Batteriet får danskerne til at købe ny mobil

Når danskerne køber en ny smartphone, er det oftest fordi, at man er træt af batterilevetiden på den gamle.

Her ses nogle af de nye smartphones i foråret 2023, hvor der er forskellig fokus, når det kommer til batteriet. Nogle har trådløs opladning - nogle har ikke. Og så er der understøttelse af hurtigopladning, hvor den hurtigste har 100 watts opladning via kabel. (Foto: MereMobil.dk)(Grafik: MereMobil.dk)
Her ses nogle af de nye smartphones i foråret 2023, hvor der er forskellig fokus, når det kommer til batteriet. Nogle har trådløs opladning – nogle har ikke. Og så er der understøttelse af hurtigopladning, hvor den hurtigste har 100 watts opladning via kabel. (Grafik: MereMobil.dk)

Inden for de seneste tre år har næsten to tredjedele af danskerne købt en ny smartphone. Mange skifter oftest fordi, at batteriet i ens gamle smartphone ikke holder i ret lang tid. Det viser en undersøgelse, som OnePoll har foretaget for OnePlus.

Smartphone-batterierne bliver større og større

I undersøgelsen svarer 32 procent, at de køber nye produkter for at forkæle sig selv, mens levetiden for batteriet er grunden til, at 37 procent køber ny smartphone.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 danskere i alderen 16-65 år.

21 procent af de adspurgte svarer også, at de allerede efter 12 måneder oplever en forringelse af batteriets levetid. Mens 25 procent svarer, at de gør det efter to år.

I undersøgelsen er der 13 procent, som fortæller, at de køber en ny smartphone, når de synes det går for langsomt med hastigheden på apps m.m.

Det er ”kun” 12 procent, som svarer, at de køber en ny mobiltelefon, fordi de vil have den nyeste model. Og kun 10 procent skifter, når de ikke længere kan downloade den seneste sikkerhedsopdatering.

VIDEOTEST: Sådan er OnePlus 11

Størstedelen oplader dagligt

I undersøgelsen kommer det også frem, at danskerne – uanset alder – er hyppige brugere af opladere. 67 procent svarer, at de oplader deres telefon dagligt, mens 16 procent svarer, at de lader telefonen op flere gange om dagen.

Det er særligt de unge mellem 18 og 24 år, som er storforbrugere af opladeren, hvor 24 procent svarer, at de oplader deres smartphone med få timers mellemrum.

TIP: Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

Opladeteknologien foran batteriteknologien

Mange har længe drømt om batterier, som holder strøm længere, men batteriets fysiske størrelse sætter også sin begrænsning og i takt med at skærmene bliver større og større, så kræver det også mere strøm. Det er derfor endt med, at opladeteknologierne har overhalet batteriteknologien.

GUIDE: Kan det betale sig at anvende genopladelige batterier?

I dag kan man oplade ens enheder trådløst eller via kabel – og flere producenter har forskellige slags hurtigopladning.

Hør testen af OnePlus 11

https://open.spotify.com/episode/4Q81MPwI7PCYBZwufMAxOg?si=rVk5El2gQTiNRMJxAofdpw

Mere til historien

OnePlus har fået undersøgelsen foretaget i forbindelse med lanceringen af OnePlus 11, der ikke tilbyder trådløs opladning, som mange af konkurrenterne, men derimod har 100 watts opladning via kabel.

Læs også:
Kopiladere kan være livsfarlige – tænk før du køber

Derfor behøver du ikke et større batteri i din telefon

BAGGRUND: Løsningen på dine batteriproblemer er ikke nødvendigvis et større batteri.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Apple fortalte ikke om vigtig iPhone-ændring

Nu kommer pengene til dem, som lagde sag an mod Apple for at gøre iPhones langsommere. 627 kroner er på vej.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram