Politikerne er dobbeltmoralske overfor forbud mod TikTok

TikTok skal ikke være på arbejdstelefoner, men Center for Cybersikkerheds, men politikerne benytter fortsat den problematiske kinesiske app.

TikTok er havnet i voldsom modvind (Foto: konkarampelas / pixabay.com)
TikTok er endnu engang havnet i voldsom modvind (Foto: konkarampelas / pixabay.com)

Center for Cybersikkerhed meldte ud, at politikere og andre statslige ansatte burde slette TikTok fra deres arbejdstelefoner. Senere fulgte Folketingets præsidium op med den samme melding

Flere statsansatte fortalte, at de med det samme slettetde appen, men de har fortsat appen installeret på privatmobilen og er aktive på deres profiler.

Ifølge André Ken Jakobsson, der er forsker i hybrid krigsførelse ved SDU, så er det et problem af flere grunde.

-“De bidrager til at holde Tiktok på folks telefoner, selvom der er tale om en app, som tilsyneladende er så problematisk, at de selv sletter den fra deres tjenestetelefoner. Det synes jeg er en problemstilling, som de bør forholde sig til,” siger han til Børsen.

Det er den samme forsker, som tidligere har anbefalet at forældre sletter TikTok fra børnenes telefoner.

BAGGRUND: Så farlig er TikTok

Privatemobiler er også interessante at overvåge

Der er forskel på de informationer, som kommer fra en privat- og en arbejdstelefon, men informationer fra politikernes private telefon er ikke nødvendigvis mindre interessante.

Generelt er det et dårligt signal at sende, at man fortsat er aktiv på mediet, når man måske i stedet burde gå “forrest”.

Senest har Odense Kommune og Region Hovedstaden også forbudt, at have appen installeret og bruge denne på arbejdstelefoner. Det skriver DR.

Center for Cybersikkerhed anbefaler, at man generelt er opmærksom på, hvilke apps man installerer på sin telefon og er opmærksom på, hvilke adgange og hvilke data, som de indsamler.

TikTok’s nordiske kommunikationschef, Parisa Khosravi, har tidligere kritiseret de mange advarsler mod TikTok, og mener brugerne trygt kan have appen installeret og benytte den.

LÆS OGSÅ: Har cybersikkerheds-eksperter misforstået TikTok?


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Seneste udvikling er, at Center for Cybersikkerhed har anbefalet kommuner og andre offentlige og private organisationer at lave en risikovurdering af at bruge appen Tiktok. Det skriver TV 2.

TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
TikTok på vej med ny app

Der har igennem tiden været meget negativ omtale af TikTok. Nu forsøger de sig med en billede-app, der skal konkurrere mod Instagram.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
TikTok vil også koste penge

ByteDance, ejeren af TikTok, følger efter Meta og X og bekræfter, at betalingsmodeller testes.

(mere…)
TikTok indrømmer: Brugerdata gemt i Kina

TikTok mener der er forskel på data, og forklarer sig i brev til det amerikanske senat.

(mere…)
Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram