Samsung Galaxy Tab S – de første indtryk

Vi har haft fingrene i Samsungs to nye tablets og er nu klar med de første indtryk. Allerede nu kan vi afsløre, at skærmen på Galaxy Tab S er fantastisk flot.

Her på MereMobil.dk har vi taget turen over Atlanten, og havde for ganske få timer siden mulighed for at afprøve Samsungs to nye tablets, der begge går under navnet Galaxy Tab S.

Skærmen er det absolut centrale i de to produkter, så lad os starte med den. Galaxy Tab S kommer i to størrelser: 8,4 tommer og 10,5 tommer. Skærmopløsningen er den samme på begge modeller og det samme gør sig gældende for den skærmteknologi, der bruges. Sagen er nemlig den, at de to nye tablets har en Super AMOLED-skærm – og lad os sige det med det samme: Den er ubeskriveligt flot på begge modeller.

DSC_0162

AMOLED-teknologien gør, at man kan opnå fantastisk flotte kontrastforhold, og det gør altså at man får en helt anderledes dybde og intensitet i skærmen, når man ser billeder og levende video. Desuden er betragtningsvinklerne ganske enkelt fænomenale. Der er absolut ingen form for degradering af billedkvaliteten – det hele spiller præcis, som man kunne ønske sig.

Skærmens lysstyrke er ligeledes ganske imponerende, og Samsung lover, at man kan opnå rigtigt gode resultater ved brug udendørs. Personligt betvivler jeg ofte den slags udtalelser, når de kommer fra producenten selv, men jeg er langt mere tilbøjelig til at tro på det i dette tilfælde. En af årsagerne til dette er at skærmen ikke reflekterer lys i så høj grad som andre tablets. Man kan naturligvis ikke undgå det fuldstændigt, men det er markant mindre end f.eks. Sony Xperia Tablet Z2.

Test: Sony Xperia Tablet Z2

Indrømmet, brugen af rosende tillægsord i de foregående sætninger virker måske en anelse høj – og det er ikke med min gode vilje – men når det kommer til stykket, så skal ret være ret. Faktum er, at Samsung Galaxy Tab S uden sammenligning har den bedste skærm på hele markedet – og sådan vil det formentlig være et stykke tid endnu. En sand fornøjelse at kigge på.

Flere prikkede bagsider

Galaxy Tab S låner flere designmæssige elementer fra lillebroderen Galaxy S5 – og det er både godt og skidt.

Godt, forstået på den måde at det skaber en vis sammenhæng mellem Samsungs produkter, og dårligt i og med, at det fortsat virker lidt plastikagtigt og billigt. Desuden er jeg personligt ikke særligt stor fan af de let-teksturerede bagsider med prikker. Mønsteret og prikkerne er ikke helt så tydelige på den hvide model, men jeg synes ikke det er kønt på de øvrige farvevarianter. Heldigvis kommer man formentlig sjældent til at kigge på bagsiden.

DSC_0167

Forsiden er derimod ganske pæn – om end den guldfarvede ramme er lidt for “bling” til undertegnedes smag. Jeg kan rigtigt godt lide, at Samsung har arbejdet på at mindske størrelsen på kantrammen og dermed udnytte arealet bedre til skærmen. Jeg er dog lidt ked af, at Samsung endnu en gang vælger at bruge fysiske knapper, i stedet for at bruge skærmtaster til navigation i styresystemet.

 – Alt om Samsung Galaxy Tab S – detaljer og specifikationer

Samsungs design lægger i høj grad op til at den lille udgave af Galaxy Tab S skal bruges i portrættilstand, mens den store skal bruges i landskabstilstand – det er lidt ærgerligt. Jeg mener, at en tablet bør kunne bruges uanset hvordan man holder den – også her har skærmtaster en enormt stor fordel, idet de automatisk tilpasser sig enhedens orientation.

Hvis man ser bort fra de ganske få ting, så kan jeg faktisk godt lide de fysiske aspekter af både den lille og store udgave af Galaxy Tab S. Den mindre udgave føles OK at holde i en enkelt hånd, den er tilpas tynd og vejer ikke så meget. Den ligger faktisk ret godt i hånden og jeg kunne sagtens forestille mig, at man kan læse bøger og se film uden at få ondt i håndleddene af at holde den.

Den store udgave af Samsungs nye tablet er også både let og tynd. Det er bestemt muligt at holde den med en enkelt hånd, men størrelsen gør altså, at man får den bedste oplevelse ved at bruge den med to hænder.

Alt for meget bloatware

På hardwarefronten er der absolut ingenting at klage over. Samsung har på ingen måder sparet, og alligevel har man formået at skabe et produkt, der får en ganske overkommelig pris på det danske marked – det synes jeg er imponerende.

Samsungs danske afdeling har bekræftet, at alle europæiske udgaver af de to tablets kommer med en 8-kernet Exynos processor. Den er baseret på den såkaldte big.LITTLE-arkitektur, som forener to quad-core processorer. Den ene af disse quad-core processorer har en høj ydeevne, mens den anden er lidt mere konservativ og til gengæld bruger mindre strøm. Det smarte ved big.LITTLE-arkitekturen er at enhederne automatisk kan skifte mellem de to processorer, og dermed sikre både høj ydeevne og lang levetid – alt efter situationen.

Vi afprøvede de to tablets i godt og vel en halv times tid og opdagede på intet tidspunkt noget tegn på manglende hestekræfter. Det hele kørte mere eller mindre upåklageligt og ganske hurtigt. Hardwaremæssigt er der altså som sagt ikke noget at komme efter.

DSC_0169

På softwaresiden, derimod, er vi ikke helt så imponeret. Samsung har endnu en gang formået at komme med et produkt, der lanceres med et væld af tredjepartsprogrammer installeret og et utal af forskellige Samsung-tjenester og applikationer, som langt de fleste ikke kommer til at bruge. Jeg ville ønske, at Samsung ville lade brugeren vælge, hvad der skal installeres i stedet for, at man ender i et virvar af forskellige programmer lige fra starten.

En af nyhederne ved Galaxy Tab S er, at man kan bruge et nyt Samsung-program til at få adgang til sin computer uanset, hvor man befinder sig. Problemet er bare, at idéen ikke er ny og at der allerede findes et utal af løsninger – som også virker på konkurrenternes produkter. For mig virker det ganske enkelt unødvendigt, at Samsung skal bruge tid på at udvikle og vedligeholde alle disse tjenester – især fordi Samsungs tjenester blot er mindre brikker i et større pulsespil, mens konkurrenterne har ekstrem fokus på netop deres tjeneste og forbedring af denne.

Kan blive et salgshit

Jeg tror, at Galaxy Tab S har potentialet til at blive rigtigt populær – også herhjemme. Jeg tror, især den mindre udgave af de to tablets kommer til at blive populær – det skyldes ikke mindst de ganske aggressive priser ved lanceringen. WiFi-udgaven af modellen med en 8,4-tommer skærm kommer til at koste 3.099 kroner herhjemme – det er bestemt ikke galt, og ligger omtrent på højde med iPad Mini.

DSC_0173

Den større udgave har bestemt også potentiale – især til folk, der er glade for at se film, TV-serier og læse magasiner på sin tablet. Når det er sagt, så tror jeg, at alene størrelsen på den mindre model gør den langt mere attraktiv for de fleste mennesker.

Hvis du skulle have spørgsmål til noget omkring de to tablets, så fyr løs i kommentarfeltet herunder. Vi vil forsøge at svare på dem alle.

Mere til historien

Samsung præsenterede en masse forskelligt indhold og samarbejdsaftaler i forbindelse med de to nye tablets, men størstedelen af det bliver nok ikke tilgængeligt herhjemme.

Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram