Ny Sonos-højttaler henvender sig til Apple-folket

Sidst på måneden kan Sonos nye Era-højttalere købes. Højttalerne varsler et nyt kapitel inden for lydinnovation, skriver Sonos.

Sonos-højttaler står på reol
Apple Music vil understøtte “rumlig lyd” eller “spatial audio” fra samme dag, som Era 300 kan købes. Foto: Sonos/PR

Som tidligere skrevet er der nye højttalere på vej fra Sonos. Og nu er de ankommet.

Sonos har således introduceret smarthøjttalerne Era 300 og Era 100.

Især Era 300 er interessant som en “multirum højttaler”. Brugere af Apple Music vil kunne nyde godt af, at Apple Music vil understøtte “rummelig lyd” – eller “spatial audio”. Ikke kun Era 300, men også på Arc og Beam (Gen 2) vil få den mulighed via Apple Music.

Ifølge Sonos indvarsler Era-serien ikke kun et nyt kapitel inden for lydinnovation, mens også for designinnovation.

Vi har endnu ikke haft højttalerne i hænderne, men ifølge Sonos pressemateriale er Era 300 banebrydende og designet til at “levere fænomenal, rumlig lyd med Dolby Atmos”.

Sonos Era 100 er en opdateret udgave af den ikoniske Sonos One.

Uden at kaste om sig med navne, skriver Sonos, at Era-højttalerne “er fintunet af prisvindende artister og lydteknikere”, og skulle præstere et “helt nyt lytteniveau” og have flere tilslutningsmuligheder samt Sonos egen Trueplay-teknologi.

TEST AF SONOS SUB MINI: Baspower til fornuftig pris

to højttalere fra sonos
Era 100 (tv) og Era 300 side om side. Højttalerne kan købes fra 28. marts. Foto: Sonos/PR

Genbrug og energieffektiv

– “Era 300 og Era 100 er også de første højttalere, der er udarbejdet efter Sonos’ nye ansvarlige designstandarder, som omfatter langsigtet brug, energieffektive teknologier og anvendelse af genbrugsmaterialer”, skriver Sonos.

Højttalerne er prissat til 3.699 kroner for Era 300, mens Era 100 vil koste 2.099 kroner. Begge højttalere kan købes fra den 28. marts 2023.

Samtidig oplyser Sonos altså, at Apple Music vil understøtte rumlig lyd (spatial audio) fra den 28. marts på Sonos Era 300, Arc, Beam (Gen 2).

Mere til historien

Konceptet “rummlig lyd” – eller “spatial audio” – er med Sonos ord “en lydoplevelse, der pakker dig ind i musik og fylder rummet omkring dig uden behov for flere højttalere.” Dolby Atmos er én måde at levere en ægte rumlig lydoplevelse på, uddyber Sonos og tilføjer, at “det giver dig følelsen af, at lyden kommer overalt og omkring dig” – altså tredimensionel. Sonos tilføjer desuden, at “spatial audio” kan sammenlignes med skiftet fra mono til stereo, men det er jo generationsafhængig sammenligning i og med, at det er over 50 år siden, at Danmarks Radio tog formatet til sig. Den gang blev stereo lanceret som “stereofoni”.

Sonys nye hjemmehøjttalere og soundbars – 2024 lineup

Her er de nye Sony Bravia soundbars til din hjemmebiograf.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Afslører billeder HomePod med LCD-skærm?

Nye billeder af HomePod-prototype med LCD-skærm på toppen er dukket op.

(mere…)
HomePod Mini eller Sonos One? Hvilken skal du købe?

VIDEO: Jeg har lyttet en del til HomePod Mini og Sonos One. Her er min dom over de små højttalere.

(mere…)
Her er Sonos roadmap for 2024

Se listen over hvilken nyheder som Sonos forventes at lancere i 2024. Et roadmap er sluppet ud.

(mere…)
Sonos er på vej med spændende nyt

Et nyt spændende produkt er på vej fra Sonos og forventningerne er store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram