Nu kan du betale med MobilePay i Føtex

Dansk Supermarked har indført mobilbetaling med MobilePay i Føtex i Aarhus. 566 butikker rundt i landet er også på vej.

Betaling med MobilePay i Føtex (Foto: Claus Sjödin)

Betaling med MobilePay i Føtex (Foto: Claus Sjödin)

Mobilbetaling i Danmark får nu endelig større udbredelse end i niche-sammenhænge. Kunderne kan hos Føtex Storcenter Nord i Aarhus, som det første supermarked i Danmark, nu benytte MobilePay til betaling ved kassen.

Efter en forsøgsperiode rulles løsningen ud i 566 Føtex, Bilka, Salling og Netto butikker. Inden for den næste måned kommer yderligere fire varehuse med i forsøget. Dansk Supermarked har tidligere kørt forsøg med MobilePay i Fields hos Starbucks.

– ”Jeg vil ikke sætte navn på de fire steder endnu, men der er naturligvis tale om storbyer, og de fordeler sig over hele landet, så vi kommer bredt ud blandt mange befolkningsgrupper,” siger Steffen Skov Larsen, projektleder i Dansk Supermarked, til MereMobil.dk.

Dansk Supermarked forventer, mobilbetaling kan benyttes i samtlige af kædens butikker inden årets udgang. Steffen Skov Larsen regner med, at forsøgsperioden varer til omkring sommer, hvorefter en egentlig større udrulning kan begynde.

MobilePay-brugere skal nu godkendes med NemID

Samarbejdet mellem Danske Bank og Dansk Supermarked offentliggøres i kølvandet på en strategisk beslutning fra Horsens kommune, som vil gøre Horsens til Danmarks første by, hvor alle butikker tager imod det mobile betalingsmiddel.

Sådan bruges MobilePay i Føtex

Betalingen sker ved, at holde telefonen hen til MobilePay-ikonet ved kassen, der via NFC eller Bluetooth (BLE) skaber forbindelse til mobilen, hvorefter beløbet automatisk overføres til kundes skærm. Betalingen godkendes til sidst på telefonen, hvorefter varerne er betalt.

– ”Vi har over 200 millioner betalinger om året i Danmark. Det vi ikke undre mig, hvis fem procent af dem kommer fra mobiler til sommer næste år. Vi ser mobilbetaling som et nyt og lovende supplement til kort og kontanter,” siger direktør for digital handel i Dansk Supermarked, Kenneth Nielsen.

Det har været vigtigt for Dansk Supermarked med en løsning, hvor betalingen er intuitiv og nem for kunderne.

Dansk Supermarked og Danske Bank vil ikke afsløre hvordan regningen for betalingerne fordeles. De fokuserer blot på, at det er gratis for kunderne at anvende muligheden.

For at benytte betalingsløsningen kræver det en telefon med Bluetooth Low Energy (BLE) eller NFC. BLE findes fra iPhone 4S og fremefter. I en række Android-telefoner samt på Windows Phone, kan NFC-benyttes.

MobilePay til netbutikker er uden Dankort

Video: Sådan fungerer MobilePay i Føtex

Mere til historien

I MobilePay applikationen kan du under ”Hjælp” se om telefonen er klar til betaling med Bluetooth eller NFC.

MobilePay-app har fortsat problemer

Der har været meget kritik af MobilePay siden lanceringen af den nye app i sidste uge. Oveni halter appen fortsat efter fredagens nedbrud.

(mere…)
MobilePay er nede (opdateret: virker igen)

MobilePay / Vipps oplyser, at tjenesten netop nu er nede og de arbejder på at løse problemet.

(mere…)
Brugerne utilfredse med ny MobilePay-app

MobilePay har udsendt stor opdatering, som radikalt ændrede design og funktioner. Utilfredsheden vælter ind!

(mere…)
Så kom den store MobilePay-opdatering

I dag landede den helt store overhaling af MobilePay.

(mere…)
MobilePay forandres markant

Nyt design og vigtige nye funktioner rammer tirsdag MobilePay. Få overblikket her.

(mere…)
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram