Sådan virker Download Booster i Samsung Galaxy S5

BAGGRUND: Sådan virker Samsungs nye kombinerede Wi-Fi og LTE ”Download booster” funktion på Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 screenshot

Download Booster i aktion på Samsung Galaxy S5 (Foto: MereMobil.dk)

Med præsentationen af Samsung Galaxy S5 har Samsung samtidig introduceret en ny smart funktion, der kombinerer telefonens 4G LTE adgang, med telefonens Wi-Fi dataforbindelse.

Det lyder lidt mystisk men ved at kombinere 4G LTE dataforbindelsen med Wi-Fi, så kan man “booste” downloadhastigheden ved download af  hjemmesider og andet indhold fra nettet. Men hvordan fungerer denne “download booster”?

MereMobil.dk har spurgt Samsungs Nordiske Product Manager, Andreas Bergqvist, hvordan teknikken virker.

Stor test af Samsung Galaxy S5

Han forklarer, at funktionen virker ved at bruge to interfaces (Wi-Fi og mobil) samtidig. Interface skal forstås som de dataforbindelser som telefonen bruger – altså Wi-Fi eller 4G LTE.

Data bliver delt op i delmængder

Trafikken på en HTTP downloadsession bliver distribueret til begge interfaces, ved hjælp af HTTP range request funktionen baseret på enten hastighedsration eller ud fra downloadhastigheden, på den sidst hentede mængde data.

Den mængde data eller filer som skal hentes bliver delt op i to delmængder (portioner), og hvert interface begynder at hente data. Det interface der er hurtigst får selvfølgelig tildelt den største mængde data, mens det langsomste interface får tildelt den mindste mængde.

Når det ene interface har hentet den datamængde/de filer, som interfacet er blevet bedt om at hente, så bliver den resterende mængde data delt op i to delmængder en gang til, og hentningen af data forsætter. Og sådan gentages opdelingen og hentningen af data indtil hele hjemmesiden eller den valgte fil er overført.

Ved hjælp af ”download booster” funktionen kan man altså udnytte den fulde kapacitet på begge forbindelser på samme tid.

Web-TV: Se også Download Booster i testen af Galaxy S5

Ingen Big Brother på spil

Funktionen fungerer helt uden indblanding fra Samsungs side. Datatrafikken bliver altså ikke kørt over Samsungs egne servere, men håndteres lokalt på telefonen. Ligeledes håndteres overgangen mellem én og to forbindelser ubemærket for brugeren.

Så snart brugeren har adgang til et Wi-Fi adgangspunkt, så kan “download booster” benyttes, og i det øjeblik brugeren afbryder forbindelsen til Wi-Fi adgangspunktet, går telefonen tilbage til udelukkende at hente data via mobilforbindelsen.

Fordelen ved at benytte denne “download booster” funktion er, at en download ikke bliver afbrudt, hvis man f.eks. bevæger sig væk fra Wi-Fi accesspointet.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 med Download Booster ved download af spil fra Google Play Store. (Foto: MereMobil.dk)

Ingen afbrydelser

Flere af vore læsere har helt sikkert prøvet, at få forbindelsen til en streamingtjeneste afbrudt, hvis man kommer for langt væk fra accesspointet, hvorved dataforbindelsen bliver kortvarigt afbrudt, indtil telefonen tilkobler sin egen mobile dataforbindelse over 3G eller 4G LTE. Denne situation er altså fortid med “download booster” funktionen.

Selve energiforbruget ved at benytte “Download booster” er ikke synderligt højt, ifølge Andreas Bergqvist. Energiforbruget er lidt højere, men man sparer også batteritid, fordi en hurtigere download af data måske i den anden ende sparer lidt strøm, ved f.eks. at skærmen skal være tændt kortere tid.

Download Booster er aktivt valg, som brugeren selv skal aktivere via topmenuen.

Mere til historien

Når man benytter ”download booster” funktionen, så har telefonen to ip-adresser; én ip-adresse fra mobilnetværket og én fra Wi-Fi netværket. MereMobil.dk har i et af Download Booster formået at være over 80 mbit/s downloadhastighed.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Hvad koster det når mobilopladeren sidder i stikkontakten uden at oplade?
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram