SMS’en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS’en fortsat.

SMS besked iPhone
SMS-beskeden er 30 år (Foto: Pixabay)

For fem år siden fyldte SMS-beskeden 25 år og nu er der gået 5 år mere. Dengang skrev vi, at den var presset af nye beskedtyper. Det pres er bestemt ikke blevet mindre de senere år, men SMS’en er her altså endnu.

Den første SMS blev sendt den 3. december 1992 af en dengang 22-årige britisk ingeniør. Den første SMS-besked blev sendt fra en computer til en kollegas telefon. Teksten i beskeden var ”Merry Christmas”.

BAGGRUND: Historien om NMT, Danmarks første mobilnet

Da SMS’en for alvor blev populær, var den en lille tekstbesked på max 160 tegn og man afregnede pr. besked, som blev sendt. Senere blev det til “kæde-SMS”, så man kunne skrive længere beskeder. Og da Fri SMS kom blev teksten sat fri til eget behov.

Der er ingen tvivl om, at det var gennem 90’erne og 00’erne, at SMS-beskeden havde sin storhedstid. Dette var i takt med, at mobiltelefonerne blev udbredt.

ÅRETS MOBIL 2022: Se hitlisten over de bedste telefoner i 2022. Tjek vinderen her.

SMS toppede i 2010

I Danmark toppede brugen af SMS’er i 2010, hvor der ifølge Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur blev sendt mere end 13 milliarder beskeder i løbet af året.

I dag er behovet og brugen af SMS-beskeder faldet, da mange også benytter de forskellige sociale mediers beskedtjenester. Men SMS’en lever altså stadig.

LÆS OGSÅ: Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

-”Kunderne i Telenor sender stadig mange beskeder gennem vores netværk i Danmark. Selvom SMS’en på nogle områder er en forældet teknologi, som er blevet overhalet af andre løsninger, så har den alligevel vist sig at være en langtidsholdbar kommunikationsform, som mange – især virksomheder – stadig benytter sig af i dag. Nogle gange er det bare den simple og almene løsning, der fungerer bedst,” siger Christian Hoffmann, direktør for privatforretningen i Telenor Danmark i en pressemeddelelse.

HØR PODCASTEN: Så fascinerede er mobilnettet i Grønland

Det seneste årti har mobilbrugerne efterspurgt datatrafik, hvilket diverse beskedtyper som iMessage, Messenger, SnapChat og lignende gør brug af. Derfor kommer en stor del af SMS-trafikken i dag fra virksomheder og organisationer.

Mere til historien

Det er ikke kun SMS-beskeden, som kan fejre 30-års jubilæum i år. Teleselskabet Telenor satte nemlig stikket i den 1. juli 1992, dengang hed de dog Sonofon.

Læs også:
Ulæste SMS’er kan koste dyrt

ICQ chat lukker for evigt – trist?

En af de første og største - ICQ. Nu er det snart slut. ICQ lukker. Hvordan husker du ICQ?

(mere…)
Min strømfadæse og SMS-svindel

PODCAST: Strømmen i mit hus gik. Hør historien om min egen dumhed. Jeg sætter også fokus på SMS-svindel.

(mere…)
Værn mod SMS-fusk er hullet

Det bliver sværere for svindlere at udgive sig for noget, de ikke er. Desværre er spamfilteret langt fra bulletproof.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram