Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

Her ses nogle af de nye smartphones i foråret 2023, hvor der er forskellig fokus, når det kommer til batteriet. Nogle har trådløs opladning - nogle har ikke. Og så er der understøttelse af hurtigopladning, hvor den hurtigste har 100 watts opladning via kabel. (Foto: MereMobil.dk)(Grafik: MereMobil.dk)
Her ses nogle af de nye smartphones i foråret 2023, hvor der er forskellig fokus, når det kommer til batteriet. Nogle har trådløs opladning - nogle har ikke. Og så er der understøttelse af hurtigopladning, hvor den hurtigste har 100 watts opladning via kabel. (Grafik: MereMobil.dk)

Inden for de seneste tre år har næsten to tredjedele af danskerne købt en ny smartphone. Mange skifter oftest fordi, at batteriet i ens gamle smartphone ikke holder i ret lang tid. Det viser en undersøgelse, som OnePoll har foretaget for OnePlus.

Smartphone-batterierne bliver større og større

I undersøgelsen svarer 32 procent, at de køber nye produkter for at forkæle sig selv, mens levetiden for batteriet er grunden til, at 37 procent køber ny smartphone.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danskere i alderen 16-65 år.

21 procent af de adspurgte svarer også, at de allerede efter 12 måneder oplever en forringelse af batteriets levetid. Mens 25 procent svarer, at de gør det efter to år.

I undersøgelsen er der 13 procent, som fortæller, at de køber en ny smartphone, når de synes det går for langsomt med hastigheden på apps m.m.

Det er ”kun” 12 procent, som svarer, at de køber en ny mobiltelefon, fordi de vil have den nyeste model. Og kun 10 procent skifter, når de ikke længere kan downloade den seneste sikkerhedsopdatering.

VIDEOTEST: Sådan er OnePlus 11

Størstedelen oplader dagligt

I undersøgelsen kommer det også frem, at danskerne – uanset alder – er hyppige brugere af opladere. 67 procent svarer, at de oplader deres telefon dagligt, mens 16 procent svarer, at de lader telefonen op flere gange om dagen.

Det er særligt de unge mellem 18 og 24 år, som er storforbrugere af opladeren, hvor 24 procent svarer, at de oplader deres smartphone med få timers mellemrum.

TIP: Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

Opladeteknologien foran batteriteknologien

Mange har længe drømt om batterier, som holder strøm længere, men batteriets fysiske størrelse sætter også sin begrænsning og i takt med at skærmene bliver større og større, så kræver det også mere strøm. Det er derfor endt med, at opladeteknologierne har overhalet batteriteknologien.

GUIDE: Kan det betale sig at anvende genopladelige batterier?

I dag kan man oplade ens enheder trådløst eller via kabel - og flere producenter har forskellige slags hurtigopladning.

Hør testen af OnePlus 11

Mere til historien

OnePlus har fået undersøgelsen foretaget i forbindelse med lanceringen af OnePlus 11, der ikke tilbyder trådløs opladning, som mange af konkurrenterne, men derimod har 100 watts opladning via kabel.

Læs også:
Kopiladere kan være livsfarlige – tænk før du køber

Disse 5 telefoner anbefales af danske mobilkøbere

HITLISTE: Her er de 5 Android-telefoner, som danske mobilkøbere gerne anbefaler til andre.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
Apple Watch-brugere får for lidt søvn

God nat! Apple Watch-ejerne sover for lidt.

(mere…)
Brugte telefoner? Nej tak!

Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Apple sidder solidt på unge forbrugere

Generation Z er Apples sikre vej til, at afvise konkurrenterne, men Apples produkter skaber sociale problemer for netop Generation Z.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram