Facebook Inc klar med sin første Windows Phone-app

0

KOMMENTAR: Facebook er klar med sin første officielle applikation til Windows Phone. Det var også på tide.

Facebook Messenger Windows Phone
Facebook Messenger til Windows Phone (Foto: MereMobil.dk)

Hurra! Fristes man til at sige… Efter Facebook Inc. som virksomhed fuldkommen har været fraværende på Windows Phone-platformen, er der nu sket en ændring.

Facebook Messenger er netop blevet frigivet til Windows Phone 8, og det er en officiel udgivelse fra Facebook Inc.

Måske er dette et udtryk for, at Facebook langt om længe har fået øjnene op for Microsofts smartphone-platform.

 – Advarsel: Denne Facebook-besked skal du passe på

Microsoft udgiver Facebook

Brugere på Windows Phone må fortsat nøjes med en uofficiel Facebook-app, som Microsoft står bag, og det er et kæmpe kaos for nye kunder på platformen, at finde ud af, hvilken Facebook app de skal gå efter.

Søger man blot ”Facebook” i Windows Phone Store kommer der en lang række resultater, hvoraf en del koster penge. Uoverskueligheden forværres af, at mange apps bruger Facebooks logo-træk, navn og farver.

Facebook er, så vidt vi ved, endnu ikke begyndt at skride ind med krav mod udviklerne, der krænker Facebooks varemærke.

Måske håb forude

At Facebook fra officiel side vælger at udgive Facebook Messenger, kan anses som en godkendelse eller blåstempling af platformen, fra verdens største socialmedia-virksomhed.

 – Tip: Sådan slår du Facebooks auto videoafspilning fra

Tankevækkende er det, at Microsofts Facebook-app ikke engang overholder Windows Phone-platformens designsprog Modern UI, tidligere kendt som Metro.

Facebook Messenger overholder design-guidelines, så måske er der håb for, at Facebook Inc. også arbejder på en egentlig Facebook applikation til Windows Phone, og at Messenger blot er forløberen.

Når vi tester Windows Phone enheder oplever vi, hvordan Microsofts Facebook applikation er milevidt fra Android og iOS-platformen i performance og muligheder. Det er forståeligt, hvis Facebook-fans alene på den baggrund fravælger f.eks. Nokias ellers udmærkede Lumia modeller.

Mere til historien

Problemstillingen med falske Facebook-apps sås også tidligere på iOS-platformen, særligt før Facebook udgav en iPad-version. Google Play på Android har i nogen grad tredjepartsapps der forsøger at ligne den rigtige, men her mangler fortsat en Android-tabletversion.

Læs også:
Tip: Sådan slår du Facebook notifikationer fra på iPhone

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer