Første SMS solgt på auktion for over 100.000 euro

Verdens første SMS-besked er blevet solgt på en auktion til knapt 800.000 danske kroner.

Orbitel 901
Orbitel 901 var den første mobiltelefon, der modtog en SMS-besked

En SMS-besked har været sat til salg på en auktion i Paris for mere end 100.000 euros. Det er ikke, hvilken som helst besked der er tale om, men en besked fra 1992, som regnes for at være verdens første SMS.

SMS'en blev sendt af programmøren Neil Papworth fra teleselskabet Vodafone helt præcis den 3. december 1992.

Hvis du tænker, at beskeden indeholder noget interessant tekst. Ja, så kan du hurtigt blive skuffet. Der står nemlig bare “Merry Christmas”. 

Beskeden kunne købes, som en såkaldt nft (non-fungible token). Nft'er gør det muligt, at bevise ejerskab over digitale værker. Det skriver CNN.com.

Ingen idé om potentialet

Beskeden blev som sagt sendt af Neil Papworth og modtageren var en kollega under en julefrokost. SMS'en blev ikke sendt via en mobiltelefon, men fra en computer. Den blev modtaget på en Orbitel 901 “mobiltelefon”, som vejede 2 kilo. 

-“I 1992, havde jeg ingen idé om hvor populær SMS-beskeder ville blive, og at der ville komme emojis til og besked-apps der bruges af millioner af mennesker,” har Papworth udtalt. 

Papworth fortæller også, at han først fornyelig har fortalt hans børn, at det var man, der sendte den første besked. 

Det er ikke teksten i beskeden, der gør den interessant, men dét at man regner det for den første SMS. Prisen for SMS-beskeden lød ved sidste hammerslag på 107.000 euro.

Vodafone har tidligere udtalt, at de vil donere indtægterne for salget af den første SMS til United Nations Refugee Agency.

RETRO-TECH: Her er Walkman. Den gjorde musikken mobil

Mere til historien

Da SMS-beskeder blev noget, som mange kunne sende bestod de af max 160 tegn. Senere kunne man sende “kæde-beskeder”, så der kunne være mere tekst i en besked, men teleselskaberne afregnede per enkelt SMS i kæden.

SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Netflix er ældre end du tror – 25 år med Netflix

TILBAGEBLIK: Netflix har rundet 25 år på markedet. Du kan læse mere om, hvordan det hele startede. Husker du Netflix via DVD?

(mere…)
iPhone fylder 15 år – disse features havde den ikke

Apples første iPhone kom for 15 år siden. Mange af mest kendte iPhone-features, fandtes ikke på den originale model. Læs her hvor lidt smart den første iPhone var.

(mere…)
En æra i mobilhistorien slutter - Blackberry lukker

Tirsdag den 4. januar er dagen, hvor der ikke længere er garanti for, at en række ældre telefoner ikke længere vil kunne gennemføre opkald, sende SMS m.m.

(mere…)
Nokias bedrift - retrokig på Nokia N95

RETRO: Vi ser tilbage på modtagelsen af Nokia N95, der var banebrydende for sin tid.

(mere…)
Google Messages skal forstå iMessage bedre

Nogle uhensigtsmæssigheder fra Apples beskedsystem iMessages til Android forsvinder med opdatering, melder Apple Insider.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram