Sirenen – dette skal dine børn vide

GUIDE: Husk at tale med dine børn om Sirenen mobilvarsling.

Sirenen mobilvarsling
Sirenen har en genkendelig lyd og adskiller sig tydeligt fra for eksempel sms’er og push-notifikationer.. Grafik: Beredskabsstyrelsen og Politi (Grafik: MereMobil.dk)

Hvad gør forældre, når Sirenen lyder på deres børns mobiltelefon?

Det ultra korte svar er: Slapper af. Andre voksne tager sig nemlig af dem.

Men det er ikke kun en god idé, at få snakket med sine børn om, hvad Sirenen er for en størrelse. Der kan nemlig sagtens være situationer, hvor børnene skal vide, hvordan de skal reagere.

I skoler og daginstitutioner ved de voksne, hvad de skal gøre.

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet har informeret en lang række interessenter, herunder blandt andet Børne- og Undervisningsministeriet, KL og kommunerne, som har sørget for, at informere relevante institutioner som netop skoler og daginstitutioner.

Alene hjemme?

Men hvad hvis dine børn er alene hjemme, når Sirenen lyder på mobiltelefonen?

Først og fremmest skal børnene stoppe med det, de foretager sig, læse informationen på deres skærm og reagere derefter.

Kort sagt: Stop. Læs. Reagér.

Hvis de er i tvivl, bør de kontakte dig eller søge andre voksne.

Kontakten skal helst foregå via sociale medier eller SMS. Store mængder taleopkald i krisesituationer kan nemlig belaste mobilnetværket.

Samtidig skal børnene forstå, at advarslen gælder det område de opholder sig i, og at du således ikke nødvendigvis er i fare.

Hvornår advares der?

Men inden du tager snakken, så husk, at advarsler via Sirenen – som markedsføres således: S!RENEN – kun udsendes, når der en akut krise eller katastrofe af livstruende karakter for et større antal mennesker, oplyser politi og bredskabsstyrelse.

Det sker heldigvis meget sjældent i Danmark, og det unikke ved Sirenen er, at systemet kun advarer mobiltelefoner i et geografisk begrænset område; det område, hvor der er fare.

Således kan dine børn altså meget vel få en advarsel, som slet ikke rammer din mobil.

Omvendt kan du få en advarsel, som slet ikke gælder det område dine børn opholder sig i.

Hvordan fungerer det?

Sirenen kræver ikke en app, men benytter en særlig kommunikationskanal i alle mobilnetværk og nyere telefoner. Der udsendes et signal, som alle modtagere opfanger. Der sendes ingen informationer tilbage, om du har læst beskeden eller hvor du befinder dig.

LÆS OGSÅ: S!renen kan IKKE slås fra

En varsling kommer som en høj og intens lyd ledsaget af en besked. Og du vil ikke være i tvivl, at det er Sirenen, som har sendt en advarsel. Den har nemlig en genkendelig lyd og adskiller sig tydeligt fra for eksempel sms’er og push-notifikationer.

Vil du vide mere om Sirenen, så læs videre her


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Sirenen – eller S!RENEN – går i luften fra april og er et supplement til de fysiske varslingssirener samt beredskabsmeddelelser, som medier public service-forpligtelse udsender. For eksempel DR og TV 2.

Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Skærme er skyld i stigende træthed

Danskerne bliver mere og mere trætte, hvilket skærmen er skyld i, lyder det fra eksperter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram