Pas nu på! De er på overarbejde i sommervarmen

Sommerferien rammer nu. Pas nu på ikke at falde i fælden.

Sommer

Analysefirmaet Check Point Research anbefaler danskerne at være meget opmærksomme på, hvad de klikker på. Årsagen er en stor stigning af phishingmails og falske hjemmesider.

Skolernes sommerferie er nået og det betyder også, at mange er i gang med at planlægge ferien, hvis den ikke allerede er på plads. Det gælder uanset om turen går sydpå eller til et sted i Danmark. Det kræver ofte booking online.

De cyberkriminelle har det med at skifte ”dække” alt efter, hvad der lige er i forbrugernes ”top of mind”. Lige nu er det blandt andet flyselskaber, som de udgiver sig for at være.

Check Point Research har blandt andet observeret flere “kampagner” med phishingmails, hvor de cyberkriminelle udgiver sig for at komme fra TAP Air Portugal. Her bedes brugerne om at klikke på et link, hvor de så skal indtaste både deres personlige oplysninger og kontooplysninger for at kunne modtage kompensation for deres forsinkede eller aflyste fly.

De seneste års flykaos med strejker og manglende personale gør også, at danskerne ikke bliver overrasket over at modtage den slags mails.

-“Vi ved fra tidligere år, at når vi tager på ferie, så tager de cyberkriminelle arbejdshandskerne på. Sidste år var sommerferien for mange præget af flyforsinkelser og aflysninger. I år lader det til, at der stadig vil komme mange forsinkelser, og det er de cyberkriminelle velvidende om. Derfor oplever vi lige nu en stigning i antallet af phishingmails, der omhandler kompensation ifm. forsinkelser og aflysninger,” udtaler Balder Borup, der er Security Engineer hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Gode tips:

  • Køb altid kun fra pålidelige kilder: Før du foretager et køb online, skal du altid sikre dig, at hjemmesiden er pålidelig. Følg ikke links, der sendes via mail eller sms, men gå direkte til forhandleren ved at søge på deres navn i browseren, og find frem til kampagnen manuelt. De valide tilbud vil også altid ligge på hjemmesiden. 
  • Vær opmærksom på domænenavne: Mange svindelhjemmesider bruger ofte et domænenavn, der er tæt på det brand, de udgiver sig for at være, men med et par ekstra bogstaver eller stavefejl. For at sikre, at du ikke udleverer dine bankoplysninger til svindlere, skal du være opmærksom på, at URL’erne er helt korrekte. 
  • Vær opmærksom på tilbud, der er for gode til at være sande: Phishingsvindel lover ofte ekstremt gode rabatter på populære rejsedestinationer.
  • Sikkerhjemmeside: Tjek altid om en hjemmeside er sikker ved at se om URL’en starter med https://. Dette er en indikation på, at hjemmesiden følger internationale sikkerhedsstandarder. Ligesom der også ofte er en lille ”hængelås”, som viser den er sikker.

Generelt er danske forbrugere tillidsfulde, samt vant til at modtage en masse information fra rejseselskaber m.m. på mail. Det er derfor heller ikke overraskende, at mange danskere falder lige i fælden.

LÆS OGSÅ: Teleselskab lancerer sikkerhedsfilter

Mere til historien

Der er også et stigende antal af falske sommerferierelaterede hjemmesider. Faktisk er der en stigning på 23 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Blandt de nye hjemmesider er én ud af 83 enten ondsindet eller mistænkelig.

Så hurtigt kan dit kodeord på 8 tegn hackes

De fleste hjemmesider kræver en adgangskode på mere end otte tegn, men kravene bør være højere.

(mere…)
Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram