Nokia N1 er først med ny USB-standard

1

Nokias comeback hedder N1 – en tablet på 7,9 tommer og først med ny USB standard – USB Type-C.

Nokia N1 er for kort tid siden blevet præsenteret. Det er selskabets første Android tablet. Den kører Android 5.0 Lollipop, er udstyret med en quad-core Intel processor, 7,9 tommer IPS-skærm, 1536 x 2048 pixels opløsning (324PPI), 2 GB RAM, 32 GB intern hukommelse der ikke kan udvides, og en lille men ikke uvæsenlig detalje  – N1 har den helt nye USB Type-C port.

Nokia N1 USB Type-C port
Nokia N1 har USB Type-C port

USB Type-C porten er kun lige blevet annonceret klar til forbrugermarkedet i august måned, men allerede nu har Nokia altså præsenteret verdens første tablet med USB Type-C.

– USB Type-C – det nye USB-stik kan vende begge veje

Det nye USB-stik kan vendes begge veje når den skal tilsluttes en enhed. Så nu er det slut med Micro-USB der kun kan vende én vej. Lyder dette bekendt? Så tager du ikke fejl. Apples Lightning stik der blev introduceret i 2012, først set på iPhone 5, kan nemlig også vendes begge veje.

Størrelsen på stikket har ikke ændret sig meget i forhold til Micro-USB, men det har hastigheden. USB Type-C understøtter nemlig SuperSpeed USB, der giver en teoretisk overførselshastighed på 10 Gbps, som en del af USB 3.1-specifikationerne.

– Nokia N1 tablet – comeback på Android

Nyt ydre – gammelt indre

Desværre understøtter Nokia N1 ikke denne nye super hurtige USB-standard. Det nye stik understøtter kun USB 2.0, hvilket også er bagud i forhold til USB 3.0 standarden. Hos TheVerge.com, har man spurgt Nokia hvorfor de har givet N1 nyt stik, men gammel USB-standard.

”Grunden til det er, at vores partner ikke har haft adgang til standarden på chipsettet, vi bruger på enheden. Det er et spørgsmål om at have tilgængelighed. Vi mener, at det nye stik er en nemmere måde, chipsettet fra Intel er helt i top og vi ønsker at maksimere kapaciteten på det punkt, men USB 3.1-standarden var ikke tilgængelig for dette chipsæt på nuværende tidspunkt”.

Nokia N1 er altså på mange områder teknologisk up-to-date, men de nødvendige komponenter for at få USB 3.1 har ikke været tilgængelige for Nokias partnere.

Mere til historien

Nokia N1 forventes lanceret først på det kinesiske marked i midt februar 2015, herefter følge en række andre lande, her i blandt europæiske. Om Danmark er i blandt er endnu ubekræftet.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer