Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

en mobiltelefon med værktøj
På Nokia G22 kan du selv udskifte blandt andet skærmen og batteriet. (Foto: HMD Global)

“Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone”.

Sådan skrev vi i februar og nu kan HMD Global, som står bag Nokia-telefonerne, slette ordet “måske”.

Det velansete amerikanske nyhedsmagasin Time Magazine har nemlig udpeget Nokia G22 som en af de bedste opfindelser i 2023.

Nokia G22 er landet på listen “Best Inventions of 2023” netop på grund af mobiltelefonens banebrydende muligheder for hurtigt, at reparere enheden. QuickFix-reparationsmulighederne giver forbrugerne mulighed for at reparere deres smartphone hjemme på køkkenbordet og har for eksempel gjort det nemt, at udskifte skærm eller batteri.

Forbrugerne kan via websitet iFixit tilgå en række guides, som trin for trin vejleder forbrugeren.

For eksempel er det overskueligt – eller måske nærmere let gennemskueligt – for os med tommelfingre, at afkode udskiftningen af batteriet. Samtidig kan men på iFixit se, at et nyt batteri kan erhverves for 30 euro (knap 225 kroner).

– “Nokias G22 er den nyeste, mest avancerede telefon, der kan repareres fuldt ud. Enhver med en lille skruetrækker og fem minutter kan udskifte sin skærm, ladeport eller batteri – de dele, der oftest går i stykker,” udtaler Lars Silberbauer, HMD Globals marketingschef, til Time Magazine i forbindelse med kåringen af Nokia G22.

På Time Magazines prestigefyldte liste med 200 innovative produkter finder man Nokia G22 i kategorien forbrugerelektronik. Her finder men udover Nokia G22 i alt 14 produkter heriblandt Sonos Era 300, Samsung Galaxy Z Flip5 og det spritnye Apple Watch Ultra 2.

Se John G.’s test af det nye Apple Watch Series 9 her

Nokia G22 har en bagside lavet af 100 procent genanvendt plast, tre dages batterilevetid og altså mulighed for at udskifte skærmen og batteriet.

Udover aneerkendelsen fra Time Magazine har HMD for andet år i træk opnået en Platinum EcoVadis 2023-bæredygtighedsvurdering.

Nokia G22 er den eneste mobiltelefon på Time Magazines liste. Time Magazine skriver blandt andet i motiveringen, at i 2022 “gik omkring 5,3 milliarder mobiltelefoner ud af brug”.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

HMD Global har licens til brug af Nokia-brandet til smartphones, men fornyes licensen ikke vil HMD Global sælge smartphones under deres eget HMD-brand. HMD Global har i øvrigt åbnet en fabrik i Ungarn, så der igen er produktion af mobiltelefoner på europæisk jord.

Apple udvider tilgængelighed af reparationsværktøj

KORT NYT: Apple giver nu brugere i Europa, mulighed for selv at diagnosticere deres iPhone og Mac.

(mere…)
Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
Skrækindjagende mange danskere er uvidende om e-affald

FN-rapport viser, at mængden af elektronisk affald stiger voldsomt hurtigere, end vi kan nå at genanvende den.

(mere…)
Endelig: Nu har du ret til reparation

Den såkaldte "right to repair act" er stemt igennem i Europa-Parlamentet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram