Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

Ulykke, beredskab
Appen Mobilvarsling lukker med udgangen af 2022 (Foto: MereMobil.dk)

Beredskabsstyrelsen har siden 2016 benyttet appen Mobilvarsling til at udsende advarsler fra Rigspolitiet, Danmarks Meteorologiske Institut og Vejdirektoratet, men nu bliver appen udfaset med udgangen af 2022. Det skriver Beredskabsstyrelsen på deres hjemmeside.

Selvom en del danskere har hentet appen ned på deres smartphone, så blev systemet aldrig udbredt til alle. Som vi tidligere har skrevet på MereMobil.dk, har Mobilvarsling applikationens helt store udfordring altid været udbredelsen - eller rettere sagt manglen på samme.

Beredskabsstyrelsen vurderede af en eller anden grund også, at det var bedre at lave deres egen app i stedet for at integrere systemet med populære apps fra f.eks. DR eller TV 2. Dette fravalg gjorde desværre også at appen aldrig nogensinde opnåede en udbredelse, som vil kunne gøre en forskel i krisesituationerne.

App-varsling er ikke prioritere på mobilnettene

Derudover er der potentielt tekniske problemer med udsendelsen af varslinger til mange smartphones på samme tid, hvis mobilnettene er overbelastet. Mobilvarsling beror nemlig på teknologien push-beskeder, som ikke bliver prioriteret på mobilnettene.

Der findes en anden, bedre og mere udbredt standard til beredskabsmeddelelser. Denne standard hedder Cell broadcast. Cell broadcast er en standard, som er indbygget i både mobilnet og på de enkelte telefoner. Varslinger via Cell broadcast virker helt uden installation af en app på brugerens telefon.

Derudover er Cell broadcast prioriteret på mobilnettene.

Cell broadcast burde være valgt fra starten

Teknisk set virker masseudsendelsen af beredskabsmeddelelser også anderledes i forhold til pushbeskeder. På alle områder er Cell broadcast den standard, som vi burde have benyttet i Danmark.

Cell broadcast blev i første omgang fravalgt af Beredskabsstyrelsen. Det skyldes angiveligt af økonomiske hensyn omkring integrationen med teleselskabernes mobilnet. Beredskabsstyrelsen udviklede i stedet for deres egen Mobilvarsling applikation, som er baseret på pushbeskeder.

Siden 2016 er der dog løbet meget vand i åen. I udlandet har mobilvarslingssystemer baseret på Cell broadcast vist sig yderst effektive uanset om vi taler om russiske luftangreb i Ukraine, tornadoer i USA eller jordskælv i Japan.

Mobilbrugerne skal ikke gøre noget

Det nye system forventes klart senere på året. Det vil virke på alle telefoner helt uden at brugerne skal gøre noget aktivt. Det nye system kan man læse mere om her.

Advarsler fra myndighederne er tilgængelige via en række platforme.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

På MereMobil.dk siger vi farvel og tak til et ubrugeligt varslingssystem, som der aldrig burde være brugt penge på. Tak til EU for at tvinge myndighederne til at indføre Cell broadcast - det vil redde liv i fremtiden!

Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram