Orange på vej tilbage til Danmark

3

Det franske teleselskab Orange er så småt på vej tilbage til Danmark. Denne gang i lille skala.

OrangeHelt oprindeligt er Orange et engelsk selskab, men i dag er det ejet af France Telecom, der skiftede navn til Orange på hele organisationen i 2006.

I Danmark så vi første gang Orange i april 1998 under navnet Mobilix, der senere ændrede navn til Orange, for så i 2004 at blive solgt til TeliaSonera, der skiftede navnet til ”Telia”.

Nu lader det til, at Orange så småt er ved at være parate til et comeback, skriver Jyllands-Posten ifølge Business.dk.

Orange forsøger sig stille og roligt med salg af telefoner og andet elektronik fra en webshop på dansk, der bliver hånderet fra Paris. Herfra sælges også SIM-kort.

– ”Vi mener, at Danmark er et ret interessant land for os, så vi lancerer blødt for at lære mere om markedet og forbrugerne her,” siger Sébastian Crozier fra Orange Horizon, et datterselskab der afsøger nye forretningsområder.

Fra aktieanalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, lyder det, at det ikke giver mening at forsøge lancering af et fuldskala teleselskab i Danmark, på grund af konkurrencen. Det er reelt kun TDC der har en fornuftig indtjening.

Morten Imsgard forventer ikke et stort indtog fra Orange i Danmark.

Telia og Telenor lancerer et fælles mobilselskab
Det betyder sammenlægningen af Telia/Telenor for dig

Mere til historien

I 1998 havde Orange fået licens til GSM 1800-telefoni. Derudover var der indgået en roamingafatale med Sonofon, da frekvenskerne ikke dækkede hele landet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer