Sirenen hyler på din mobil

Traditionen tro hyler varslings-sirener rundt i landet den første onsdag i maj – men husk din mobil også hyler.

Sirenen er Danmarks mobilvarslingssystem (Foto: Beredskabsstyrelsen)
Sirenen er Danmarks nye mobilvarslingssystem. (Illustration: Beredskabsstyrelsen)

De danske varslingssirener afprøves hver eneste nat uden lyd, men hver den første onsdag i maj testes de med lyd klokken 12.00. Sidste år var også første år, at det nye mobile varslingssystem blev testet.

BAGGRUND: Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

Det betyder, at telefonen udsender en høj, unik lyd og vibration. Dette skal ske, hvis mobiltelefonen er i et område, hvor der er fare på færde, samt klokken 12.00 på den første onsdag i maj. Der var dog problemer med nogle telefoner.

Foruden lyden skulle der gerne komme en ”tekst op på din skærm”, hvor der står, hvad det drejer sig om.

Derfor fik du (måske) ikke advarslen fra Sirenen

Sirenen er ikke en app, så din telefon hyler uanset hvad. Beredskabsmyndighederne sender nemlig beskeden ud via Cell Broadcast, som er en særlig kommunikationskanal i alle mobilnetværk og i nyere telefoner.

S!renen kan IKKE slås fra

Modtog du ikke varslingssirenen på din telefon sidste år? Så kan du her høre, hvordan den lyder.

Disse telefoner bør modtage Sirene-varslingen:

  • IPHONE: Apple-telefoner fra iPhone 8 og nyere med iOS 16.4 eller nyere kan modtage beredskabsmeddelelser.
  • ANDROID: Alle Android-telefoner med Android 11 eller nyere version, kan med sikkerhed modtage varslinger. Har du en Android 6-telefon er det ”sandsynligvis muligt). På telefoner med Android 4 kan du ”måske” modtage beskederne, oplyser myndighederne.

Har du børn, gamle forældre eller bedste forældre, så kan det være en rigtig god idé at fortælle dem, hvad der sker. Så de ikke får et chok, hvis telefonen hyler på onsdag.

GUIDE: Sirenen – dette skal dine børn vide

Mere til historien

Lyder din Sirene, så er anvisningen fra Beredskabsstyrelsen og Politiet, at du skal: Stop, Læs og reagér. Sirenernes betydning er: Signal 1 – varsling – GÅ INDEN DØRE! Varslingssignalet er en tone, der stiger hurtigt og falder langsomt igen. Signalet varer i 45 sekunder. Signal 2 – afvarsling – FAREN ER FORBI! Én lang tone, der varer 45 sekunder

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram