Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

1

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

Orbitel 901
Orbitel 901 var den første mobiltelefon, der modtog en SMS-besked

En SMS-besked har været sat til salg på en auktion i Paris for mere end 100.000 euros. Det er ikke, hvilken som helst besked der er tale om, men en besked fra 1992, som regnes for at være verdens første SMS.

SMS’en blev sendt af programmøren Neil Papworth fra teleselskabet Vodafone helt præcis den 3. december 1992.

Hvis du tænker, at beskeden indeholder noget interessant tekst. Ja, så kan du hurtigt blive skuffet. Der står nemlig bare “Merry Christmas”. 

Beskeden kunne købes, som en såkaldt nft (non-fungible token). Nft’er gør det muligt, at bevise ejerskab over digitale værker. Det skriver CNN.com.

Ingen idé om potentialet

Beskeden blev som sagt sendt af Neil Papworth og modtageren var en kollega under en julefrokost. SMS’en blev ikke sendt via en mobiltelefon, men fra en computer. Den blev modtaget på en Orbitel 901 “mobiltelefon”, som vejede 2 kilo. 

-“I 1992, havde jeg ingen idé om hvor populær SMS-beskeder ville blive, og at der ville komme emojis til og besked-apps der bruges af millioner af mennesker,” har Papworth udtalt. 

Papworth fortæller også, at han først fornyelig har fortalt hans børn, at det var man, der sendte den første besked. 

Det er ikke teksten i beskeden, der gør den interessant, men dét at man regner det for den første SMS. Prisen for SMS-beskeden lød ved sidste hammerslag på 107.000 euro.

Vodafone har tidligere udtalt, at de vil donere indtægterne for salget af den første SMS til United Nations Refugee Agency.

RETRO-TECH: Her er Walkman. Den gjorde musikken mobil

Mere til historien

Da SMS-beskeder blev noget, som mange kunne sende bestod de af max 160 tegn. Senere kunne man sende “kæde-beskeder”, så der kunne være mere tekst i en besked, men teleselskaberne afregnede per enkelt SMS i kæden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer