Defekt iPhone 5-batteri gav intet stormløb

2

Fejlramte batterier i iPhone 5 har ikke skabt kaos, men forvent lidt ventetid, hvis din iPhone 5 skal have udskiftet batteriet gratis.

Defekt iPhone 5-batteri gav intet stormløb
iPhone 5 (Foto: MereMobil.dk)

Den snart to år gamle iPhone 5 har trods Apples udmelding om en mulig batterifejl på nogle af produkterne, endnu ikke ført til stormløb fra kunder, som vil have telefonen til service.

– ”På den første lille uge hvor Apples reparationsprogram har været kendt, har vi samlet set taget omkring 50 iPhone 5’ere ind til service. Vi forventer ikke det bliver en stor volumen som kommer, men det er naturligvis uheldigt for de kunder som det berører,” siger Michael Bech, landechef for Humac-kæden, som er autoriseret Apple-forhandler.

Reparationstiden er lige nu omkring syv dage. Det hænger sammen med, at telefonen skal skilles ad, fejlen konstateres og batteriet indsendes til ombytning hos Apple. Efterfølgende returnerer Apple et nyt batteri til værkstedet. Herefter kan kunden afhente mobilen i butikken.

Mere om batterifejlen på iPhone 5

Autoriserede Apple-værksteder har ikke ombytningsbatterier liggende, men skal afvente der fremsendes et nyt. Apple leverer reservedele fra dag til dag.

Ingen ombytning

Nogle kunder forventer at få telefonen ombyttet til en anden, når deres iPhone 5 bliver indleveret til service.

– ”Blot så der ikke opstår misforståelser, vil jeg gerne understrege, at der er tale om en servicesag – altså en reraration, ikke en ombytning. Der er desværre heller ingen tilbud om erstatningstelefon eller lånetelefon fra Apple i reparationstiden,” lyder det fra Michael Bech i Humac.

Apple oplyser, at batterifejlen er lokaliseret til en lille procentdel af de iPhone 5-telefoner, som er solgt mellem september 2012 og januar 2013. Apple oplyser ikke hvor mange enheder der i praksis er tale om. Kun iPhone 5 er ramt – hverken iPhone 5C eller 5S har fået konstateret batterifejl.

Ved at indtaste telefonens serienummer på Apples informationsside om iPhone 5-reparationsprogrammet, kan man få oplyst om ens telefonen er ramt af problemet og dermed omfattet af den gratis batteriudskiftning.

Prishop: iPhone 6 stiger i pris

Tilbage i juni meldte Apple ud, at der sammen med en række ældre iPhones er solgt nogle opladere, som potentielt kunne overophede under ladning og bryde i brand. Udmeldingen skabte i nogle butikker en anspændt stemning fra nervøse kunder, som i stort tal løb Apple-forhandlerne på dørene. I dag har røgen lagt sig, og der er ikke længere ventetid på ombytning af iPhone-opladere.

Mere til historien

Udskiftningsprogrammet åbnede i dag den 29. august 2014, mens det den 22. august blev tilgængelig på det amerikanske og kinesiske marked.

Læs også:
Humac overtager Eplehuset i Danmark

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer