Er der virkelig gået 25 år med SMS?

0

SMS er presset af nye beskedtyper, men kører trods alt stadig – nu med 25 år på bagen.

Mobilen er vores faste følgesvend
Efter 25 år er SMS stadig tjeneste mange bruger dagligt.

Den 3. december 2017 var det 25 år siden, at den dengang kun 22-årige britiske ingeniør fra Reading Neil Papworth sendte den første SMS (short message service). Neil Papworth arbejdede i et firma, som forsøgte at udvikle korte tekstbeskeder til Vodafone UK.

Den første SMS blev sendt til Vodafone UKs direktør Richard Jarvis. Han modtog beskeden under en julefrokost med sine kolleger, på sin Orbitel 901, hvor teksten ”Glædelig jul” kom frem på skærmen.

Tilbage i 1992 kunne man ikke sende beskeder via mobilen, da de kun kunne modtages på telefonen.

I anledning af SMS-beskedens jubilæum har Neil Papworth sagt til Tech2, ”jeg er ikke sikker på, om vi faktisk troede, at det ville blive en stor ting”.

BAGGRUND: Historien om NMT, Danmarks første mobilnet

De første kommercielle beskeder i Danmark blev sendt tilbage i 1993, skriver Ritzau. Her blev beskederne brugt af teleselskaberne til at fortælle, når der var en ny besked på telefonsvareren. Først i 1995 begyndte vi for alvor at sende beskeder til hinanden.

SMS er for alvor blevet en del af vores hverdag, hvor vi bliver mindet om tider hos frisøren, bilen på værksted eller besøget hos tandlægen.

Vi sender i dag færre og færre SMS-beskeder. Dette er konsekvensen af beskedfunktioner i apps som WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger, Snapchat m.fl.

Fra andet halvår af 2015 til andet halvår af 2016 var der et fald på 14 procent i antallet af SMS-beskeder. Det svarer til 505 millioner beskeder. Derfor endte det med et samlet antal beskeder på 3,095 milliarder.

RETRO: Her er telefonen, der gjorde SMS til et hit

Mere til historien

En SMS er i udgangspunktet 160 tegn lang. Nokia 3310 var en af de første telefoner, der understøttede længere beskeder. Det var blot enkelt-beskeder, der blev sat sammen til én besked hos modtageren.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer