindue, som betalingsgatewayen eller PSP’en (Payment Service Provider) tilbyder webshops, og her er der ved lanceringen af MobilePay Online indgået samarbejde med DIBS, ePay, QuickPay og Wannafind. De fire PSP’ere dækker omkring 90 procent af e-handelsomsætningen i Danmark, ifølge Danske Bank.

Webshopejerne skal betale 49 kroner om måneden for at kunne tilbyde MobilePay. Derudover skal der betales 1 krone per transaktion. Priserne er ens hos alle fire betalingsgateways.

For slutbrugerne er der ingen beløbsgrænser for brugen af MobilePay i en netbutik. Der kan altså uden problemer handles for flere tusinde kroner, uden at nå et loft, så der kan i princippet købes både cykler og rejser med MobilePay Online.

Generelt har private brugere af MobilePay, kun mulighed for at overføre 50.000 kroner om året via tjenesten. Køb gennem MobilePay Online tæller ikke med i dette beløb.

Mere til historien

Når MobilePay Online benyttes indtastes ens telefonnummer i betalingsflowet hos netbutikken, hvorefter betalingen godkendes på ens telefon i MobilePay applikationen.

Her er den bedste danske webshop

Vinderne er nu fundet i Årets E-handler, hvor der har været kapløb mellem nogle af Danmarks største webshops og mindre nichebutikker. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram