Hver tredje har telefonen med på toilettet

1

Telefonen er efterhånden med overalt selv på toilettet, det viser en ny undersøgelse fra Telenor.

Danskerne har mobiltelefonen med i seng og på toilettet. For mange danskere er den blevet deres bedste ven, som følger dem i tykt og tyndt. En ny undersøgelse fra teleselskabet Telenor viser, at hver tredje dansker (34 procent) har telefonen med på toilettet. Det skriver Dr.dk.

At tage den med på toilettet er uhygiejnisk, men ikke bekymrende, lyder det fra internetpsykolog Anders Colding-Jørgensen.

Smartphonen er den forlængede arm

Derimod er det skidt når to ud af tre danskere (67 procent) tager telefonen med i seng om aftenen.

– “Sengen er der, hvor vi skal slappe af. Man kan spørge sig selv, om det er en god idé at tage 400 mennesker med i seng og lade dem snakke til os over de sociale medier,” advarer siger Anders Colding-Jørgensen.

Danskerne har deres smartphone fremme flere og flere gange i løbet af dagen for, at tjekke nyheder, sociale medier og se tv. Halvdelen af dem mener også, at de gør det mere i dag end for blot et år siden.

Flere danskere bliver smartphone-afhængige

Sundt forhold til smartphonen

Hvordan man får et sundt forhold til sin smartphone, det vil Anders Colding-Jørgensen ikke gøre sig til dommer over, men selv har han den ikke med i soveværelset.

– “Kan du ikke komme op uden din telefon? Sludder. Køb et vækkeur. Det er ikke afgørende, hvor du trækker grænsen, men at du gør det,” siger internetpsykologen.

Heldigvis er alle ikke lige afhængige af smartphonen endnu. Langt de fleste er nemlig stadig mere bange for at glemme pung (26 procent) og nøgler (57 procent) end deres mobil, når vi går hjemmefra (11 procent)

Mere til historien

I undersøgelsen har Telenor spurgt 927 kunder, hvordan og hvorhenne de bruger deres smartphone.

En undersøgelse, som YouGov har lavet for MetroXpress i december måned, viste at hver tiende dansker bruger mere tid på telefonen end på deres kæreste. Og 9 procent svarede, at de brugte mere tid på deres mobil end på deres hjemmeboende børn.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer