Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

7

De bedste og dårlige mobiler til samtaler er nu kortlagt. Teleindustrien håber, at forbrugerne fremover ikke vælger i blinde, og at antennekvalitet kan blive et konkurrenceparameter.

Antenne, test
Test af mobilerne er udført for Erhvervsstyrelsen af Aalborg Universitet

En stor dansk videnskabelig rapport kortlægger, hvilke mobiltelefoner som har den dårligste antenne. Rapporten afslører, at der er stor forskel i antennekvaliteten, fra den bedste til den dårligste.

Velkommen til MereMobil.dk – Danmarks nye mobilsite

Rapporten Mobile Phone Antenne Performance 2013 er unik, fordi det er meget sjældent, at der kommer videnskabelige data på bordet, som dokumenterer det som mange ved, at telefonerne langt fra altid kan bruges, der hvor man gerne vil.

Podcast: Her er fremtiden for 4G

Det er professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet, der anses som en af de førerende internationale eksperter på antenneområdet, som har stået i spidsen for undersøgelsen, der er bestilt af Erhvervsstyrelsen, og altså fri af kommercielle interesser.

Store spring i kvalitet

Målingerne, som Gert Frølund har lavet, viser en forskel på mere end 10 gange i størrelsen af det radiosignal, der kræves for forbindelse med den dårlige, i forhold til den bedste.

– ”Antennen har stor betydning, særligt de steder i landet hvor signalet i forvejen er svagt. Er der dårlig dækning, der hvor man bor, vil det være en god idé, at vælge en telefon med gode modtageegenskaber,” siger vicedirektør i Finn Petersen, fra Erhvervsstyrelsen.

I testen indgik 22 af markedets mest populære telefoner. Rapporten indeholder en hitliste, hvor vinderen er Doro Phone Easy 605, mens Nokia Lumia 925 performede dårligst på GSM900-netværket.

Se hitlisten over de bedste og værste mobil-antenner

Bemærk, at den dårligste og bedste i rapporten er målt ud fra samtaler på 2G-nettet, og ikke siger noget om, hvordan telefonerne er på 3G-nettet.

10 ting du ikke vidste om 4G

Rapporten kan give øget konkurrence

Alle telefoner testes i laboratorier internt hos producenterne, inden de sendes på markedet, men målingerne er hemmelige, og derfor vælger kunderne telefoner i blinde.

Men rapporten fra Aalborg Universitet kan måske skabe konkurrence på telefonernes primære egenskab; at være en telefon.

– ”Jeg er glad for, der er kommer nu kommer øget fokus på antennekvalitet, da det har stor betydning for oplevelsen af mobildækningen. Forbrugerne får øget gennemsigtighed og jeg håber, at dette kan blive en konkurrenceparameter mellem mobilproducenterne,” siger Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, til MereMobil.dk.

Sådan bliver mobilnettene hurtigere

Mere til historien

Hvis telefonen primært skal benyttes til tale, er det fordelagtigt, at vælge et af produkterne fra toppen af rapportens hitliste. En kortlægning fra Erhvervsstyrelsen over mobilnettet i 2012 viste, at 2G-nettene giver den bedste dækning til samtaler.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer