Sådan bruger du Google Maps offline – uden netværksdækning

7

TIP: Hent et kortudsnit og brug Google Maps offline uden at have netværksdækning. Det er simpelt. Lær her, hvordan du gør.

De danske teleselskaber forbedrer konstant deres netværk. Senest har Telia og Telenor udrullet deres TT-netværk men selvom dækningen konstant forbedres, så er der stadig steder i Danmark (og udlandet), hvor det er umuligt at opfange et hæderligt mobilsignal. Tidligere betød intet signal på telefonen også at tjenester, som Google Maps var ubrugelige, men Google har indbygget et lille trick i deres Google Maps applikation, så du kan benytte dig af kortet, selvom du ikke har netværksdækning.

– Se hvor godt Telia og Telenors netværk dækker

Sætningen “OK Maps” bruges til at aktivere download funktionen

“OK Maps” er de magiske ord

Først og fremmest, skal du åbne Google Maps applikationen. Herefter er det første trin, at finde det område du ønsker at downloade et kort for- Det kunne eksempelvis være området omkring dit sommerhus, eller en bestemt del af Berlin, som du ønsker at have lige ved hånden på ferien.

Når du har fundet dit ønskede område, så kan downloadfunktionen frembringes på to måder. Den første måde du kan gøre det på, er ved at trykke på den lille mikrofon i højre side af søgebaren i toppen af applikationen og sige tryllesætningen “OK Maps”. Dog kan funktionen også aktiveres ved blot at trykke i søgefeltet og indtaste sætningen “OK Maps”, på tastaturet der dukker op.

Nu bliver du præsenteret for et udsnit af kortet, som tager udspring i din nuværende placering, men udsnittet kan justeres, som du ønsker det, ved at trække i kortet.

Når du har fundet det udsnit af kortet, som du ønsker at gemme, så er det sidste trin at trykke på gem, som du finder i bunden af kortet.

Nu får du mulighed for at navngive den gemte kortfil hvorefter Google Maps går i gang med at downloade kortet til din telefon. Så snart at kortet er hentet er du klar til at bruge Google Maps i offlinemode, og du kan lade det gamle papirkort blive derhjemme.

Her udvælger du det område, du ønsker at downloade et kort for.
Her udvælger du det område, du ønsker at downloade et kort for.

Fremgangsmåden er ens på Android og iOS. Google Maps findes ikke på Windows Phone.

Med Google Maps offline-tjeneste kan du kun gemme kortudsnit, ikke hele landeområder.

Google Maps offline – punkt for punkt

1. Åben Google Maps på Android eller iOS

2. Tryk på mikrofonen og sig “Ok Maps” eller skriv “OK maps” i tekstfeltet

3. Juster kortudsnit og tryk “gem”

4. Angiv et filnavn

5. Når kortudsnittet er gemt, kan du bruge Google Maps inden for det hentede område

Fem rejseapps til Android og iOS

Bemærk: Det er ikke alle lande, at Google tilbyder download af kortmateriale over. Du kan se listen på dette link.

Mere til historien

Muligheden for offline kort i Google Maps, blev introduceret i 2012, men funktionen er blevet gemt lidt af vejen med de seneste opdateringer fra Google, der i et forsøg på at gøre tingene så brugervenlige som mulige har introduceret tryllesætningen “OK Maps”, der ligger sig tæt op ad “OK Google”, der på de nyeste Android smartphones, kan bruges til at aktivere Google Now.

Læs også:
Baggrund: Sådan finder smartphonen ud af hvor du er

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer