Du skal ikke beskattes af iPad

0

Du kan uden problemer tage den arbejdsgiverbetalte iPad med hjem, den er nemlig skattefri. Det bekræfter Skatterådet.

iPad Mini med Retina (Foto: Apple)
iPad Mini med Retina (Foto: Apple)

Tablets er blevet udbredt i en sådan grad, at rigtigt mange virksomheder er begyndt at stille dem til rådighed for de ansatte. Men modsat smartphones, som stilles til rådighed, så er iPad’en skattefri, da den betragtes som en computer.

 – iPads og andre tablets presser computeren i 2014

Arbejdsgiveren skal heller ikke kontrollere, at de ansatte kun benytter en tablet til arbejdsrelaterede opgaver.

At en iPad eller anden tablet har internetadgang er intet problem, ifølge Skatterådet, som har taget stilling til en række spørgsmål omkring de skattemæssige konsekvenser, der kan være hvis en ansat tager en arbejdsgiverbetalt tablet med hjem. Det skriver Epn.dk.

 – Mobilbrug om aftenen gør dig sløv på jobbet

Denne skattefrihed gælder også, selvom en tablet har adgang til internettet via et SIM-kort, mobilt bredbånd, ADSL-forbindelse eller andet netværk, som betales af arbejdsgiveren. Kan SIM-kortet anvendes til privat telefoni i en ansats smartphone, så skal det beskattes som fri telefon, hvilket svarer til 217 kroner om måneden. Dog kan medarbejderne underskrive en tro- og loveerklæring på, at SIM-kortet kun anvendes til erhvervsmæssige opkald, bortset fra enkeltstående private opkald, og at arbejdersgiveren fører kontrol med dette.

– Flest mails læses på mobilen

Betaler man allerede fri telefon, så vil et SIM-kort ekstra ikke give yderligere beskatning.

 – iPad Air – den ultimative tablet

Mere til historien

Revionshuset BDO skriver om afgørelsen, at den ikke rummer en stillingtagen til spørgsmålet om, hvorvidt en medarbejder kan have både PC og tablet med hjem samtidig. Dog er dette imidlertid tidligere fastslået er muligt, hvis der er et (minimalt) arbejdsmæssigt behov.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer