MobilePay på vej til netbutikker – uden Dankort

1

MobilePay er begyndt udrulningen til netbutikker, men Dankort og Visa/Dankort brugerne, kan endnu ikke benytte tjenesten.

Bank, betaling, Danske Bank
Danske Bank er klar med onlinebetaling via MobilePay, men ved lanceringen sker det uden Dankort (Foto: MereMobil.dk)

Indkøbene på nettet skal kunne betales med MobilePay, lyder det fra Danske Bank. Selvom flere overskrifter i forskellige medier præsenterer budskabet om, at MobilePay nu er klar som betalingsmiddel i netbutikkerne, er der mere til historien, som nuancerer billedet en hel del.

Langt fra alle 1,9 millioner MobilePay-brugere, vil ved lanceringen kunne bruge muligheden for onlinebetaling.

Kun dem med et udenlandsk betalingskort tilknyttet MobilePay, vil få muligheden for onlinebetaling med Danske Banks løsning. Konkret skal ens MobilePay være sat op med et Mastercard Debit, Mastercard Credit, Visa, Visa Electron eller Electron Debit.

Ifølge Danske Bank er op mod 350.000 brugere af MobilePay helt klar fra begyndelsen. Øvrige 250.000 brugere skal selv, manuelt, i applikationen, angive kortet som onlinekøbs-præference. Dette gøres under Indstillinger > Betalingskort > Brug til nethandel.

Dankort må vente til sommer

De resterede brugere af MobilePay, dem med Dankort og Visa/Dankort, vil først fra sommeren 2015 kunne nethandle med løsningen fra Danske Bank.

Årsagen er, at Danske Bank på nuværende tidspunkt ikke har implementeret aftalen med Nets, der sidder på Dankort og Visa/Dankort løsningen.

– ”Vi er imidlertid glade for, at Dankortet vil indgå i MobilePay Online. Nu skal vi have håndteret det rent tekniske, så sikkerhed og brugervenlighed går op i en højere enhed. Derpå forventer Nets og vi, at Dankortet vil være omfattet indenfor få måneder,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay, i en pressemeddelelse.

Dankort og Visa/Dankort står, ifølge FDIHs analyse i 2013, for 80 procent af alle betalinger online. Godt cirka 15 procent betaler online med MasterCard. Omkring 2 procent benytter et rent Visa-kort til betaling på nettet.

I dette blogindlæg kan du læse mere om forskellen på Visa og Visa/Dankort.

I første omgang vil MobilePay Online kunne anvendes på nettet hos blandt andet Fona, Bauhaus, T. Hansen, Smartbox, Sunset Boulevard m.fl. Danske Bank har aktuelt cirka 2.300 webshops som har udvist interesse for, at høre mere om løsningen.

Det koster MobilePay Online

Kunderne bliver ikke omfattet gebyrer når MobilePay bruges til handel på nettet, andet end et eventuelt kortgebyr, som relaterer sig til det kort, der er tilknyttes MobilePay-profilen.

Derimod skal de handelsdrivende betale.

Rent teknisk køber Danske Bank sig ind i det betalingsvindue, som betalingsgatewayen eller PSP’en (Payment Service Provider) tilbyder webshops, og her er der ved lanceringen af MobilePay Online indgået samarbejde med DIBS, ePay, QuickPay og Wannafind. De fire PSP’ere dækker omkring 90 procent af e-handelsomsætningen i Danmark, ifølge Danske Bank.

Webshopejerne skal betale 49 kroner om måneden for at kunne tilbyde MobilePay. Derudover skal der betales 1 krone per transaktion. Priserne er ens hos alle fire betalingsgateways.

For slutbrugerne er der ingen beløbsgrænser for brugen af MobilePay i en netbutik. Der kan altså uden problemer handles for flere tusinde kroner, uden at nå et loft, så der kan i princippet købes både cykler og rejser med MobilePay Online.

Generelt har private brugere af MobilePay, kun mulighed for at overføre 50.000 kroner om året via tjenesten. Køb gennem MobilePay Online tæller ikke med i dette beløb.

Mere til historien

Når MobilePay Online benyttes indtastes ens telefonnummer i betalingsflowet hos netbutikken, hvorefter betalingen godkendes på ens telefon i MobilePay applikationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer