Samsung trækker Android 5.0-opdatering tilbage

Samsung har trukket i nødbremsen og stoppet udrulningen af Android 5.0 Lollipop opdateringen.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 (Foto: MereMobil.dk)

De Samsung-brugere som har opdateret til Android 5.0 Lollipop, har siden installationen af den seneste Android-udgave, måtte leve med indtil flere irriterede problemer.

Batterilevetiden er for mange blev væsentligt forringet. Andre oplever, at når der trykkes på hjemknappen, så spørger telefonen om hvilken startmenu, man vil anvende. Uanset hvor mange gange der blev trykket ”husk altid”, så kom popop boksen stadig frem.

- ”Vi er opmærksomme på de problemer, som nogle brugere oplever efter installationen af Android 5.0 Lollipop-opdateringen, og at man derfor har stoppet den nuværende firmwareopdatering,” er den officielle udmelding fra Samsung.

INFO: Android 5.0 kan hentes igen til Galaxy S5 - læs mere her.

Her er problemerne

Samsung har ikke selv frigivet en liste over samtlige fejl efter opdateringen, men på Thedroidguy.com er en lang række af problemerne, brugerne har oplevet med Android 5.0 samlet, og der er mange.

  • Wi-Fi afbrydes ofte automatisk
  • Kan ikke sende og modtage MMS
  • Telefonen vil ikke starte op. Skærmen blinker og mobilen vibrerer
  • Nyt applikationer kan ikke installeres
  • Overophedning af telefonen
  • Galleriet virker ikke
  • Tekstbeskeder popper ikke op
  • Fotos i e-mails mangler
  • Ingen adgang til e-mail

I de fleste tilfælde er Samsung supportmedarbejderes løsning, at lave en fuld nulstilling af telefonen-

- Ny video: Galaxy S6 er i metal og glas

Lydløs mangler

I Android 5.0 Lollipop har Googles udviklere taget en ny tilgang til lydløs-funktionen, og lagt den ind som en del af ”forstyr ikke”, hvilket har forvirret mange, inklusive os på MereMobil.dk da vi anmeldte Nexus 6.

Det tætteste man i Android 5.0 kan komme på lydløs, uden at bruge ”forstyr ikke”, er vibrator.

Med Samsungs opdatering til den nye Android-version, forsvandt også lydløs-knappen fra topgardinet, men det arbejder Samsung nu på, at få tilbage. De første previews af den nye opdaterede Android til Galaxy S5, har igen lydløs-mulighed.

- ”Vi arbejder målrettet på en ny opdatering, der indeholder løsninger på de udfordringer, som har været rapporteret; bl.a. en ny løsning til lydløs tilstand. Denne nye opdatering arbejder vi på at kunne udgive hurtigst muligt,” fortæller Samsung til MereMobil.dk.

Opdateringen har været tilgængelig længe

Siden midten af januar har Android 5.0 Lollipop været tilgængelig til Samsung Galaxy S5, sidste års topmodel, men først nu reagerer Samsung på problemerne, hvor man umiddelbart ikke har kunne finde andre løsninger, end at begrænse skaden, ved at standse udrulningen.

De første kunne her i Danmark hente opdateringen via Samsungs softwaretool Kies, hvilket blev fulgt op af en OTA (Over The Air) udrulning, så softwaren kunne hentes og installeres direkte på enheden, uden brug af computer.

I begyndelsen af februar startede så opdateringen til Samsung Galaxy S4.

Mere til historien

Samsung Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge er endnu ikke kommet med på Android 5.0 opdateringen, så brugere af disse telefoner, skulle umiddelbart ikke være berørt.

Din iPhone skal opdateres nu – det er faktisk vigtigt

Center For Cybersikkerhed er på banen med en melding til ejere af Apple-produkter.

(mere…)
Dårligere batteritid efter iPhone-opdatering

Har du netop opdateret din iPhone til iOS 17 en af de seneste dage og oplever nu dårligere batteritid?

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Du kan hente iOS 17 i næste uge

Apple er klar med den næste store opdatering til iPhone og iPad i næste uge, hvor de frigiver iOS 17 og iPadOS 17 til alle.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram