Facebook læser med på dine SMS-beskeder

2

Har du hentet den nye opdatering af Facebook-applikationen til din smartphone, har du måske sagt ja til mere, end du har lyst til.

Facebook Logo
Facebook Logo

Norsk datatilsyn er kommet på overarbejde grundet en almindelig opdatering. Tilsynet har nemlig de seneste dage modtaget henvendelser fra flere bekymrede nordmænd, som har opdaget, hvad de siger ja til, når de godkender den nyeste opdatering af Facebook applikationen.

Godkender man opdateringen, så accepterer man også, at Facebook kan læse med i ens SMS-beskeder, kigge i ens adressebog og få oplysninger ud af kalenderen i brugerens telefon, samt flere andre ting. Det skriver Dr.dk.

Disse oplysninger står i teksten, som man skal acceptere, hvis man opdaterer applikationen i Google Play Stor. Men ikke alle brugere læser denne tekst inden de siger ja. Det er endnu uklart om det også gælder iPhone versionen.

 – Derfor har Facebook købt WhatsApp

De ændrede brugervilkår og Facebooks ønske om at kigge i SMS-indbakken er i dag nået hele vejen til de norske medier, hvor erhvervsavisen Dagens Næringsliv beskriver sagen.

Problemet nedtones dog af Facebooks nordiske PR-bureau, Northern Link.

– “Applikationen skal have disse adgange for at fungere, og selv om du ikke bruger en bestemt funktion, er det ikke muligt at have tilpassede vilkår inden for operativsystemerne. Facebook skal derfor have tilladelser, der dækker alle funktionerne, der bruges,” siger Frida Löwengren fra PR-bureauet til den norske avis.

Hun forklarer, at det er nødvendigt med SMS-adgangen, da Facebook har brug for at kunne sende bekræftelser.

Facebooks PR-bureau garanterer, at Facebook ikke har tænkt sig at læse med i folks SMS-beskeder, selvom brugerne giver lov til dette.

 – Facebook på iOS har fået Snapchat-funktion

Det norske datatilsyn kritiserer Facebook for ikke at kommunikere klart nok.

Facebook har gennem dets levetid haft især det europæiske datatilsyn på nakken, da selskabet hele tiden flytter grænserne for hvad der er privat og hvad der er offentligt.

Mere til historien

Facebook applikationens krav om tilladelser er ikke den første af sin art, det er flere gange set at applikationer, oftest i Google Play Store, beder om lov til at foretage sig langt mere på telefonen end nødvendigt.

Læs også:
Facebook Inc kom endelig til Windows Phone

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer