Vil Apples nye datacenter betale skat i Danmark?

5

Har Apple særaftaler med Skat? Kan datacentret skabe overskud, og skal det beskattes i Danmark? Spørgsmålene om Apples jyske placering er mange, men svarene er få.

Apple Viborg Danmark
Her skal Apples nye danske datacenter ligge (Foto: Apple)

Armene kunne næsten ikke komme ned, da aftalen om et datacenter i Foulum ved Viborg blev indgået i denne uge. Ikke fordi det var et datacenter, men fordi Apple stod bag, og fordi centret bliver et af de største i Europa.

Computerworld.dk har, helt relevant, sat fokus på hvordan Apples selskabskonstruktion bliver i Danmark, og om der bliver betalt skat her i landet. Apple selv har ingen kommentarer til sagen, og vil derfor heller ikke oplyse, om der er indgået særaftaler med de danske myndigheder, herunder Skat.

Det er et faktum, at hvis der ikke genereres et overskud, så skal der ikke betales skat. Et datacenter ligner umiddelbart ikke noget der vil skabe mange indtægter, nærmest tværtimod. Driftsomkostninger til et sådan center er enorme.

Apple har ikke fået særbehandling, understreger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S). Apple har, ifølge ministeren, været i dialog med skattemyndighederne her i landet, og Mogens Jensen gør opmærksom på, at Apple vil skulle betale energiafgifter i millionklassen.

Organisationen Invest In Denmark under Udenrigsministeriet har hjulpet Apple med kontakt til myndighederne og andre samarbejdspartnere. Computerworld skriver, at Apple er behandlet på lige fod med andre virksomheder, og har ikke fået særbehandling – heller ikke omkring beskatningen.

Viborg kommune har ikke offentliggjort om Apple køber grunden datacentret skal placeres på, eller om der indgås en lejeaftale med kommunen.

Læs Computerworld.dks dækning af Apple skattebetaling omkring datacentret.

10 facts om Apple du måske ikke kender

Mere til historien

Det er alment kendt, at virksomheder som Apple, Microsoft, Google og Facebook foretager alle faktureringer af danske kunder fra selskaber i Irland, hvor der er meget lav beskatning af overskud.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer