Nokia Here tager kampen op mod Google Maps

Konkurrent til Google Maps er ude af beta. Navigationsprogrammet Nokias HERE er klar til at give Google kamp til stregen.

Nok er Nokia ikke længere nogen stor hardware-producent, men i tiden op til salget af deres Lumia-brand og udvikling heraf, begyndte selskabet også at producere software tilpasset deres Windows Phone produkter. Nokia har sågar også produceret en Android-launcher kaldet Z Launcher.

Nokia HERE til Android

Nokia HERE til Android

Nu er alt sammen solgt, på nær deres softwareudvikling, hvilket har betydet de kan fortsætte udviklingen af deres apps, heriblandt Nokia HERE, som indtil nu har været i beta til Android.

Nokia N1 tablet – comeback på Android

HERE er oprindeligt udviklet til Windows Phone, men de seneste måneder har det været muligt at installere applikationen manuelt på ens Android enheder. Det er nu slut, da den er blevet tilgængelig her via Google Play.

Med lanceringen af HERE til Android bliver Nokia en direkte konkurrent til Google Maps, og det er en værdig konkurrent. Vi har endnu ikke nået at teste korttjenesten, men ifølge flere net-medier, er den hurtig og fyldt med funktioner som 3D-kort, navigation, interessepunkter, live trafikmelding og måske vigtigst af alt, noget som Google Maps ikke kan, offline navigation.

Applikationen tillader brugeren at udvælge et stykke af verdenskortet og gøre det tilgængeligt uden brug af dataforbindelsen på sin telefon, dette kan Google Maps også, men forskellen i HERE ligger i, at man kan starte en navigation, mens man er offline. Så længe man navigerer inden for det område, man har downloadet lokalt til telefonens hukommelse, er dataforbindelse unødvendigt.

Nokia N1 er først med ny USB-standard

Med HERE ude af beta og Z Launcher allerede velanmeldt i Google Play, har Nokia taget de spæde skridt til en positiv Android oplevelse, når deres nyeste hardwareprodukt under licenseret navn, Nokia N1, kommer til næste år.

Se HERE i nedenstående video.

Kilde: Here.com

Mere til historien

HERE til Android er kun starten på Nokias software-rejse. En planlagt iOS app er undervejs, meldingen lyder på en lancering i starten af 2015.

Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

(mere…)
Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Samsung måske på vej med Galaxy S23 FE

Samsung droppede sidste år modellen, Galaxy S22 FE, men måske Fan Edition-modellen returnerer med Galaxy S23.

(mere…)
Toneangivende Android-telefoner fra Kina er proppet med spyware

UNDERSØGELSE: Kinesiske top-mobiler med Android er et mareridt ud i privatliv, konkluderer undersøgelse. Angiveligt er Europa ikke ramt.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Så få enheder har Android 13

Android 13 blev frigivet i august, men det er fortsat ganske få, som har den seneste Android-version installeret.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram