Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

Samsung Galaxy Z Flip5 og Z Fold5
Samsung Galaxy Z Flip5 og Z Fold5 (Foto: Samsung)

Der blev i alt sendt 4,2 millioner foldbare smartphones på markedet i fjerde kvartal 2023, hvilket var en stigning på 33 procent i forhold til samme periode året før (2022, red.).

Denne vækst skal vi nok ikke forvente fortsætter. Sådan lyder forudsigelserne fra analytikerne hos Display Supply Chain Consultants.

Samsung fremviser nye foldbare og rollable skærme

De mest populære foldbare enheder er: Samsung Galaxy Z Flip5, Huawei Mate X3, Honor Magic Vs2, Samsung Galaxy Z Fold5 og Oppo Find N3 Flip. Det skriver GSMArena.

Generelt består top 10-listen fire modeller fra Samsung, to fra Honor, to fra Oppo og en fra Huawei og Xiaomi.

I fjerde kvartal 2023 var det Samsung, som var markedslederen til trods for, at salget af Galaxy Z Flip5 og Galaxy Z Fold5 var under forventningerne. Men det ventes, at Huawei overtager førstepladsen her i første kvartal i år, mener analytikerne fra Display Supply Chain Consultants. Det er særligt Huawei Mate X5 og Huawei Pocket 2, som står bag denne succes.

KOMMENTAR: Apple har bøvl med en foldbar iPhone

Markedet over foldbare smartphones 2023/2024 (Display Supply Chain Consultants)
Markedet over foldbare smartphones 2023/2024 (Display Supply Chain Consultants)

Det ventes også, at Samsung tager førertrøjen igen senere på året, når de lancerer Galaxy Z Flip6 og Galaxy Z Fold6. Forventeligt bliver Samsung også markedslederen, når vi ser på hele 2024.

Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Foruden både Samsung og Huawei kommer med nyt i år, så gør Motorola og Honor også dette. Hvilke andre producenter, som er klar med nye enheder, er uvist.

Mere til historien

Apple har endnu ikke lanceret deres bud på en foldbar smartphone, hverken i fold- eller flip-kategorien. Og det tyder på, at vi skal væbne os med tålmodighed længe endnu.

Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram