Sådan lyder Sonys 10-spors mobilstudie

VIDEO: Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV. Vi har testet mulighederne med Music Pro.

Music Pro er en eksklusiv app i Sony Xperia 1 IV, der grundlæggende giver dig en 10-spors lydoptager, som du kan have med i lommen.

Du kan optage ét spor ad gangen, f.eks. klaver som det første. Herefter kan du indspille guitar i det næste spor, vokal som det tredje osv. Det fede er, at du kan lytte til de tidligere indspillede spor, mens du optager det næste.

Det er muligt at til- eller fravælge lytte-spor, så du kun hører det, som du har behov for. Når du har indsunget vokalsporet, så har du en færdig rå-komposition, hvor du i multitrack-delen kan justere lydstyrken på sporene.

Bruger telefonens mikrofon

Det kræver ikke noget eksternt lyd- og optageudstyr at indspille med Music Pro på Xperia 1 IV. Det er telefonens indbyggede mikrofon, der benyttes.

Vores test viser, at mikrofonen er overraskende god. Risikoen for overstyring er minimal. Klangen er tilmed ret fornuftig.

Hovedtelefonerne er det eneste du har brug for, men du kan dog godt indspille uden dem. Du kan så blot ikke høre, hvad du tidligere har optaget, mens du indspiller noget nyt.

ANMELDELSE: Sony Xperia 1 IV er genial på sin egen måde

Gør demoindspilninger og idéer mobile

Styrken ved Music Pro er, at lydindspilninger nu bliver mobile – uafhængigt af eksterne mikrofoner og computere. Appen er ikke specielt kompliceret, men et stort skridt over en standard memo-optager på gennemsnitlige telefoner.

Music Pro gør det muligt at sidde på et hotelværelse, hjemme i køkkenet eller på stranden og indspille en demo af den spontane idé, som kan opstå alle steder. Nogle gange skal der rykkes, mens idéen og inspirationen er til stede. Præcis det er Music Pro værktøjet til.

Music Pro gør for musikindspilning, hvad en videooptager i mobilen gør for YouTube- og TikTok-segmentet.

INFO: Det er musikeren Bo Tegner, som har hjulpet med testen af Music Pro. Bo spiller og synger Kim Larsen og Gasolin sammen med sit band ’Smukke Møller’. Du kan høre Smukke Møller her.

Kan splitte guitar og vokal

Det store show-nummer i Xperia 1 IV og Music Pro er, at du kan indspille guitar og vokal samtidigt.

Efterfølgende kan du via cloud-funktionen Studie Tuning uploade den samlede indspilning, som efter nogle minutter returneres til multitrackfunktionen i Music Pro. Nu har du vokal og guitar hver for sig.

Adskillelsen af vokal og guitar er ikke tip-top i orden. Der er lidt overhør i begge retninger, men i forhold til en situation, hvor du vil lave et nyt guitar- eller sangtrack, er det en fin mulighed.

Du kan læse mere om Music Pro på den officielle Sony-side her.

Sony Xperia 1 IV har nogle ret vilde videomuligheder. Du kan se min video om videokameraet i Xperia 1 IV her.

Mere til historien

Music Pro er gratis at benytte og kommer eksklusivt på Sony Xperia 1 IV. Studio Tuning har 100 MB som prøveperiode. Abonnementet til Studio Tuning koster 4,99 USD om måneden – svarende til lige under 40 kroner.

Sony PlayStation arbejder på en håndholdt enhed

BEKRÆFTET: Sony arbejder på, at producere en håndholdt gamingenhed, der forhåbentlig bliver lanceret til julehandlen.

(mere…)
Sony Xperia 1 V – endnu en super-niche mobil

Mindre varmeudledning, nyt kamerasetup og fotofunktioner samt lavere strømforbrug ved videooptagelse. Velkommen til Sony Xperia 1 V.

(mere…)
Sony Xperia 10 V – mellemklassemobil til en skarp pris

Sony en ny i telefon mellemklassen. Vi ser her nærmere på Sony Xperia 10 V. Se pris og tilgængelighed.

(mere…)
Spotify til kamp mod AI-genererede sange - hør eksempler

Spotify har fjernet i titusindvis af sange, som er genereret med AI. Hør eksempler på AI-sange her.

(mere…)
Spotify varsler prisstigninger

Meldingen fra topchefen hos Spotify, Daniel Ek, er, at der kommer prisstigninger i løbet af 2023.

(mere…)
Sony Xperia 1 V afsløres i maj

Så er datoen for Sonys kommende lanceringsevent klar og du kan glæde dig til. Sony Xperia 1 V er på vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram