Prisen på iPhone 6 stiger – men vil stadig sælge

Prisen på iPhone 6 vil blive højere end tilfældet var da iPhone 5S blev lanceret. Kunderne er ligeglade – iPhone sælger, uanset prisen.

Prisen på iPhone 6 stiger

Konceptbillede af iPhone 6 / iPhone Air (Foto: Sam Beckett)

Apples fans skal måske grave endnu dybere i lommerne, hvis den nuværende iPhone skal udskiftes med dette års model. Spekulationer i markedet tyder på, at prisen på iPhone 6 bliver højere end hvad vi tidligere har set fra Apple.

Aktuelt koster iPhone 5S med 16 GB, på Apples webshop i USA, 649 dollars uden abonnement. Omregnet til danske bliver det 3.669 kroner – uden moms, told og andre udgifter.

I Danmark sælger Apple det samme produkt for 5.399 kroner. Desværre er det ikke muligt, at bestille til den amerikanske pris, da Apple.com kun leverer til USA.

Tilbage i april indikerede Jefferies i en rapport, at Apple angiveligt skulle forhandle med operatørerne om en prisforøgelse på op mod 100 dollars – på den amerikanske pris. Det sagde analytiker Peter Misek dengang til Huffingtonpost. Flere medier påpegede dengang, at Peter Misek ikke har den bedste trackrecord når det kommer til forudsigelser af Apples strategier.

Hvis vi lægger 100 dollars mere oven i Apples amerikanske pris ender den altså på 4.235 kroner. Hvordan en eventuel stigning vil påvirke prisen i Danmark er uvist.

Så lidt er iPhone 5S faldet i pris

Omkring 6.000 kroner

Kilder som MereMobil.dk har talt med gætter også på en prisstigning. Det peges på, at iPhone 6 nok vil koste i retning af 6.000 kroner – altså en prisforøgelse på små 11 procent.

– ”Det er jo svært at vurdere, men er der hold i nogle af de rygter, der har floreret det seneste stykke tid omkring større skærm(e), brug af safirglas mv., så vil jeg tro, at prisen får et nøk opad, men jeg tør ikke komme med nogle bud på, hvad den eventuelt lander på,” siger indkøbschef Morten Steen Jensen fra TDC til MereMobil.dk.

Han får opbakning fra Proshop, en af landets store online elektronikbutikker.

– ”En lille smule dyrere tror jeg den bliver. Måske på grund af større skærm. 5.999 kroner er nok ikke helt ved siden af,” siger Mikael Kolding fra Proshop.dk.

Også Elgiganten forventer en højere iPhone-pris.

– ”Apple har generelt tradition for, at den nye model overtager den gamle models pris, men det er jo aldrig til at sige helt præcist, hvad Apple gør. De er jo hemmelighedsfulde, men skal man tro på rygterne, så kommer den med en større skærm, hvilket måske kunne være anledning til at justere priserne, men det ved vi først, når Apple offentliggør det,” siger salgschef i Telecom Michael West til MereMobil.dk.

Stortest: iPhone 5S er ikke god nok til prisen

Ultimativ test af Apples varemærke

Sydbanks aktieanalytiker Morten Imsgard siger til MereMobil.dk, at han også kan forestille sig højere priser på iPhone.

– Jeg vil blive meget overrasket hvis Apple lancerer to nye versioner af iPhone 6, som begge er dyrere end den nuværende 5S. Jeg tror til gengæld godt vi kan få en situation, hvor den største nye iPhone 6 bliver højere prisfastsat end 5S,” lyder det fra Morten Imsgard.

Han mener desuden, at højere prisen kan blive en test af Apples varemærke.

– “Det bliver den ultimative test af Apple styrke i mobilmarkedet om de kan slippe af sted med at øge priserne. Det er også den ultimative test af forbrugernes villighed til, at betale for Apple brandet/design med mindre Apple lancerer nogle funktioner i iPhone 6, som vil revolutionere mobilmarkedet – det bliver dog næppe tilfældet”, slutter analytikeren fra Sydbank.

Vil stadig sælge – trods højere pris

Apple vil med en prisforøgelse fortsat kunne sælge mange telefoner.

– ”Folk er bedøvende ligeglade med prisen. De er fuldstændig lige glade,” lyder det fra Mikael Kolding i Proshop, der håber Apple lancerer en variant med 128 GB hukommelse, eventuelt på bekostning af den med 16 GB.

iPhone 6 kommer måske med 128GB hukommelse

Hvis Apple vælger at lade 16 GB-versionen af topmodellen udgå, vil det overfor kunderne virke endnu mere naturligt, at den mindste model, har fået en prisforøgelse.

– ”Vi forventer ikke, at prisen vil have en afgørende betydning for salget af en ny iPhone. Derimod er et nyt design af langt større betydning for salget,” fortæller Michael West i Elgiganten.

Generelt er det lidt forskelligt om der forventes én eller to iPhones. Men generelt er de fleste enige om, at Apple den 9. september løfter sløret for en 4,7 tommer iPhone 6 – og måske en variant med 5,5 tommer.

iPhone 6-event den 9. september er bekræftet

Mere til historien

MereMobil.dk dækker Apples keynote med livechat tirsdag den 9. september, og vi bringer så snart detaljerne er meldt ud, alt om iPhone 6.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram