Sådan bliver mobilåret 2014

KOMMENTAR: Fitnessarmbånd, smartwatches og store skærme vil tegne 2014. Det er konklusionen efter Mobile World Congress lukkede.

Mobile World Congress

Mobile World Congress (Foto. MereMobil.dk)

Når støvet har langt sig efter de over 80.000 deltagere i Mobile World Congress, er tendensen lagt for det kommende år. Der er særligt tre ting, vi kommer til at tale om og forholde os til.

 – Nyhederne fra Mobile World Congress

Skærmene bliver større, og vi vænner os til det. Mange konservative mobilbrugere siger ofte, at en skærm på omkring fire tommer, er den rigtige størrelse, men det argument blev også fremført, da mobilskærmene var langt mindre.

Naturligvis kommer alle ikke til at gå rundt med en seks-tommer skærm, eller Huawei MediaPad X1, en multitelefon-enhed med en skærmstørrelse på hele syv tommer.

MWC bød på mange stor-skærmsprodukter, og producenterne er blevet bedre til fjerne spildplads på fronten, så en større procentdel er dækket af skærmen. Produkterne bliver dermed ikke nødvendigvis større, fordi displayet vokser.

Mit bud er, at de iPhone-brugere der stædigt holder fast i, at fire tommer i iPhone 5S er det eneste rigtige, ændrer holdning samtidigt med, at Apple lancerer en telefon, med forøget skærmareal.

Samsung Gear Fit

Samsung Gear Fit (Foto: MereMobil.dk)

Bodyhacking starter nu

Telefonerne er blevet så store, at vi skal have et smartwatch som ”remote control” til telefonen i lommen. Den næste generation af gadget-ure, som Samsung præsenterede, er langt mere klar til markedet end Galaxy Gear, der kom sidste år.

Samsung Gear 2 er tyndere, lettere og mere behageligt. Desuden er Gear 2 Neo en mere prisvenlig version af det nye smartwatch, der betyder, at flere mennesker bliver introduceret til kategorien.

 – Web-TV: Første kig på Samsung Gear 2

Med pulsmåler i både Samsung Galaxy S5 og Gear 2 fortsætter begrebet bodyhacking, som går ud på, at vi tracker vores gøren og laden via elektronik i de såkaldte wearable gadgets.

Fitnessarmbånd som FitBit og ikke mindst mange aktive udøveres tracking med Endomondo, er eksempler på den nye mode, som i 2014 vil blive endnu mere almindelig.

Sony tilbyder næsten komplet livs-tracking i kombination mellem Sony SmartBand og den tilhørerende applikation Lifelog, men også LG, Huawei og Samsung går i mere eller mindre grad den samme vej med produkter, der holder øje med vores bevægelser.

 – Sony SmartBand – det bliver prisen

Er man djævlens advokat, kan der føres argumenter og bekymringer frem om at disse data ude i fremtiden, kan benyttes af forsikringsselskaber til risikovurderinger af kunder.

Mon ikke det også kan være en gevinst for folkesundheden, hvis brugerne følger bodyhacking-app’ens anbefalinger om søvn og motion.

 – Web-TV: Første kig på Samsung Gear Fit

Mobile World Congress

Mobile World Congress (Foto. MereMobil.dk)

Bedre holdbarhed

Kundernes frustration om knuste skærme og fugtskader er begyndt at gøre indtryk på producenterne.

Skærmene har allerede brudsikkert glas, som Gorilla Glass fra Corning, og der er ingen tvivl om, at glasset fremover bliver endnu bedre.

Grundlæggende er ingen producenter interesserede i, at kunderne opfatter produkterne som dårlige på grund af en knust glasfront. Vi skal dog her huske på, at et produkt der er i hånden alle de vågne timer, er enormt udsat – uanset mærke.

Sony har tidligere gjort det til en niche at skabe smartphones og tablets, der holder til både støv og vand, hvilket også er tilfældet for den kommende topmodel Xperia Z2.

Samsung er med Galaxy S5 og IP67-certificeringen gået samme vej, dog er Samsungs topmodel ikke ligeså “holdbar” som Sonys. Samlet går det ud på, at få færre reklamationssager over eksempelvis fugtskader.

 – Web-TV: Første kig på Galaxy S5

Det er ikke meningen telefonen skal med i vandet, men da kunderne ikke forstår, at mobilen i længden ikke kan tåle at ligge i badeværelset under morgenbadet, uden at tage skade, er det nødvendigt fra producenterne, at udvikle produkterne, så de kan holde til at blive brugt i dagligdagen. Husk på, at en smartphone i dag er med overalt.

Længere brugstid på batteriet

Batteritiden er vigtig for kunderne, og Huawei har tidligere erklæret krig mod korte strømtider og været en af de Android-producenter, som har formået at få mest mulig tid ud af telefonens batteri.

Styresystemerne og teknikken i telefonen, hvor processoren og skærmen er de vigtigste dele, har været under kraftig udvikling i kampen for bedre batteriudnyttelse, og arbejdet er nu begyndt at bære frugt.

Sony Xperia Z1 Compact, LG G Flex og LG G2 er eksempler på produkter med utrolig lang batteritid, og fremtiden ser endnu mere lys ud.

 – Test: LG G Flex – mere end en kurve

Strøm og batteri er kommet i fokus, og Samsungs Ultra Power Saving Mode, der kan holde telefonen standby i 24 timer, ved 10 procent strøm tilbage, er endnu et skridt i en positiv retning for alle os, der hader at skulle lade op flere gange om dagen.

Mobilproducenterne er, som bilfabrikanterne, de laver ikke lang batteritid eller brændstofs-økonomiske biler frivilligt. Det gør det, fordi forbrugerne forlanger bedre produkter.

 – Web-TV: Sådan virker strømspareren i Galaxy S5

John G.

John G, redaktør på MereMobil.dk

Et spændende 2014

Mobile World Congress 2014 blev langt mere interessant end eventen for et år siden.

Produkterne er blevet bedre, og fra alle hjørner oplever jeg en industri som er fortrøstningsfuld og positiv. Der er kommet mere fokus på relevante funktioner, og skruet ned for latterlige og søgte tiltag, der alligevel ikke giver mening i dagligdagen.

Forbrugerne er de store vindere. Jeg kan næsten ikke vente med, at komme i gang med at anmelde produkterne.

Nu skal du ikke tro, at der ikke sker mere i år. Vi mangler stadig at se HTC One Plus, LG G3 og iPhone 6, som ifølge rygterne ser lyset i 2014.

Mere til historien

MereMobil.dk har skrevet mere end 100 artikler om Mobile World Congress 2014. Hvis ikke du orker at læse dem alle, så tjek vores dagsoverblik herunder med de vigtigste historier eller overblikket over hele MWC 2014.

Dag 0 – tyvstarten søndag
Dag 1 – Mandag på Mobile World Congress 2014
Dag 2 – Tirsdag på Mobile World Congress 2014
Dag 3 – Onsdag på Mobile World Congress 2014
Dag 4 – Torsdag på Mobile World Congress 2014
Højdepunkterne fra MWC 2014

Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
OnePlus Nord er fed – men erstatter ikke min OnePlus 5T

KOMMENTAR: OnePlus har genfundet opskriften på det, der startede det hele. Nord er det tætteste vi kommer en ”flagship killer” siden OnePlus 5, men er det nok?

(mere…)
Mobile World Congress 2021 er udskudt i månedsvis

I år blev verdens største mobilkonference ikke til noget, men datoen for 2021 er nu meldt ud, dog måneder senere end normalt.

(mere…)
Streaming og sociale medier er alt afgørende i krisen

KOMMENTAR: I denne tid hvor verden ikke helt er ”som den plejer”, er de sociale medier og streamingtjenester alt afgørende for de fleste.

(mere…)
Mobile World Congress aflyst – hvad så?

Verdens største mobilkonference, Mobile World Congress 2020, blev aflyst i sidste uge pga. coronavirus. Men hvad med de mange lanceringer af nye produkter?

(mere…)
OFFICIELT: Mobile World Congress 2020 er aflyst

BREAKING NEWS: Mobile World Congress 2020 er aflyst. Årsagen er coronavirus. Flere producenter og udstillere har trukket sig over de seneste uger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram