Københavnerne har næsen mest i mobilen

0

Særligt Københavnerne sidder med snuden i mobilen, også under familiemiddage. Nordjyderne er derimod de værste til at bruge telefonen på romantiske dates.

Smartphone brug ved fødselsdag (Foto: Telia)
Smartphone brug ved fødselsdag (Foto: Telia)

Familiemiddagen er ikke længere mobilfri zone, særligt ikke hvis man kommer fra København. Københavnerne ligger godt 13 procent højere end landsgennemsnittet, når det kommer til at benytte mobilen under en familiemiddag.

Hovedstadsområdets beboere kan heller ikke holde mobilen i lommen under et møde eller i undervisningssituationer. Her ligger københavnerne 15 procent over resten af Danmark. Der er et plus på ni procent, når det kommer til brug af mobilen i biografen.

Tallene stammer fra en undersøgelse analysefirmaet YouGov har foretaget på vegne af Telia.

Gratis smartphone i bytte for personlige data

Nordjyderne har i undersøgelsen om mobilbrug en tvivlsom førsteplads i kategorien ”romantisk date”. Mere end dobbelt så mange nordjyder (57 procent i forhold til den gennemsnitlige dansker) trækker gerne mobilen frem under en date.

– ”Jeg tror undersøgelsens resultater samlet set viser, at mobilen er en integreret del af alle aspekter af vores hverdag, men naturligvis handler det om at finde en sund balance,” siger Telias privatkundedirektør Christoph Nørgaard.

Tip: Sådan vælger du barnets første mobil

Selvom mobilen har stor indpas i manges hverdag, skal man passe på ikke at tage den med i seng. Hvis der besvares arbejdsmails i sengen, så er man mindre tilbøjelig til at være veloplagt og nytænkende på arbejdspladsen dagen efter, skriver Videnskab.dk.

Mere til historien

Mange er nærmest afhængige af, at tjekke mobilen i stort set alle situationer, men selvom vi gør det, er det ikke det samme om det opleves som okay. I en tidligere undersøgelse YouGov lavede for MetroXpress svarede 44 procent, at de kun synes det er i orden at tjekke mobilen, mens man er sammen med andre, når der er en nødsituation eller der ventes et rigtigt opkald.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer