Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

Videokameraet i Sony Xperia 1 IV rækker ud til dem som synes det er irriterende at slæbe rundt på tungt og besværligt kameraudstyr.

Sonys to kameraapps, Cinema Pro og Video Pro, udbygger mulighederne for hvad en smartphone kan bruges til. Udover at kunne justere i mange parametre, som på et ”rigtigt” kamera, så understøtter disse apps – og telefonen – forskelligt eksterne udstyr.

Med en kameragrib får du f.eks. kontrol over zoom, mens du har et godt greb omkring telefonen. Du kan også udbygge med ekstern mikrofon, hvorefter du pludselig har et ret fedt mobilt kamerakit. Stativ er selvfølgelig også muligt.

SKÆRMBESKYTTELSE UDEN BOBLER: Videoen præsenteres i samarbejde med NORTAGG SmartGlass. Let at montere uden bobler. Tjek det ud hos Panzerscreen.dk %%%%.

Det dyre Sony Alpha-kamera mod Xperia 1 IV

I ovenstående video har jeg sat Xperia 1 IV på vel nok den ultimative test. Videoen er optaget med to kameraer – henholdsvis telefonen og så et af de store Sony Alpha-kameraer.

Vi taler om et kamera til Sony Alpha 7S III, hvor huset koster omkring 30.000 kroner – og så kommer objektivet på toppen.

Efter optagelsen var jeg temmelig overrasket over kvaliteten. Selvfølgelig kan Sony Xperia 1 IV ikke udkonkurrere de dyre dedikerede kameraer, men telefonen kan noget med mobiliteten.

Når jeg sætter telefonen i en kameragrib med ekstern mikrofon, kan jeg godt se, at der er appel til en særlig målgruppe; videoskabere der tænker alt andet end traditionelt.

Se videoen og bedøm selv resultatet.

Er også en god telefon, men…

Udover de mange videofunktioner, så tager Xperia 1 IV også ret gode stillbilleder. Det er også en rigtig god smartphone.

Desværre har Sony anvendt den nye Qualcomm-processor, der er kraftig nok til at trække det krævende setup – f.eks. 4K HDR-video i 120 fps. Uheldigvis udvikler processoren utroligt meget varme. Det betyder, at telefonen i nogle situationer bliver så varm, at optagelserne stopper.

Jeg håber, at Sony kan gøre noget i forhold til en kommende softwareopdatering. Alternativt at Sony overvejer en anden chipproducent fremover.

I nogle situationer er skærmen desværre ikke lysstærk nok, hvilket giver udfordringer, når du optager i kraftigt sollys.

Se videoen og læs min anmeldelse af Sony Xperia 1 IV. Her også min podcast om Xperia 1 IV.

Mere til historien

Xperia 1 IV har også en særlig lydoptager-app kaldet Music Pro, hvor du kan optage f.eks. sang og guitar i flere spor. Den app ser jeg nærmere på i en kommende video.

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Sådan lyder Sonys 10-spors mobilstudie

VIDEO: Music Pro er et mikro-lydstudie i Sony Xperia 1 IV. Vi har testet mulighederne med Music Pro.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Asus Zenfone 9 test | Endelig en kompakt telefon der fungerer

TEST: Topydelse, godt kamera og en kompakt fysisk størrelse. Asus Zenfone 9 er lille - men god.

(mere…)
Harman Kardon Citation MultiBeam 1100 test | uimponerende soundbar

TEST: Designkvaliteten er god og forbindelserne mange. Desværre mangler lyden i Harmon Kardon Citation MultiBeam 1100 at imponere.

(mere…)
Xiaodu Du Smart Buds PRO test | simultantolkning direkte i dine ører

TEST: Xiaodu fokuserer lige så meget på at registrere lyd og oversætte som på at afspille lyd. Læs testen af det billige Du Smart Buds Pro headset.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram