Apples macOS Sierra kan hentes nu

Apple har henover sommeren arbejdet på ny opdatering til deres computer styresystem og det er netop blevet klar til MacBook ejere.

MacOS Sierra

MacOS Sierra

Apple lancerede i går aftes macOS Sierra, den seneste store version af hvad Apple kalder “verdens mest avancerede styresystem til computere”. Det fås nu som gratis opdatering. macOS Sierra introducerer Siri på Mac med ifunktioner, som brugerne kender fra iPhone og iPad. Så nu kan man altså snakke til sin computer. Der er dog også kommet helt nye muligheder, der er udviklet specielt til skrivebordet på Mac. Funktioner som Universel udklipsholder, iCloud-skrivebord og -dokumenter, Auto-login og Apple Pay på nettet skal sørge for, at din Mac arbejder endnu bedre sammen med andre Apple-enheder.

– OS X skifter navn til MacOS

Tal til mig

Siri på Mac kan hjælpe med at sende beskeder og mails, finde dokumenter og information, søge i brugerens fotobibliotek, ændre systemindstillinger og meget mere. Brugerne kan også trække i Siri-resultater og anbringe dem i dokumenter eller fastgøre dem i deres dagsoversigt til senere brug.

En ny universel udklipsholder gør det muligt for brugerne at kopiere indhold fra en app på en Apple-enhed og indsætte indholdet i en anden app på en anden Apple-enhed. Med iCloud-skrivebord og -dokumenter kan brugerne nu få adgang til filerne på deres Mac fra iPhone og iPad. Og Auto-login logger automatisk brugerne ind på deres Mac, når de har et godkendt Apple Watch på.

Apple Pay på nettet er nu også klar til Safari på computeren hvilken bør gøre online shopping, mere bekvem og sikker end nogensinde. De handlende kan nu klikke på Apple Pay-knappen ved betaling på næsten 300.000 deltagende websites, bl.a. 1-800-Flowers, Gilt, Instacart, Lululemon og Warby Parker, og gennemføre deres køb med Touch ID på iPhone 6 (eller nyere) eller med Apple Watch.

– Se eller gense præsentationen af iOS 10 og macOS

Det er altså udelukkende Amerikanske websites, men det åbner muligheden for at andre kan følge trop. Brugernes kredit- eller betalingskortoplysninger deles ikke med online-forhandlere, og stærk kryptering beskytter al kommunikation mellem brugerens enhed og Apple Pay-serverne.

Fotos introducerer Minder – en funktion, der fremhæver yndlingsøjeblikke og glemte øjeblikke i brugerens fotobibliotek ved automatisk at oprette særlige samlinger med begivenheder som f.eks. fødselsdagsfester eller familieferier. Fotos anvender avanceret teknologi, som gør at din computer kan identificere ansigter, genstande og steder på dine billeder, så du kan søge efter billeder ud fra, hvem og hvad der er på dem. Det helt nye redigeringsværktøj Glans gør mørke områder lysere og justerer glanslys, så billederne bliver mere detaljerede og livagtige.

Andre nye funktioner i macOS Sierra:

  • Beskeder gør samtaler mere interessante, da brugerne kan se previews af weblinks og afspille videoklip direkte i programmet, besvare beskeder med en hurtig reaktion – i form af f.eks. et hjerte eller en tommelfinger opad – direkte i en beskedboble samt sende større emojis for at opnå en større effekt med beskeden.
  • Faner er nu tilgængelige på tværs af Mac-programmer, der understøtter flere vinduer, herunder Kort, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit og også tredjepartsprogrammer.
  • Med Billede i billede kan video fra Safari eller iTunes svæve i et vindue på skrivebordet. Vinduet kan justeres i størrelsen, trækkes rundt og fastgøres i ethvert hjørne af skærmen, så brugerne kan se video, mens de arbejder.
  • Optimeret lagring frigør plads, når Mac er ved at være fyldt op, ved at gemme elementer, der bruges knap så ofte, i iCloud og hjælpe brugerne med at fjerne programmer og filer, de ikke længere har brug for.
  • Apple Music i iTunes gør det endnu lettere at finde ny musik og browse eksklusive og nye udgivelser.
  • Fotos er blevet opdateret med en ny Minder-funktion, der automatisk opretter særlige samlinger med dine yndlingsbilleder og -videoer.

Mere til historien

macOS Sierra fås som gratis opdatering fra i dag i Mac App Store. macOS Sierra understøtter alle Mac-computere, der er lanceret siden 2009. Som så ofte er visse funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog eller i alle områder. Du kan få flere oplysninger på ww.apple.com/dk/macos/sierra

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram