Vær forberedt på mobilvarsling – sådan lyder Sirenen

Onsdag den 3. maj bliver mobilvarsling testet for første gang. Du kan her høre, hvordan det lyder, når sirenerne testes.

en grafisk fremstilling af sirenen
Mobilvarsling erstatter ikke de gammeldags fysiske sirener (Grafik: Beredskabsstyrelsen og Politi)

Det danske varslingssystem er i mange år blevet testet den første onsdag i maj måned klokken 12.00. I år er der dog noget nyt, da det nye mobilvarslingssystem bliver testet for første gang.

Foruden de almindelige sirener vil også smartphonen udsende en høj hyle-tone. Du kan høre, hvordan mobilvarslingen lyder herunder.

Når klokken slår 12.00 vil der komme en ”alarm-lyd” fra din smartphone, hvorefter der også vil dukke en tekstbesked op på din skærm. Du kan slukke for alarmen, hvis du interagerer med tekstbeskeden.

Har du ikke mulighed for at gøre det, når alarmen kommer, så tager det cirka 10 sekunder på onsdag, når testen foregår.

Du kan ikke slå ”Sirenen” fra på din smartphone, men har du en ældre mobiltelefon, så vil du måske ikke opleve, at den kommer.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

LÆS OGSÅ: S!renen kan IKKE slås fra

Har du børn, gamle forældre eller bedste forældre, så kan det også være en idé at fortælle dem, hvad der sker – inden på onsdag. Det skal dog nævnes, at ældre telefoner ikke modtager ”mobilvarslingen”.

Du kan høre politiet fortælle mere i videoen herunder, hvordan det forløber og hvordan ”mobilvarslingen” lyder.

GUIDE: Sirenen – det skal dine børn vide

Mere til historien

I 2016 kom der en ”mobilvarslings-app”, men her krævede det, at brugerne downloadede appen for at få de forskellige ”varslinger” f.eks. ved ulykker. Appen lukkede ned i 2022. Erkendelsen blev, at der skulle gøres brug af Cell Broadcast i stedet, da det prioriteres på mobilnetværkene. Skulle netværkene være overbelastet går det ikke ud over beskeder på Cell Broadcast.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram