iOS 8.1 – her er nyhederne

Apple er klar med iOS 8.1 – men hvad er der nyt i iOS 8.1? Her er et par af de nye funktioner.

Instant Hotspot på Mac er nyt i iOS 8.1

Instant Hotspot på Mac (Foto: MereMobil.dk)

Apple udsender mandag den 20. oktober 2014 iOS 8.1. Det er kun lidt over en måned siden, at den første udgave, iOS 8.0 lå klar til download.

Med iOS 8.1 bliver der åbnet for en række interessante funktioner hvor samspillet med andre Apple-produkter nok er det vigtigste i vores markedsområde.

Continuity og Handoff sætter iPhone og iPad i stand til at sende informationer på kryds og tværs mellem hinanden og de Mac-computere, der kører styresystemet OS X 10.10 Yosemite.

En website der er åben på iPad kan med få tryk åbnes på iPhone-skærmen. Det er også muligt at begynde på en mail fra iPhone og forsætte skrivningen på Mac’en eller på iPad.

iPad Air 2 – alt om Apples nye tablets

Med iOS 8 på telefonen har det også være muligt, hvis ens Mac kører på OS X Yosemite, at besvare opkald fra iPhonen på computeren. Fra iOS 8.1 bliver SMS relay også tilgængelig. Det betyder, at beskedapplikationen på Mac nu kan håndtere både iMessage og SMS-beskeder. iPad bliver også i stand til at sende og modtage SMS’er så længe at iPhonen er i nærheden.

En anden nyhed er iCloud Photo Library som gemmer alle de billeder du tager i iCloud og gør dem tilgængelige på iPhone, iPad eller Mac. Hvor meget plads der kan bruges til billeder afgøres af den iCloud prisplan den enkelte bruger har.

iCloud Photo Library (Foto: Apple)

iCloud Photo Library (Foto: Apple)

iCloud Photo Library må ikke forveksles med Photo Stream hvor fotos kun rækker 30 dage tilbage, hvorefter de slettes, med mindre man selv aktivt gemmer dem.

En anden fotonyhed i iOS 8.1 er også, at Kamerarullen kommer tilbage. Den havde Apple ellers droppet i sin nuværende form fra iOS 8, men massiv kritik har bragt den tilbage.

For amerikanske brugere er Apple Pay en anden stor nyhed. Den sætter iPhone 6 og iPhone 6 Plus i stand til at håndtere betalinger hos en lang række handelsdrivende. Ifølge Apple er over 220.000 salgssteder klar til at modtage Apple Pay fra åbningen.

Apple vil eje din tegnebog

Som altid med softwareopdateringer er der også flere generelle fejlrettelser.

Opdateringen bliver tilgængelig for gratis download i dag.

Anmeldelse: Stor test af iPhone 6 Plus

Mere til historien

En anden smart funktion er Instant Hotspot. Hvis du har en iPad eller iPhone i nærheden som kan anvendes til internetdeling, kan man aktivere delingen, uden at tage enheden i hånden. På iPad kan du eksempelvis under Wi-Fi se, at der i nærheden er en iPhone som kan bruges til netforbindelse. Før det virker skal enhederne være på samme iTunes-konto og Bluetooth skal være aktiveret.

Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram