Derfor har Facebook købt WhatsApp

0

Nyheden om Facebooks køb af WhatsApp har givet genlyd, men Facebook har en plan med WhatsApp.

WhatsApp
WhatsApp

Facebook har netop købt den populære applikation WhatsApp til et beløb der har givet genlyd rundt i verden. Men Facebook har en plan med købet.

 – Facebook køber WhatsApp til gigantbeløb

WhatsApp er en besked-applikation, som minder om SMS-beskeder, dog uden man skal betale SMS-tarif.

Hvis man ser på helt klassiske økonomiske principper, hvor et selskab ønsker at give så mange penge i afkast som muligt, så er det et dårligt køb. Men Mark Zuckerberg og Facebook tænker ikke kun sådan.

WhatsApp vil tilføje en masse værdi til vores community, har Facebook-stifter Mark Zuckerberg udtalt.

Noget af det, som kan tilføje Facebook mere værdi er, at WhatsApp er større end Facebook Messenger i Europa, Sydamerika og Asien. Facebook Messenger har slet ikke fat i det asiatiske marked, men det kan de altså få med WhatsApp.

 – WhatsApp nærmer sig en halv milliard brugere

Facebook har også en vision om med tiden, at kunne tilbyde flere stand alone-apps, som skal anvendes til kommunikation og netværks-dannelse i en eller anden form. Det skriver Computerworld.dk. Dette var Facebooks køb af Instagram også en del af.

Dermed får Facebook heller ikke ”pengene igen” med det samme for købet, men brugerne er så mange penge værd, da de gør Facebook til det vigtigste selskab i verden. Det er også vigtigt, at konkurrenterne ikke opsnapper brugerne.

Facebooks mål er at runde tre milliarder brugere i alt, Facebook alene har 1,2 milliarder brugere.

Mere til historien

I Kina er Facebook blokeret, da det er en tjeneste, som har forskellige debatter de kinesiske myndigheder har fundet uhensigtsmæssige. I Kina er WhatsApp dog tilladt, men den kinesiske rival WeChat har større fodfæste.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer