Politikerne er dobbeltmoralske overfor forbud mod TikTok

TikTok skal ikke være på arbejdstelefoner, men Center for Cybersikkerheds, men politikerne benytter fortsat den problematiske kinesiske app.

TikTok er havnet i voldsom modvind (Foto: konkarampelas / pixabay.com)
TikTok er endnu engang havnet i voldsom modvind (Foto: konkarampelas / pixabay.com)

Center for Cybersikkerhed meldte ud, at politikere og andre statslige ansatte burde slette TikTok fra deres arbejdstelefoner. Senere fulgte Folketingets præsidium op med den samme melding

Flere statsansatte fortalte, at de med det samme slettetde appen, men de har fortsat appen installeret på privatmobilen og er aktive på deres profiler.

Ifølge André Ken Jakobsson, der er forsker i hybrid krigsførelse ved SDU, så er det et problem af flere grunde.

-“De bidrager til at holde Tiktok på folks telefoner, selvom der er tale om en app, som tilsyneladende er så problematisk, at de selv sletter den fra deres tjenestetelefoner. Det synes jeg er en problemstilling, som de bør forholde sig til,” siger han til Børsen.

Det er den samme forsker, som tidligere har anbefalet at forældre sletter TikTok fra børnenes telefoner.

BAGGRUND: Så farlig er TikTok

Privatemobiler er også interessante at overvåge

Der er forskel på de informationer, som kommer fra en privat- og en arbejdstelefon, men informationer fra politikernes private telefon er ikke nødvendigvis mindre interessante.

Generelt er det et dårligt signal at sende, at man fortsat er aktiv på mediet, når man måske i stedet burde gå "forrest".

Senest har Odense Kommune og Region Hovedstaden også forbudt, at have appen installeret og bruge denne på arbejdstelefoner. Det skriver DR.

Center for Cybersikkerhed anbefaler, at man generelt er opmærksom på, hvilke apps man installerer på sin telefon og er opmærksom på, hvilke adgange og hvilke data, som de indsamler.

TikTok's nordiske kommunikationschef, Parisa Khosravi, har tidligere kritiseret de mange advarsler mod TikTok, og mener brugerne trygt kan have appen installeret og benytte den.

LÆS OGSÅ: Har cybersikkerheds-eksperter misforstået TikTok?


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet 'Kaffepause med tech' ☕️ Tilmeld dig gratis her - frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Seneste udvikling er, at Center for Cybersikkerhed har anbefalet kommuner og andre offentlige og private organisationer at lave en risikovurdering af at bruge appen Tiktok. Det skriver TV 2.

Børn tester sig for psykiske sygdomme på TikTok

Børn og unge diagnosticerer sig selv med blandt andet ADHD via TikTok. Det bekymrer Børns Vilkår.

(mere…)
Snapchat er blacklistet – ejeren er overrasket

I lighed med TikTok er Snapchat nu blacklistet. Ejeren af Snapchat er overrasket. De mener selv, at de gør meget ud af sikkerheden.

(mere…)
FBI undersøger TikToks overvågning af journalister

FBI og det amerikanske justitsministerium stiller nu skarpt på TikTok-ejeren Bytedance. Det handler om overvågning af Kina-kritiske journalister.

(mere…)
USA-krav: Sælg TikTok ellers forbyder vi appen

Amerikanerne strammer kravene til TikTok. Kineserne skal ud af ejerskabet.

(mere…)
Danskere overvejer sletning

Dilemma…. Fed underholdning eller farlig app? Skal TikTok fjernes fra telefonen?

(mere…)
Har du Kina-frygt? Forstå TikTok-sagen

EP126: Er TikTok de nye slemme ’drenge i klassen’ og har vi i vesten misforstået appen og dens hensigter? Jeg pakker TikTok-problemet ud.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram