Facebook på iOS har fået Snapchat-funktion

En opdatering til Facebook på iOS-enheder gør det nu muligt, at du selv kan vælge hvem der skal se dine billeder.

Facebook Logo

Facebook Logo

Facebook har udsendt en opdatering til iOS-applikationen, hvor den største nyhed er muligheden for, at dele billeder med en udvalgt skare af dine venner.

 – Snapchat til iOS får opdatering

En funktion, der kunne minde om noget fra Snapchat. Og en af grundende til Snapchat er blevet så populært er, at du kan vælge hvem der ser dine billeder. Det gør brugerne deler billeder, som man måske ikke ønsker alle skal se.

Unge dropper Facebook

I den nyeste opdatering kan du vælge, at dele med alle vennerne eller vælge de enkeltpersoner, som du ønsker skal se det billede du netop er ved at dele. Modtagerne af billedet ses i toppen, som det kendes fra eksempelvis en besked.

Tidligere har du kunne dele med udvalgte venner, dog skulle du lave nye vennelister hver eneste gang, hvilket nok er noget de færreste har gidet.

 – Derfor har Facebook købt WhatsApp

Modsat Snapchat så forsvinder billederne på Facebook ikke efter nogle sekunder.

Formålet for Facebook med den nye funktioner er formentlig, at de håber brugerne vil bygge tættere relationer til Facebook-vennerne.

Mere til historien

Snapchat er et instant messaging-program til smartphones og tablets, hvor det er muligt at tage billeder, optage video og tilføje tekst og tegninger, og derefter sende det til venner. Beskederne er synlige et vist antal sekunder og destruerer derefter de sig selv. Disse beskeder kaldes “snaps”. Da snaps kun vises i begrænset tid er denne applikation også brugt til deling af  seksuelle billeder. Det er også muligt med relativt enkle midler til at gemme snaps. Der sendes mellem 350-400 millioner meddelelser om dagen (2013).


Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.