Nu får du vejbaneassistance i Google Maps

1

Google har i en række europæiske lande åbnet for vejbaneassistance i Google Maps, heriblandt Danmark.

Det er næsten ét helt år siden Google åbnede for vejbaneassistance i Google Maps. Dengang var det selvfølgelig et begrænset antal lande, hvor funktionen var udbredt til. Siden da er flere kommet på listen, og i december kom en lang række europæiske lande med.

Google Maps vejbaneassistance
Google Maps vejbaneassistance

Nu er turen så kommet til Danmark, blandt en ny række europæiske lande, der også tæller Østrig, Belgien, Bulgarien, Tjekkoslovakiet, Finland, Grækenland, Ungarn, Lichtenstein, Luxemburg, Holland, Norge, Sverige, Portugal og Schweitz, det skriver Google på sin G+ profil.

– Sådan bruger du Google Maps offline

Den nye vejbaneassistance betyder, at Google Maps viser på skærmen, hvor mange vejbaner der er, samt hvilken du skal placere dig i, for gnidningsfrit at kunne tage den rigtige afkørsel, eller tilgang til ny strækning.

Det samme sker ved afkørsler med flere vejbaner. Her vil Maps også anvise den mest hensigtsmæssige, i forhold til næste forløb på din rute.

Ud over at vise anvisningerne på skærmen vil Googles Maps taleassistance også tydelige angive hvordan du skal placere dig. Det betyder du ikke er tvunget til at se på din skærm, mens du navigerer dig frem i trafikken.

– Nokia Here tager kampen op mod Google Maps

Vejbaneassistance virker også uden for motorvejen. Lyskryds med mange vejbaner vil også understøtte samme service, som ved motorvejskørsel.

Den nye vejbaneassistance kræver en opdatering af din app på både Android og iOS. Der kan gå dage, indtil du modtager din opdatering.

Mere til historien

Google Maps er blandt verdens mest anvendte kort og navigationssoftware. Efter Apples store flop med Apple Maps på iOS i 2012, fik Google Maps til et kæmpe boost. I slut 2013 var Google Maps på hele 54 procent af verdens smartphones, hvilket gjorde den til verdens største kort-app til smartphones.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer