Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

Videokameraet i Sony Xperia 1 IV rækker ud til dem som synes det er irriterende at slæbe rundt på tungt og besværligt kameraudstyr.

Sonys to kameraapps, Cinema Pro og Video Pro, udbygger mulighederne for hvad en smartphone kan bruges til. Udover at kunne justere i mange parametre, som på et ”rigtigt” kamera, så understøtter disse apps – og telefonen – forskelligt eksterne udstyr.

Med en kameragrib får du f.eks. kontrol over zoom, mens du har et godt greb omkring telefonen. Du kan også udbygge med ekstern mikrofon, hvorefter du pludselig har et ret fedt mobilt kamerakit. Stativ er selvfølgelig også muligt.

SKÆRMBESKYTTELSE UDEN BOBLER: Videoen præsenteres i samarbejde med NORTAGG SmartGlass. Let at montere uden bobler. Tjek det ud hos Panzerscreen.dk Sponseret link.

Det dyre Sony Alpha-kamera mod Xperia 1 IV

I ovenstående video har jeg sat Xperia 1 IV på vel nok den ultimative test. Videoen er optaget med to kameraer – henholdsvis telefonen og så et af de store Sony Alpha-kameraer.

Vi taler om et kamera til Sony Alpha 7S III, hvor huset koster omkring 30.000 kroner – og så kommer objektivet på toppen.

Efter optagelsen var jeg temmelig overrasket over kvaliteten. Selvfølgelig kan Sony Xperia 1 IV ikke udkonkurrere de dyre dedikerede kameraer, men telefonen kan noget med mobiliteten.

Når jeg sætter telefonen i en kameragrib med ekstern mikrofon, kan jeg godt se, at der er appel til en særlig målgruppe; videoskabere der tænker alt andet end traditionelt.

Se videoen og bedøm selv resultatet.

Er også en god telefon, men…

Udover de mange videofunktioner, så tager Xperia 1 IV også ret gode stillbilleder. Det er også en rigtig god smartphone.

Desværre har Sony anvendt den nye Qualcomm-processor, der er kraftig nok til at trække det krævende setup – f.eks. 4K HDR-video i 120 fps. Uheldigvis udvikler processoren utroligt meget varme. Det betyder, at telefonen i nogle situationer bliver så varm, at optagelserne stopper.

Jeg håber, at Sony kan gøre noget i forhold til en kommende softwareopdatering. Alternativt at Sony overvejer en anden chipproducent fremover.

I nogle situationer er skærmen desværre ikke lysstærk nok, hvilket giver udfordringer, når du optager i kraftigt sollys.

Se videoen og læs min anmeldelse af Sony Xperia 1 IV. Her også min podcast om Xperia 1 IV.

Mere til historien

Xperia 1 IV har også en særlig lydoptager-app kaldet Music Pro, hvor du kan optage f.eks. sang og guitar i flere spor. Den app ser jeg nærmere på i en kommende video.

OnePlus 11 test | formidabel pris - god telefon

TEST: OnePlus 11 har den HELT rigtige pris og kvalitet. Min OnePlus 11 test konkluderer: Den bedste nogensinde.

(mere…)
Se de mest populære tech-videoer fra 2022

OVERBLIK: Her er top-10-listen over de mest sete tech-videoer fra MereMobil.dk i 2022. Se eller gense dem her.

(mere…)
PlayStation 5: Det bedste kvartal salgsmæssigt

Det seneste kvartal er der, hvor Sony solgte flest PlayStation 5-konsoller siden lanceringen.

(mere…)
Forventningerne halveret til PlayStation VR2

KORT NYT: Sony har halveret forventningerne til salget af PlayStation VR2-headsettet, som kommer i handlen inden længe.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Mac Mini M2 test | Fantastisk og billig

TEST: Apple har skruet den bedste desktopcomputer sammen, at du kan købe – til prisen. Mac Mini er billig, hurtig og fantastisk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram