3: Vi har ikke gjort noget ulovligt

3

3 er kommet ud i en sand shitstorm, og nu tager selskabet bladet fra munden i skattesagen.

Som vi tidligere i dag kunne berette, så har 3 undgået den høje danske selskabsskat, ved at sende selskabets overskud til Luxembourg, hvor moderselskabet har indgået en yderst lukrativ og hemmelig aftale med skattemyndighederne.

(Foto: MereMobil.dk)
(Foto: MereMobil.dk)

Den smarte konstruktion, der er juridisk set er lovlig, fik en ordentlig svær medfart på de sociale medier, hvor teleselskabets Facebook side i løbet af dagen blev oversvømmet med kommentarer fra danskere, der bestemt ikke mente, at 3 havde ageret moralsk korrekt.

Flere politikere udtrykte også deres foragt for teleselskabets lovlige metoder.

– “Jeg er dybt rystet, hver gang sådan en afsløring med Luxleaks kommer frem, hvor store velkendte firmaer har spekuleret aggressivt i skatteplanlægning og ligefrem benyttet sig af skattely,” udtalte Socialdemokraternes skatteordfører Astrid Krag til DR Nyheder.

– 3 betaler ingen skat – og det er lovligt

Teleselskabet 3 har nu udsendt en pressemeddelelse for at komme med deres syn på sagen. Rent undtagelsesvis har vi på Meremobil.dk valgt at bringe hele pressemeddelelsen i sin fulde længde, da vi mener, at teleselskabet selv skal have lov til forklare sig.

Nedenstående pressemeddelelse er udsendt 20. januar 2015:

Pressemeddelelse: 3 overholder dansk skattelovgivning

Teleselskabet 3, som siden 2005 har investeret mere end fem milliarder kroner i et landsdækkende mobil-netværk, overholder de gældende skatteregler i Danmark. Selskabet har de sidste fem år genereret et regnskabsmæssigt overskud på omkring 1,5 mia. kroner og har endnu ikke haft betalbar selskabsskat.

Det skyldes, at selskabets massive investeringer har drevet underskud i selskabets første leveår. Disse akkumulerede underskud har 3 modregnet i indtægterne de senere år, hvor selskabet har oplevet et over-skud på driften. Selskabets skattepligtige indkomst er hermed reduceret betydeligt – og selskabet har derfor endnu ikke genereret et samlet skattemæssigt overskud. SKAT afsluttede i 2010 et transfer pricing review i 3, som ikke gav anledning til en ændring i praksis i forbindelse med 3’s samhandel med gruppe-relaterede virksomheder.

De sidste fem år har teleselskabet 3 genereret et regnskabsmæssigt overskud på omkring 1,5 mia. kr. og har endnu ikke haft betalbar selskabsskat. Det skyldes, at selskabet på trods af regnskabsmæssigt overskud endnu ikke har haft en positiv skattepligtig indkomst i henhold til gældende lovgivning på området.

Siden etableringen af 3 tilbage i 2003 har selskabet foretaget massive investeringer i infrastruktur i Danmark i form af et landsdækkende 3G og 4G-netværk. Investeringerne har været i størrelsesordenen fem milliarder kroner og ud over netværk har selskabet gennem årene investeret massivt i markedsføring, medarbejdere og butikker m.m. Sammenlagt drev dette de meget store underskud, som prægede selskabet i de første leveår. Disse under-skud har 3 modregnet i indtægterne de senere år, hvor selskabet har oplevet et overskud på driften.

Således har selskabet på trods af stigende regnskabsmæssig indtjening endnu ikke genereret et skattemæssigt overskud og har derfor heller ikke skulle afregne selskabsskat til staten.

SKAT afsluttede i 2010 et transfer pricing review hos 3. Her blev 3’s finansieringsstruktur, låneaftaler og intern afregning gennemgået. Dette review gav ikke anledning til, at 3 skal ændre praksis i samhandlen med gruppere-laterede virksomheder.

I forbindelse med, at 3 i Danmark og Sverige i november 2014 indfriede banklån for i alt 7,5 mia. SEK, erstattedes disse med shareholder loans, der ligeledes indgås på markedsvilkår.

Mere til historien

Teleselskabet 3 har omkring 1 million danske kunder, og ejes af Hutchison Whampoa Ltd. (60 procent) og Investor AB (40 procent).

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer