Apple Watch Series 9 er stadig det bedste køb | test

TEST: Selvom nyhederne ikke er store, så er Apple Watch stadig bedst. Læs min test af Apple Watch Series 9.

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9 minder ret meget om Series 8. Den nye funktion Double Tap er den største enkeltstående nyhed (Foto. MereMobil.dk)

Apple Watch Series 9 er den nyeste smartwatch fra Apple. Uret byder på nogle spændende opgraderinger både indvendigt og udvendigt.

Designet er det samme som sidste års model (og sidste og sidste og sidste), men Series 9 har en kraftigere processor og en lysere skærm.

Det vigtigste nye funktion er nok Double Tap, men er det nok til at retfærdiggøre et køb?

Velkommen til min anmeldelse af Apple Watch Series 9.

Design og skærm

Apple Watch Series 9 har et afrundet rektangulært design, drejeknappen Digital Crown med trykfunktion, og én enkelt knap – alt er som det plejer.

Jeg savner stadig, at Apple laver et smartwatch, som ligner et ur. Tag Samsung Galaxy Watch6 Classic som eksempel. Det er virkelig lækkert skruet sammen.

SE ANMELDELSEN: Samsung Galaxy Watch6 Classic

Urkassen fås i flere farver, herunder en lækker pink nuance, som jeg synes er meget elegant og feminin – ikke desto mindre kan jeg godt bære det.

Skærmen og uret har de samme dimensioner som Series 8, men skærmen leverer dobbelt så meget lys, når den er tændt, og er meget dæmpet, når den er slukket. Det giver bedre læsbarhed i sollys og ødelægger ikke batteritiden.

Konkret er lysstyrken forbedret fra 1.000 til 2.000 nits. Det betyder, at du får samme lysstyrke som i Apple Watch Ultra (2022). Indendørs ser du ikke forskellen, men når du kommer ud i solen, bliver du glad for den ekstra lyspower.

Stadig skuffende batteritid

Apple Watch Series 9
Du skal stadig oplade dit Apple Watch cirka en gang i døgnet (Foto. MereMobil.dk)

Apple Watch har always-on-skærm (på dansk: “Altid til”). Når du ikke ser på uret, dæmpes skærmen mens uret går i dvalefunktion. Opdateringshastigheden sænkes til 1 Hz, så skærmindholdet kun opdateres én gang i sekundet. Dette sparer i sagens natur på strømmen.

GUIDE: Skærmen er altid tændt på iPhone 15 Pro – sådan slår du det fra

Jeg er dog stadig skuffet over batteritiden og det hjælper ikke at slå always-on fra. Det giver kun marginalt længere strømtid.

Apple har lover omkring 18 timers drift, men jeg kan passere 24 timer. Det ændrer ikke på, at du en gang i døgnet skal forbi en oplader.

Strømtiden gør det svært at anvende f.eks. søvntracking, da mange nok vil oplade om natten, så uret er klar til næste dags brug og motionstracking.

Det tager hen mod 45 minutter at oplade Apple Watch Series 9 til fra 0 til cirka 80 procent. Skal du have en fuld opladning, må du forvente omkring 70-75 minutter. Dette kræver, at du anvender den medfølgende opladebrik og en 20 watt USB-C strømforsyning.

Apple bør snart finde en løsning på strømtiden, da det har været et problem for alle generationerne af deres smartwatches – og dette er år efter år det største kritikpunkt.

Hvor tit du skal oplade, kommer meget an på, hvordan du bruger uret til forskellige aktiviteter og funktioner. Jo mere du tracker, jo mere strøm bruges der.  

Jeg mærker ikke den kraftigere ydelse

Apple Watch Series 9 har en ny S9 chip og en 4-kernet neural engine, som gør uret hurtigere og mere intelligent, lyder det fra Apple, der også lover op mod 30 procents kraftigere grafikydelse i forhold til forgængeren. Samtidigt er chippen mere energieffektiv.

Det hører med, at Apple Watch Series 8 på ingen måde var langsomt. Derfor har jeg ikke oplevet en forandring – og ja driftstiden på de to ure, er der ingen forskel på.

Helt ny funktion: Double tap

Den nye chip muliggør en ny funktion kaldet ”Double tap”, som er ret cool!

Med Double Tap kan du udføre forskellige handlinger ved at tappe to gange med pegefingeren og tommelfingeren mod hinanden. For eksempel kan man besvare eller afslutte et opkald, snooze en alarm eller rulle gennem widgets på denne måde.

Double Tap anvender accelerometer, gyroscope og den optiske hjertesensor til at afgøre, hvornår du tapper med fingerne.

Funktionen kommer med watchOS 10.1. Jeg har i forbindelse med denne anmeldelse haft mulighed for at lave en tidlig test af Double Tap. Min oplevelse er, at det fungerer fuldstændigt uproblematisk og er en super genial måde at udvide betjeningen på.

DETTE KAN DOUBLE TAP:

 • Telefon: Besvar/afslut opkald
 • Beskeder: Svar ved hjælp af diktering
 • Smart Stack: Bladre i widgets
 • Timer: Pause/genoptag, afslut
 • Stopur: Stop/genoptag
 • Alarm: Snooze
 • Musik: Afspil/pause
 • Podcasts/lydbøger: Afspil/pause
 • Kompas: Skift til højdemåler
 • Lommelygte: Skift mellem tre tilstande
 • Notifikationer: Udfør primær handling

En anden nyhed ved den nye chip er, at Siri nu kan behandle forespørgsler direkte på uret uden at være afhængig af en iPhone i nærheden.

Der er kommet en ny ultrabredbånds-chip med Apple Watch Series 9, som giver bedre præcision i Find (min iPhone)-funktionen. Uret kan nu guide brugeren til den nøjagtige placering af en telefon, der er blevet væk. Det virker ret fedt!

Ulempen er dog, at funktionen først udfolder sit potentiale, hvis du har en iPhone 15 eller nyere model.

LÆS TESTEN: Derfor er iPhone 15 en rigtig sej telefon

Totaloverhaling af brugerfladen

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9 har, som følge af watchOS 10, nye designlayouts som f.eks. denne smart-stak-widget(Foto. MereMobil.dk)

Apple Watch Series 9 kører på watchOS 10, som bringer mange design- og funktionsopdateringer til uret.

For eksempel er der kommet widgets, som man kan tilgås fra urskiven med et drej på Digital Crown. Du kan også tilpasse din egen Smart Stack med favorit-apps og indholdsgenveje.

Jeg fandt det meget praktisk at have mine mest brugte apps som genveje i en widget

WatchOS 10 har også forbedret cykel-funktionerne med understøttelse af effektmålere, hastighed- og kadencesensorer. Under en cykeltur kan man sende live data til sin iPhone. Disse opdateringer gør Apple Watch mere konkurrencedygtig med fitness-mærker som Garmin.

Da jeg ikke cykler sportscykling, har jeg ikke haft mulighed for at teste dette.

To andre funktioner, som jeg synes er værd at nævne, er State of Mind-loggen i mindfulness-appen og muligheden for at spore tid som du har brugt udendørs.

Via appen Sundhed kan du se, hvor meget dagslys du har været eksponeret for. Dagslys kan være med til at mindske risikoen hos børn for nærsynethed senere i livet, oplyser Apple. Generelt er dagslys også godt for ens mentale helbred.

WatchOS 10 har to nye urskiver: Palette og Snoopy. Palette fokuserer på farvetoner med et farvefokuseret design og plads til fire interaktive genveje. Snoopy viser den elskede Radiserne-karakter i animerede situationer.

Jeg må indrømme, at jeg blev helt betaget af Snoopy-urskiven og brugte meget tid på at vække uret igen og igen for at se, hvad han ville gøre næste gang. Denne urskive er virkelig vellykket.

Fra watchOS 10 ændres en del af knapbetjeningen på Apple Watch. Jeg skulle bruge noget tid på at lære den rigtige betjening, så dette skal du være forberedt på.

Generelt har hele brugerfladen fået et gigantisk løft – måske det største i nyere tid. For mig har dette været et stort plus.

MED ELLER UDEN MOBILFORBINDELSE? Du bør købe Apple Watch uden mobilforbindelse, også kaldet cellular-versionen. Uret kender allerede alle de Wi-Fi-netværk, som din telefon er koblet til. Derfor vil uret være online, så snart det møder et kendt netværk – selv hvis din telefon er uden for rækkevidde. Du skal kun købe en version med mobilforbindelse, hvis du har brug for at benytte Apple Watch på steder, hvor din iPhone ikke kan komme med, f.eks. hvis du kører mountainbike i skoven.

Fejlfri tracking af løbeturen

Apple Watch Series 9 har de samme pulsmåler- og GPS-sensorer som Series 8, og de er lige så nøjagtige. Jeg testede uret på nogle løbeture i området og det registrerede et fint GPS-signal

Det skal siges, at hvis du har brug for endnu mere præcis tracking, så skal du købe Apple Watch Ultra, der ikke bare kan registrere ruten, men også i hvilken side af vejen, at du løber i.

Jeg bruger ikke selv eksterne pulsmålere – så aktiv er jeg trods alt ikke – men jeg har læst om andres oplevelser og kan se, at Apple Watch lader til at levere temmelige præcise data direkte fra håndleddet.

En cool funktion du bør prøve er kompas-appen. Her kan du sætte waypoints på din gåtur i skoven eller i et naturområde. Du kan f.eks. markere ”hytte”, ”sø”, ”parkeringsplads”, ”depot” osv. Bagefter kan du blive guidet tilbage til disse waypoints.

Det er ret smart, men knapt så smart, når uret pludselig løber tør for strøm.

VANDTÆT NED TIL 50 METER: Apple Watch Series 9 er vandafvisende ned til en dybde på op til 50 meter. Det er sikkert at tage brusebad med uret og svømme med det. Apple fraråder at udsætte enheden for vandsport.

Her kan du se testen af Apple Watch Series 9

Konklusion: Stadig det bedste smartwatch, men…

Apple Watch Series 9
Apple Watch Series 9 behøver du ikke opgradere til, hvis du i dag har Series 8 (Foto. MereMobil.dk)

Apple Watch Series 9 er uden tvivl det bedste smartwatch for iPhone-brugere.

Det nye kraftigere S9-chip åbner for nye funktioner som Double Tap og du får kraftigere skærmlys end på sidste års model.

Jeg er fortsat vild med de mange sundheds- og motionsfunktioner, hvor ens helbred overvåges. Særligt faldregistrering og nødopkaldsfunktionen er for mig ret vigtigt.

Med watchOS 10 får ud mange nye funktioner og et friskt layout, hvilket du dog også får på tidligere Apple Watch modeller. Kommer du fra Series 8 behøver du ikke opgradere, men havde jeg et Apple Watch af ældre dato, ville jeg gå direkte på Apple Watch Series 9.

Min vurdering lader på 5 ud af 6 stjerner.

Køber du dette ur, som er det bedste smartwatch på markedet, så vil du garanteret opdage at det største problem er batteritiden.

Måske tænker du på, om du skal købe en iPhone 15 Pro Max? Se min test af 15 Pro Max her.

Aktuelle priser på Apple Watch Series 9

Herunder kan du se dagspriserne på Apple Watch Series 9 i størrelsen 45 mm, som er den version, som jeg har haft til test.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Rigtig god skærm med opgraderet lysstyrke
 • Masser af ydelse
 • Ny Double Tap funktion virker godt
 • Du kan lytte musik offline på uret
 • Stor udvalg af sundheds- og motionsfunktioner
 • Registrering af søvnmønster
 • Besvar opkald på uret
 • Frisk overhaling af brugerfladen fra watchOS 10
 • Uret er vandtæt
 • Generelt høj produktkvalitet

Lidt at tænke over

 • Batteritiden er ikke god nok
 • Kan kun anvendes med iPhone
 • Du skal ikke opgradere fra Apple Watch Series 8
 • Fortsat et gadgetdesign og ikke et ur-udtryk

Mere til historien

Apple Watch kan anvendes som kontaktløs betaling, hvis du har opsat dine kort i Wallet-appen. Betalingen kan gennemføres uden at din iPhone er i nærheden.

Apple Watch Series 9
iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram