Nu kan du betale med MobilePay i Føtex

12

Dansk Supermarked har indført mobilbetaling med MobilePay i Føtex i Aarhus. 566 butikker rundt i landet er også på vej.

Betaling med MobilePay i Føtex (Foto: Claus Sjödin)
Betaling med MobilePay i Føtex (Foto: Claus Sjödin)

Mobilbetaling i Danmark får nu endelig større udbredelse end i niche-sammenhænge. Kunderne kan hos Føtex Storcenter Nord i Aarhus, som det første supermarked i Danmark, nu benytte MobilePay til betaling ved kassen.

Efter en forsøgsperiode rulles løsningen ud i 566 Føtex, Bilka, Salling og Netto butikker. Inden for den næste måned kommer yderligere fire varehuse med i forsøget. Dansk Supermarked har tidligere kørt forsøg med MobilePay i Fields hos Starbucks.

– ”Jeg vil ikke sætte navn på de fire steder endnu, men der er naturligvis tale om storbyer, og de fordeler sig over hele landet, så vi kommer bredt ud blandt mange befolkningsgrupper,” siger Steffen Skov Larsen, projektleder i Dansk Supermarked, til MereMobil.dk.

Dansk Supermarked forventer, mobilbetaling kan benyttes i samtlige af kædens butikker inden årets udgang. Steffen Skov Larsen regner med, at forsøgsperioden varer til omkring sommer, hvorefter en egentlig større udrulning kan begynde.

MobilePay-brugere skal nu godkendes med NemID

Samarbejdet mellem Danske Bank og Dansk Supermarked offentliggøres i kølvandet på en strategisk beslutning fra Horsens kommune, som vil gøre Horsens til Danmarks første by, hvor alle butikker tager imod det mobile betalingsmiddel.

Sådan bruges MobilePay i Føtex

Betalingen sker ved, at holde telefonen hen til MobilePay-ikonet ved kassen, der via NFC eller Bluetooth (BLE) skaber forbindelse til mobilen, hvorefter beløbet automatisk overføres til kundes skærm. Betalingen godkendes til sidst på telefonen, hvorefter varerne er betalt.

– ”Vi har over 200 millioner betalinger om året i Danmark. Det vi ikke undre mig, hvis fem procent af dem kommer fra mobiler til sommer næste år. Vi ser mobilbetaling som et nyt og lovende supplement til kort og kontanter,” siger direktør for digital handel i Dansk Supermarked, Kenneth Nielsen.

Det har været vigtigt for Dansk Supermarked med en løsning, hvor betalingen er intuitiv og nem for kunderne.

Dansk Supermarked og Danske Bank vil ikke afsløre hvordan regningen for betalingerne fordeles. De fokuserer blot på, at det er gratis for kunderne at anvende muligheden.

For at benytte betalingsløsningen kræver det en telefon med Bluetooth Low Energy (BLE) eller NFC. BLE findes fra iPhone 4S og fremefter. I en række Android-telefoner samt på Windows Phone, kan NFC-benyttes.

MobilePay til netbutikker er uden Dankort

Video: Sådan fungerer MobilePay i Føtex

Mere til historien

I MobilePay applikationen kan du under ”Hjælp” se om telefonen er klar til betaling med Bluetooth eller NFC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer