Podcast #24: Så kompliceret er antennemåling af smartphones

Antennedesign er kompliceret stof. Vi har besøgt professor Gert Frølund, der i den grad kan gøre det tunge stof folkeligt og forståeligt.

Gert Frølund og John G.

Professor Gert Frølund og AAU og John G., MereMobil.dk

Antenneguruen over dem alle sidder gemt i et lille lokale på 15 kvadratmeter på Aalborg Universitet. Han er omgivet af et par gamle desktop-PC’ere og kasser med gamle apparater, hvoraf nogle af dem indeholder hans designs.

På væggen hænger en sort kridttavle som er overskrevet med, for almindelige mennesker, kryptiske formler. Måske er det idéerne til et nyt kommende antenneprincip, der om nogle år finder vej til vores smartphones.

Jeg har besøgt professor i antenne og radionetværk Gert Frølund Pedersen på hans egen hjemmebane. Ikke nok med at Gert Frølund inden for hans felt er professor og ekspert, så deltager han også i uddannelsen af verdens bedste antenneingeniører. De kommer til Aalborg fra hele verden for at studere antennemålinger på smartphones.

Gert Frølund har i over 15 år arbejdet med blandt andet udvikling af antennedesigns, og han kom i de internationale medier da han i 2010 dokumenterede, at antennen i iPhone 4 var elendig.

I Danmark skabte Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer endnu engang opmærksomhed da de i december 2013 udråbte iPhone 5S og 5C til telefonerne med nogle af de dårligste antenner på markedet.

Den videnskabelige rapport der var bestilt af Erhvervsstyrelsen dokumenterede desuden store forskelle i mobilernes antennekvalitet.

- Hitliste: De bedste og værste mobilantenner

Lyt: Podcasten ”Bag om antennemålingerne”

I teknologimagasinet MereMobil, episode 24, er gæsten professor Gert Frølund Pedersen. Tag med på rejsen tilbage til hvor det hele begyndte, og hør professoren dele ud af sin viden og oplevelser med mobilantennerne gennem tiden.

- Sådan lytter du til podcasts fra MereMobil.dk

Afspiller og link til download finder du i toppen af denne artikel.

Se også vores web-TV indslag fra besøget i Aalborg.

Du kan også hente MereMobil i iTunes Podcast, via TuneIn Radio eller finde os på YouTube. Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update og Kanal Gladsaxe (100,9 MHz).

Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.

Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen

Producer:
Mike Forde

Mere til historien

Mange klager ofte over dårlig mobildækning og giver teleselskaberne skylden. Ifølge Gert Frølund Pedersen er det i mange tilfælde bedre at udskifte telefonen end at klage over mobilnettet. De bedste telefoner har antenner, der er op til ti gange bedre end de dårligste.

Lyt også:
- Telebranchen bag facaden
- Så vildt er mobilnettet i Grønland

Oister tilføjer lydunivers

Lyd-platformen Podimo bliver en del af Oistertainment-universet.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Hvorfor til- eller fravælger du podcasts?

Hører du podcasts? Hvorfor vælger eller fravælger du? Det har DR Medieforskning undersøgt.

(mere…)
Bang & Olufsen: Ting du ikke vidste

EP122: B&O er mere end højttalere til 10-tusindevis af kroner. Det danske luksusbrand er bare rigtigt spændende. Lyt med og hør hvorfor.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Tæt på Apple Watch Ultra – og sirenetest

EP120: Hør min anmeldelse af Apple Watch Ultra hvor jeg også afprøver nødsirenen på 86db.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram