S!RENEN mobilvarsling testes i maj

OBS: Den første onsdag i maj tester myndighederne mobilvarslingssystemet S!RENEN hvor din mobil vil hyle.

I år er mobilvarslingssystemet for første gang en del af de såkaldte varslingskanaler, som testes første onsdag i maj (Foto: Rigspolitiet / Beredsskabsstyrelsen)
I år er mobilvarslingssystemet for første gang en del af de såkaldte varslingskanaler, som testes første onsdag i maj (Foto: Rigspolitiet / Beredsskabsstyrelsen)

Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen tester den første onsdag i maj de såkaldte varslingskanaler. Dette gøres for at minde danskerne om, hvordan de lyder og hvad de betyder. Sådan har det været i mange år.

BAGGRUND: Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

I år skal du dog ikke blive bekymret, hvis din telefon pludselig ”hyler” onsdag den 3. maj klokken 12.00.

For første gang vil danskerne nemlig modtage en testadvarsel via det mobile varslingssystem S!RENEN. Det kræver, at du har en telefon af nyere dato og en forholdsvis ny opdatering. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

-"Vi tester varslingskanalerne for at sikre, at de virker, som de skal, og at folk er trygge ved dem. Det er første gang nogensinde, at vi tester S!RENEN. Vi bestræber os på at komme så bredt ud som muligt med information om testen, så vi ikke skaber unødig bekymring, når mobiltelefonerne begynder at larme," siger direktør i Beredskabsstyrelsen, Laila Reenberg.

Der skal ikke installeres en app, da Sirenen gør brug af en særlig kommunikationskanal i mobilnetværket, der hedder Cell Broadcast.

En varsling kommer som en høj og intens lyd ledsaget af en besked.

Du skal ikke gøre noget

Du skal ikke foretage dig noget onsdag den 3. maj klokken 12.00, når du hører varslingssirenerne.

Skulle telefonen hyle en dag, hvor du befinder dig i et fareområde, så vil advarslen på mobiltelefonen fortælle, hvad der sker, hvor det sker og hvad du skal gøre. Generelt skal du stoppe op, læse og derefter reagerer.

S!renen kan IKKE slås fra

Lyder de fysiske varslingssirener (og det ikke er test), så skal du altid gå ind og søge efter information på DR eller TV 2.

Hvad skal du gøre, når Sirenen lyder?

Det anbefales at gå indendørs og søge information fra DR eller TV 2. Hvis du hører en advarsel fra Sirenen, er der følgende tre råd.

  • Stop med det, du laver.
  • Læs meddelelsen på din mobil
  • Reager ved at følge de angivne instruktioner

Mere til historien

Det kræver en iPhone 8 eller nyere med iOS 16.4 eller nyere software, at modtage disse varslingsbeskeder. Mens Android-telefoner med Android 11 eller nyere kan modtage. Har du en smartphone med Android 6, så er der en sandsynlighed for, at du kan modtage beskederne og med telefoner med Android 4 vil du ”måske” kunne modtage beskederne.

Sirenen - dette skal dine børn vide

GUIDE: Husk at tale med dine børn om Sirenen mobilvarsling.

(mere…)
Sirenen – dette skal du vide om beredskabsmeddelelser på mobilen

BAGGRUND: S!renen er det nye system til beredskabsmeddelelser i Danmark. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Kommende varslingssystem hylede i danske mobiltelefoner

Tyskland testede et varslingssystem, som kan advare og advisere mere præcist end i dag. Systemet testes snart i Danmark.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Beredskabsmeddelelser skal i 2016 komme på smartphonen

Ny alarmerings-applikation fra Beredskabsstyrelsen skal advare danskerne om konkrete farer.

(mere…)
Få advarsel om farlig røg og skybrud på mobilen

Beredskabsstyrelsen er i gang med udviklingen af en applikation, der samler varslinger og alarmer, så borgere i fremtiden får advarsel om skybrud m.m. direkte på mobilen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram