Store forskelle i mobilernes antennekvalitet

De bedste og dårlige mobiler til samtaler er nu kortlagt. Teleindustrien håber, at forbrugerne fremover ikke vælger i blinde, og at antennekvalitet kan blive et konkurrenceparameter.

Antenne, test

Test af mobilerne er udført for Erhvervsstyrelsen af Aalborg Universitet

En stor dansk videnskabelig rapport kortlægger, hvilke mobiltelefoner som har den dårligste antenne. Rapporten afslører, at der er stor forskel i antennekvaliteten, fra den bedste til den dårligste.

Velkommen til MereMobil.dk – Danmarks nye mobilsite

Rapporten Mobile Phone Antenne Performance 2013 er unik, fordi det er meget sjældent, at der kommer videnskabelige data på bordet, som dokumenterer det som mange ved, at telefonerne langt fra altid kan bruges, der hvor man gerne vil.

Podcast: Her er fremtiden for 4G

Det er professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet, der anses som en af de førerende internationale eksperter på antenneområdet, som har stået i spidsen for undersøgelsen, der er bestilt af Erhvervsstyrelsen, og altså fri af kommercielle interesser.

Store spring i kvalitet

Målingerne, som Gert Frølund har lavet, viser en forskel på mere end 10 gange i størrelsen af det radiosignal, der kræves for forbindelse med den dårlige, i forhold til den bedste.

– ”Antennen har stor betydning, særligt de steder i landet hvor signalet i forvejen er svagt. Er der dårlig dækning, der hvor man bor, vil det være en god idé, at vælge en telefon med gode modtageegenskaber,” siger vicedirektør i Finn Petersen, fra Erhvervsstyrelsen.

I testen indgik 22 af markedets mest populære telefoner. Rapporten indeholder en hitliste, hvor vinderen er Doro Phone Easy 605, mens Nokia Lumia 925 performede dårligst på GSM900-netværket.

Se hitlisten over de bedste og værste mobil-antenner

Bemærk, at den dårligste og bedste i rapporten er målt ud fra samtaler på 2G-nettet, og ikke siger noget om, hvordan telefonerne er på 3G-nettet.

10 ting du ikke vidste om 4G

Rapporten kan give øget konkurrence

Alle telefoner testes i laboratorier internt hos producenterne, inden de sendes på markedet, men målingerne er hemmelige, og derfor vælger kunderne telefoner i blinde.

Men rapporten fra Aalborg Universitet kan måske skabe konkurrence på telefonernes primære egenskab; at være en telefon.

– ”Jeg er glad for, der er kommer nu kommer øget fokus på antennekvalitet, da det har stor betydning for oplevelsen af mobildækningen. Forbrugerne får øget gennemsigtighed og jeg håber, at dette kan blive en konkurrenceparameter mellem mobilproducenterne,” siger Jakob Willer, direktør i brancheorganisationen Teleindustrien, til MereMobil.dk.

Sådan bliver mobilnettene hurtigere

Mere til historien

Hvis telefonen primært skal benyttes til tale, er det fordelagtigt, at vælge et af produkterne fra toppen af rapportens hitliste. En kortlægning fra Erhvervsstyrelsen over mobilnettet i 2012 viste, at 2G-nettene giver den bedste dækning til samtaler.

Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
TDC afliver gammel bekendt – så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
TDC varsler lukning af 3G – dette skal du gøre

Forøget brug af 4G og vækst i brug af 5G-teknologi får TDC NET til at varsle udfasning af 3G for YouSee og Telmores kunder. Læs hvad du skal gøre.

(mere…)
400.000 mobilbrugere kan have problemer med dækningen

Dårlig mobildækning kan plage op mod 400.000 mobilejere i Danmark. Årsagen er blandt andet, at de har en forældet telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram