Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

Videokameraet i Sony Xperia 1 IV rækker ud til dem som synes det er irriterende at slæbe rundt på tungt og besværligt kameraudstyr.

Sonys to kameraapps, Cinema Pro og Video Pro, udbygger mulighederne for hvad en smartphone kan bruges til. Udover at kunne justere i mange parametre, som på et ”rigtigt” kamera, så understøtter disse apps – og telefonen – forskelligt eksterne udstyr.

Med en kameragrib får du f.eks. kontrol over zoom, mens du har et godt greb omkring telefonen. Du kan også udbygge med ekstern mikrofon, hvorefter du pludselig har et ret fedt mobilt kamerakit. Stativ er selvfølgelig også muligt.

SKÆRMBESKYTTELSE UDEN BOBLER: Videoen præsenteres i samarbejde med NORTAGG SmartGlass. Let at montere uden bobler. Tjek det ud hos Panzerscreen.dk Sponseret link.

Det dyre Sony Alpha-kamera mod Xperia 1 IV

I ovenstående video har jeg sat Xperia 1 IV på vel nok den ultimative test. Videoen er optaget med to kameraer – henholdsvis telefonen og så et af de store Sony Alpha-kameraer.

Vi taler om et kamera til Sony Alpha 7S III, hvor huset koster omkring 30.000 kroner – og så kommer objektivet på toppen.

Efter optagelsen var jeg temmelig overrasket over kvaliteten. Selvfølgelig kan Sony Xperia 1 IV ikke udkonkurrere de dyre dedikerede kameraer, men telefonen kan noget med mobiliteten.

Når jeg sætter telefonen i en kameragrib med ekstern mikrofon, kan jeg godt se, at der er appel til en særlig målgruppe; videoskabere der tænker alt andet end traditionelt.

Se videoen og bedøm selv resultatet.

Er også en god telefon, men…

Udover de mange videofunktioner, så tager Xperia 1 IV også ret gode stillbilleder. Det er også en rigtig god smartphone.

Desværre har Sony anvendt den nye Qualcomm-processor, der er kraftig nok til at trække det krævende setup – f.eks. 4K HDR-video i 120 fps. Uheldigvis udvikler processoren utroligt meget varme. Det betyder, at telefonen i nogle situationer bliver så varm, at optagelserne stopper.

Jeg håber, at Sony kan gøre noget i forhold til en kommende softwareopdatering. Alternativt at Sony overvejer en anden chipproducent fremover.

I nogle situationer er skærmen desværre ikke lysstærk nok, hvilket giver udfordringer, når du optager i kraftigt sollys.

Se videoen og læs min anmeldelse af Sony Xperia 1 IV. Her også min podcast om Xperia 1 IV.

Mere til historien

Xperia 1 IV har også en særlig lydoptager-app kaldet Music Pro, hvor du kan optage f.eks. sang og guitar i flere spor. Den app ser jeg nærmere på i en kommende video.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Dette fortæller sælgeren og elbils-ejere ikke

MIN FØRSTE ELBIL: Her er de største hemmeligheder, som jeg sjældent hører bilsælgere og elbils-ejere fortælle om.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram