Samsung Galaxy Tab S – seneste Android-tablet flagskib

6

Her er Samsung Galaxy Tab S – Samsungs seneste, tyndeste og letteste tablet, der er baseret på Android.

Samsung Galaxy Tab S
Samsung Galaxy Tab S

Vi bruger primært tablets til at se video på. Ikke længere kun små korte klips men hele shows. Det viser de seneste undersøgelser, ifølge Samsung.

Baseret på den viden har Samsung skabt Galaxy Tab S med Super AMOLED skærm (2560 x 1600 pixels i opløsning).

Samsung giver brugeren såkaldt “direct color” med en ny displaytype, som modsat traditionelle LCD-skærme sender lyset fra pixels direkte til skærmen. Farvespektrummet er markant forbedret, så skærmkvaliteten skulle kunne anvendes professionelt.

Skærmen tilpasser sig omgivelserne

Der er gjort meget ud af, at skærmen kan tilpasse sig omgivelserne og programmerne. Læses bøger i et mørkt rum justeres baggrundsfarve, skarphed og lysstyrke – og udendørs optimeres skærmen så det er lettere at se indholdet i sollys.

Tab S kommer i størrelserne 8.4 og 10.5 tommer, ganske som det blev lækket før præsentationen.

Sammen med produktet introducerede Samsung også indholdssamarbejder med magasinudgiveren Condé Nast, kendt for blandt andet Vogue, samt Marvel, der giver tre måneders gratis adgang til deres univers. Også prøveadgang til Googles musiktjeneste Google Play Music er inkluderet. Det er dog uklart, om vi ser resultatet af disse samarbejder i Danmark.

Spiller sammen med Galaxy S5

Hvis brugeren af Galaxy Tab S har en Samsung Galaxy S5, kan opkald besvares på tabletten, selvom telefonen befinder sig et andet sted i huset. Denne funktion minder om det, som Apple introducerede med OS X Yosemite til Mac-computere og iOS 8. Her spiller telefonen og computeren sammen på tilsvarende facon.

Nu kan du ringe fra din Mac-boook

Side Sync 3.0 kan vise hele indholdet fra Galaxy S5 i et vindue på Tab S, så den kan betjenes på tabletten. Det er også muligt at overføre indhold fra tabletten til telefonen via Side Sync. Dette sker med drag and drop. Der kan også sendes SMS ved brug af samspillet mellem produkterne.

Galaxy Tab S er 6.6 mm tynd og er Samsungs hidtil tyndeste tablet. Vægten på 8.4-tommer udgaven er kun 294 gram, mens 10-tommeren vejer 465 gram. Som tilbehør kommer både covers og et Bluetooth tastatur.

Fingeraftrykslæser til 8 personer

Som Galaxy S5 understøtter den nye tablet også Download Booster, som ved at kombinere 4G LTE og Wi-Fi forbindelserne, kan skabe højere downloadhastigheder.

Enheden har fingeraftrykslæser, der kan holde styr på op til 8 personer. Når aftrykket er genkendt, åbner tabletten i den tilstand, hvor den blev efterladt, hvilket gælder for alle brugere, som har hver deres profil.

Video: Officiel præsentation af Samsung Galaxy Tab S

https://www.youtube.com/watch?v=qwpfT9jtsMk&feature=youtu.be

Hovedspecifikationer på Tab S

 – Skærm: 8.4 eller 10.5” Super AMOLED
 – Processor: Exynos 5 Octa (1.9 GHz QuadCore1.3 GHz Quadcore)
 – Kamera: 8 megapixels + 2.1 megapixels frontkamera
 – Hukommelse: 16 eller 32 GB
 – Micro-SD: Op til 128 GB
 – RAM: 3 GB
 – GPS / Glonass
 – Bluetooth 4.0 / IrLED
 – System: Android 4.4 KitKat
 – Batteri: 4.900 mAh / 7.900 mAh (8.4” / 10.5”)
 – Størrelser
 – 8.4”: 125.6 x 212.8 x 6.6 mm (298 gram)
 – 10.5”: 247.3 x 177.3 x 6.6 mm (467 gram)
Farvemulighederne bliver “Dazzling White” og “Titanium Bronze”. Galaxy Tab S kommer både i Wi-Fi og 4G LTE udgaver.

Priser og introduktion

Samsung Galaxy Tab 3 kommer på det amerikanske marked i løbet af juli måned i udgaven med Wi-Fi. Senere følger 4G versionen. Samsung oplyser til MereMobil.dk, at produkterne er klar til salg i Danmark den 4. juli 2014. Det gælder både Wi-Fi og 4G versionerne. De nye tablets kommer til salg hos alle de store operatører samt større kæder og salgskanaler, lyder det fra Samsung. Der kan være enkelte forhandlere, der ikke forhandler begge udgaver af produkterne.

Priserne i Danmark bliver:
Tab 3 10.5”: Wi-Fi 3.999 kroner / 4G 4.799 kroner (16 GB)
Tab 3 8.4”: Wi-Fi 3.099 kroner / 4G 3.999 kroner (16 GB)

Mere til historien

Generelt har Samsungs tablets ikke fået de bedste anmeldelser, da brugerinterfacet oftest har virket ufærdigt. Det bliver interessant at se hvorvidt, der denne gang er strammet op i kvalitetskontrollen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer