Smartphone-batterierne bliver større og større

En ny undersøgelse viser, at flere og flere telefoner har større batterier end for få år siden. Selv billige mobiler har store batterier.

Samsung Galaxy S22, pink-gold
Samsung Galaxy S22, som her ses i farven pink-gold, er en af de få telefoner, der har et batteri på mindre end 4.000 mAh. Den har nemlig "kun" et batteri på 3.700 mAh (Foto: Samsung)

Analysefirmaet Counterpoint Research har frigivet en rapport, der viser at andelen af smartphones med batterier på 4.000 mAh og derover, er hastigt stigende. Det skriver Android Central.

Det er lidt sjovt og generelt har mobilkøbernes kritik af batterierne også været aftagende. Hvilket helt sikkert skyldes, at batterierne er blevet lidt større - med mere kapacitet - men også fordi hurtigopladning virkelig har stor betydning for den almindelige mobilbruger.

Counterpoint Research har kigget nærmere på de seneste måneders solgte smartphones, der viser, at størstedelen af de Android-telefoner, som blev solgt globalt, havde batterier på 5.000 mAh eller endnu større.

Der er også en forventning til, at dette mønster vil fortsætte og at andelen af telefoner med 4.000 mAh batterier eller mere vil være omkring 80 procent i første halvår af 2022.

Du kan se på grafen herunder, hvordan udviklingen har været på batteri-størrelserne. Det ses tydeligt, at batterier under 4.000 mAh faktisk er yderst begrænset efterhånden.

Graf fra Counterpoint Research, som viser fordelingen af batteristørrelsen på de solgte smartphones fra Android-platformen (Kilde: Counterpoint Research)
Graf fra Counterpoint Research, som viser fordelingen af batteristørrelsen på de solgte smartphones fra Android-platformen (Kilde: Counterpoint Research)

Store batterier i billige telefoner

Selv på billige smartphones er der i dag større batterier. Eksempelvis har Motorola for kort tid siden præsenteret Motorola G22 med et 5.000 mAh batteri og her er der tale om en smartphone til under 1.500 kroner i vejledende pris.

Ny prisbillig smartphone – mød Motorola G22

En af de telefoner, som overrasker med batteri i 2022, er Samsung Galaxy S22. Den har ”kun” et batteri på 3.700 mAh hvilket også er en nedgradering i forhold til sidste års Galaxy 21, som havde et batteri på 4.000 mAh.

Er din mobil langsom? Måske er det bare batteriet

Selvom Samsung generelt klarer sig rigtigt godt på mobilmarkedet, så er de faktisk lidt bag flere af konkurrenterne, når det kommer til hurtigopladning. Samsungs bedste smartphones understøtter i 2022 kun 45 watts opladning via kabel, mens eksempelvis Xiaomi har hele 120 watts opladning. Det skriver Android Central.

Mere til historien

Når man oplader en telefon, vil den automatisk selv skrue ned for ”ekstra power”, hvis den er dårlig til at lede varmen væk under opladningen. Så den ikke overophedes. Derfor er det ikke altid, at man får gavn af hurtig opladning.

Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Sådan tjekker du batteriet på din iPad

TIP: Læs her hvordan du tjekker om batteriet i din iPad er dårligt. Se også restkapaciteten på batteriet.

(mere…)
USB-C port på iPhone 15 – er denne ægte?

Måske er dette USB-C porten til iPhone 15 – Lightning-stik forventes snart udfaset.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri fra 2027

Det er nu vedtaget, at alle bærbare elektroniske enheder, der sælges i EU, skal have udskifteligt batteri inden 2027.

(mere…)
Advarer: Opladere kan bryde i brand og give stød

Tjek din oplader en ekstra gang. Sikkerhedsstyrelsen har offentliggjort resultaterne af en nedslående test.

(mere…)
Du skal selv kunne skifte telefonens batteri

Batteriet i telefonen skal kunne skiftes uden brug af specialværktøj, lyder det fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram