DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test – måske den måske bedste privatdrone.

DJI Mini 3 Pro test
DJI Mini 3 Pro vejer 249 gram. Læs min DJI Mini 3 Pro test her inden du køber (Foto: MereMobil.dk)

Da dronen DJI Mini 3 Pro fløj ind ad min dør, var jeg spændt på om det var legetøj eller et arbejdsværktøj. Efter et par måneders brug må jeg konkludere, at dronen er begge dele.

Du kan holde DJI Mini 3 Pro i én hånd og dens vægt på 249 gram gør, at du må flyve næsten overalt.

Kameraet kan skyde video i op til 4K-kvalitet med 60 billeder i sekundet. Du kan således optage topprofessionelle videosekvenser i en utrolig opløsning, hvor alt er VILDT flydende.

Min DJI Mini 3 Pro test ender med at konkludere, at dette måske er årets gadget.

Imponerer fra første flyvning

Kvaliteten af videoerne du optager imponerer, fra første gang du flyver. Selve dronen ligger virkelig stabilt i luften og kameraet er stabiliseret i tre akser.

Jeg havde ingen erfaring med dronefotografering da testen af DJI Mini 3 Pro begyndte, men jeg kunne efter få minutter skabe ret fornuftige resultater.

Du kan naturligvis også tage stillbilleder fra luften. Her er den maksimale opløsning 48 megapixels i 4:3 format. Det brede format 16:9, som jeg foretrækker, giver billeder med 12 megapixels opløsning. I lighed med videooptagelserne er også billeder flotte.

VIDEO: Se min test af et fedt løbehjul med app

Se testen af DJI Mini 3 Pro

Spækket med elektronik

DJI Mini 3 Pro er en flyvende computer fyldt med sensorer og teknologi, der forhindrer dig i at kollidere med bygninger og træer.

Afstandssensorerne ’kigger’ op til 25 meter frem, mens sensoren i bunden har en præcision på 9 meter.

Det betyder, at dronen bremser før den rammer et træ – eller flyver uden om. Denne sikkerhedsmekaniske gør, at faren for skader på fartøjet og omgivelserne drastisk er minimeret.

Dronen kan derfor også trygt overlades til personer, som aldrig har fløjet med drone før.

Du kan flyve i dårligt vejr

Du skal ikke flyve, når det regner. Blæst er derimod intet problem. Den flyvende computer holder nemlig øje med vindforholdene og kompenserer hele tiden for blæsten og vindstød.

Hvis computeren vurderer, at vejret er for dårligt til flyvning, vil du se en ’strong wind warning’ på kontrollerens skærm. Gør du ikke noget – som f.eks. at reducere højden – flyver dronen hjem.

Det smarte er nemlig, at hver gang den letter, så sættes et ’hjemmepunkt’, som den hele tiden kan finde tilbage til.

Umuligt at overholde reglerne

Ifølge reglerne må du ikke flyve med en drone, som du ikke kan se, men det er praktisk talt umuligt at overholde. Du skal ikke mere end 20-30 meter i luften inden den er umulig at se med det blotte øje. Særligt hvis man lige kigger den anden vej og skal finde den igen.

Her kommer elektronikken til hjælp. Livetransmissionen fra kameraet gør det efter min vurdering mere sikkert at flyve, ved at se på skærmen fremfor at forsøge at spotte noget du ikke kan se – eller bedømme afstande ordentligt.

Den kan flyve selv

Med DJI-dronen kan du skyde i video af f.eks. dit hus, den lokale kirke eller andre seværdigheder. Et autoprogram gør det muligt at markere et fokuspunkt, hvorefter dronen af sig selv flyver rundt og laver to minutters professionel dronevideo.

Du kan også bede den følge en person f.eks. en der cykler mountainbike i skoven. Dronen vil derefter optage video, mens personen drøner derudad på cyklen.

Når du er kommet hjem med optagelserne, kan appen på telefonen endda lave fede små sekvenser med musik.

Kan flyve LANGT væk

Det er lidt uklart præcist, hvor langt væk du kan flyve, men videotransmissionen rækker fra 1,5 til 12 kilometer alt efter fysiske forhindringer og hvor mange forstyrrelser, der er fra anden radiokommunikation.

Softwaren har et maksimum på 8 kilometer i afstand og 500 meter i højde. Så langt eller højt skal du slet ikke flyve. Så snart videotransmissionen udfordres, får du også problemer med at styre.

Flyv med omtanke og efter reglerne.

Flyver hjem når den er i problemer

Du skal ikke være bekymret, hvis forbindelsen til dronen smutter eller batteriet løber tør. Systemet forsøger hele tiden at beskytte dronen mod nedstyrtning.

Vurderer computeren, at dronen ikke har strøm nok til at nå hjem, så vender den automatisk om. Det samme gælder ved kraftig vind eller hvis radioforbindelsen forsvinder i en længere periode.

Jeg kom dog i en nødsituation, da jeg fløj adskillige kilometer langs kysten mod Lohals på nordspidsen af Langeland. Systemet rapporterede god batteristatus og høj hastighed; op mod 40 km/t. Alt var godt, men!

Dronen havde kraftig medvind og da den skulle retur var der logisk nok kraftig modvind. Det var med få procent tilbage, at jeg fik den med hjem. Faktisk forsøgte den flere gange at nødlande undervejs. Sådan en oplevelse lærer man af!

Kræver tålmodighed

Softwaren i kontrolleren er baseret på Android og selvom DJI har deres egen app som brugerflade, kan man nogle gange fare vild.

Det kræver lidt tålmodighed at sætte sig ind i ikke bare styringsappens muligheder men også de underliggende funktioner, der langt fra altid er logiske.

VIDEO: Denne lydfunktion vil du elske, hvis du spiller guitar

Med eller uden skærm?

DJI Mini Pro 3 fås med eller uden skærm i kontrolleren. Med den billigste model kan du bruge din smartphone som skærm. Jeg vil klart anbefale, at du tager den komplette pakke – kontrolleren med skærm. Der er ganske simpelt færre ting, som kan gå galt, når du bruger all-in-one-løsningen.

Konklusion: Måske årets gadget 2022

DJI Mini Pro 3 er en fantastisk gadget. Sjældent har jeg testet noget, som på denne måde imponerer hele vejen igennem.

Små 7.800 kroner skal du slippe for dronen med kontrolleren, der har skærm.

I forhold til hvad der ellers sælges af gadgets og elektronik, så er denne rimeligt prissat i forhold til hvad den kan, kvaliteten af produktet og udbyttet.

Dine feriebilleder får et nyt perspektiv og der er mange timers flyvning og underholdning i DJI’s drone. Semiprofessionelle fotografer vil også finde dronen spændende.

Du skal regne med 15-20 minutters flyvning på en opladning, hvilket er i underkanten. Et eller to ekstrabatterier er på krævet.

Den indbyggede hukommelse er LANGT fra stor nok. Derfor skal du forvente at investere i et MicroSD-hukommelseskort med rigtigt meget plads på.

En topkarakter er uundgåelig. 6 ud af 6 stjerner.

Sådan er reglerne for droneflyvning

Der er mange regler for flyvning med droner, men vejer din drone 249 gram eller mindre, er lovgivningen mindre restriktiv end med de store droner.

Du må naturligvis ikke flyve over naboens grund, forstyrre ved ulykker eller flyve ved lufthavne.

droneluftrum.dk kan du se, hvor du må flyve og ikke mindst ikke flyve. Nogle droner, som DJI Mini Pro 3, har kortet indbygget og advarer, hvis du forsøger at flyve i et forbudt område.

Generelt skal du vide dette:

  • Alderskravet er 15 år
  • Du må ikke flyve over forsamlinger af mennesker
  • Dronen skal være inden for synsvidde
  • Du må gerne flyve steder, hvor der er mennesker – men det bør undgås
  • Har dronen kamera skal du registreres som droneoperatør

Se også droneregler.dk og droner.dk for mere information.

Aktuelle priser på DJI Mini 3 Pro

Herunder kan du se dagspriserne på DJI Mini 3 Pro.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Mere til historien

Der medfølger kun ét batteri i salgspakken, men der ligger et par ekstra propeller.

DJI Mini 3 Pro
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram