Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

TIP: Hvis din gamle mobiltelefon virker træt, så behøver du nødvendigvis ikke investere i en ny. Batteritjek og nulstilling er et sted at begynde.

Reparation af iPhone 6S (Foto: iFixit.com)
Måske er en batteriudskiftning det eneste, der skal til, for at redde din telefon (Foto: iFixit.com)

Der er næppe noget værre end en mobiltelefon, der langsomt – men desværre også ofte sikkert – bliver sløv.

Genstart og fjernelse af indhold hjælper ikke altid, men før du enten renser telefonen helt med en nulstilling eller går så vidt som at kyle den i elektronikcontaineren på genbrugspladsen, så får du her nogle råd, som kan få telefonen op i tempo.

Start med at tjekke batteriet

Batteriet er oplagt, at kigge på som det første. En sløv og træt telefonen hænger ofte sammen med batteriet.

Har du været med hele vejen i de moderne mobiltelefoners æra, vil du vide, at det er slut med at pille bagsiden af og bare skifte batteriet selv.

I dag skal der ikke kun regulær teknisk snilde til. Det rette specialværktøj skal også være indenfor rækkevidde – og så er den nemme løsning nok et værksted.

Ifølge Thomas S. Pedersen fra Forbrugerrådet Tænk, så er der en god forklaring på, hvorfor det er blevet besværligt selv at udskifte batteriet.

For at være støv og vandafvisende, som de fleste nye mobiltelefoner er, er telefonerne bygget væsentligt mere kompakte end før.

– “Det er jo for at gøre den mere holdbar for dig som bruger. Hvis du gerne vil have en vandtæt mobil, så er det svært at lave den, så du også kan skifte ting”, siger Thomas S. Pedersen til Ritzau.

Nulstil og genopbyg

Du kan også ty til en nulstilling og derefter starte telefonen op med de oprindelige fabriksindstillinger.

Det betyder så bare, at alt – som i det hele – forsvinder. Telefonen vil være renset for billeder, telefonnumre, gemte dokumenter, data til onlinetjenester osv, osv.

Sagt på en anden måde; der skal laves en sikkerhedskopi – og så skal telefonen genopbygges ved at hente apps igen.

GUIDE: Fugtskadet telefon? Her er nødhjælpen

TJEK SELV BATTERIET PÅ IPHONE: Du kan selv tjekke, hvor meget kapacitet dit iPhone-batteri har og om det trænger til udskiftning. Hvis batteriet er lav på kapacitet, bliver din iPhone langsommere. Gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand.

Tænk over alderen på telefonen

Forbrugerrådet Tænk anbefaler at tænke mobilens alder ind, hvis eller når valget står mellem reparation og nyindkøb.

– “De fleste smartphones får vigtige sikkerhedsopdateringer i løbet af tre til fire år efter købet, så det er måske på tide at skifte, hvis den nærmer sig udløbsdatoen”, siger projektleder Thomas S. Pedersen til Ritzau.

Her hos MereMobil.dk er miljøet en del af ligningen. Således siger chefredaktør og indehaver, John G. Pedersen, at miljøhensynet ofte taler for en reparation.

– “Vi kører heller ikke ned og sælger bilen, fordi dækkene ikke kan holde luft længere”, siger han.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Hvis du selv vil kunne reparere din mobiltelefon med et snuptag, så kan du overveje næste gang at købe en Fairphone. Fairphone er bygget op med udskiftelige moduler. Den fjerde udgave af Fairphone blev præsenteret for et par uger siden. Læs om Fairphone 4 her

Den bedste kameratelefon 2023 – se listen

OVERBLIK: iPhone 15 Pro Max og iPhone 15 Pro er de bedste kameratelefoner i 2023, viser en stor mobilkameratest.

(mere…)
Endnu et land vil forbyde mobiltelefoner i skolerne

Flere og flere lande følger Unescos anbefalinger om mobiltelefoner i skolerne.

(mere…)
5 tips til at passe på mobilen i kulden

TIP: Smartphones kan ikke lide vintervejr og kulde. Her får du 5 tips til, hvordan du beskytter mobilen og undgår skader, når vinteren raser.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram