Er der virkelig gået 25 år med SMS?

SMS er presset af nye beskedtyper, men kører trods alt stadig – nu med 25 år på bagen.

Mobilen er vores faste følgesvend

Efter 25 år er SMS stadig tjeneste mange bruger dagligt.

Den 3. december 2017 var det 25 år siden, at den dengang kun 22-årige britiske ingeniør fra Reading Neil Papworth sendte den første SMS (short message service). Neil Papworth arbejdede i et firma, som forsøgte at udvikle korte tekstbeskeder til Vodafone UK.

Den første SMS blev sendt til Vodafone UKs direktør Richard Jarvis. Han modtog beskeden under en julefrokost med sine kolleger, på sin Orbitel 901, hvor teksten ”Glædelig jul” kom frem på skærmen.

Tilbage i 1992 kunne man ikke sende beskeder via mobilen, da de kun kunne modtages på telefonen.

I anledning af SMS-beskedens jubilæum har Neil Papworth sagt til Tech2, ”jeg er ikke sikker på, om vi faktisk troede, at det ville blive en stor ting”.

- BAGGRUND: Historien om NMT, Danmarks første mobilnet

De første kommercielle beskeder i Danmark blev sendt tilbage i 1993, skriver Ritzau. Her blev beskederne brugt af teleselskaberne til at fortælle, når der var en ny besked på telefonsvareren. Først i 1995 begyndte vi for alvor at sende beskeder til hinanden.

SMS er for alvor blevet en del af vores hverdag, hvor vi bliver mindet om tider hos frisøren, bilen på værksted eller besøget hos tandlægen.

Vi sender i dag færre og færre SMS-beskeder. Dette er konsekvensen af beskedfunktioner i apps som WhatsApp, iMessage, Facebook Messenger, Snapchat m.fl.

Fra andet halvår af 2015 til andet halvår af 2016 var der et fald på 14 procent i antallet af SMS-beskeder. Det svarer til 505 millioner beskeder. Derfor endte det med et samlet antal beskeder på 3,095 milliarder.

- RETRO: Her er telefonen, der gjorde SMS til et hit

Mere til historien

En SMS er i udgangspunktet 160 tegn lang. Nokia 3310 var en af de første telefoner, der understøttede længere beskeder. Det var blot enkelt-beskeder, der blev sat sammen til én besked hos modtageren.

Falske SMS’er om afmelding af køretøj i omløb

Motorstyrelsen er ude med en advarsel mod falske beskeder. Modtageren kræves oplysninger om afmelding af et køretøj.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

(mere…)
Google Messages skal forstå iMessage bedre

Nogle uhensigtsmæssigheder fra Apples beskedsystem iMessages til Android forsvinder med opdatering, melder Apple Insider.

(mere…)
SMS-angreb mod danske mobiler

PAS PÅ: Telebranchen advarer mod et særdeles aggressivt angreb mod danske mobilejere.

(mere…)
Beskeder på Android kryptereres

KORT NYT: Google har endelig gjort appen Beskeder mere sikker. End-to-end kryptering nu en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram