TicWatch Pro 3 Ultra GPS test | Et hårdført smartwatch til de aktive

TEST: Når man bruger ord som “pro” og “ultra” i et produktnavn, stiger forventningerne. Kan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS leve op til sit navn?

TicWatch Pro 3 Ultra GPS_box
Mobvois nyeste bud på et Wear OS ur kan tåle hård behandling og holder strøm i flere dage (Foto: MereMobil.dk)

Er du på udkig efter et smartwatch, der kører Wear OS er Mobvoi nok ikke det første mærke der falder dig ind. Men det burde det måske være.

Jeg har haft deres nyeste TicWatch Pro 3 Ultra GPS på armen et par uger og det har budt på både glæder og sorger.

Læs med her i min TicWatch Pro 3 Ultra GPS test.

Specifikationer: TicWatch Pro 3 Ultra GPS

 • Mål: 47 x 48 x 12.3 mm.
 • Vægt: 41 gram.
 • Materiale: Rustfrit stål pakket ind i en hård nylon.
 • Batteri: 577 mAh.
 • Display: 1,4 tommer, (454×454), AMOLED, med FSTN skærm ovenpå.
 • Software: Wear OS 2.32
 • Hukommelse: 1 GB RAM og 8 GB lager.
 • Processor: Snapdragon Wear 4100 + Mobvoi dual processor.
 • IP: IP68 certificeret + MIL-STD-810G.

Ydelsen er i top

TicWatch Pro 3 Ultra GPS drives af Qualcomms Snapdragon Wear 4100, der bakkes op af Mobvois egen mindre processor og 1 GB RAM samt 8 GB lagerplads.

Ydelsen kan der ikke klages over. Jeg kørte i testperioden flere samtidige apps og skiftede mellem forskellige funktioner, uden nogle former for forsinkelser. En flydende, hurtig og i det hele taget behagelig oplevelse.

Eneste anke er, at vi stadig ligger og roder på Wear OS 2.32. Og altså ikke Wear OS 3 som Samsung Galaxy Watch 4 har. Men det skulle være på vej.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS_Baclight
TicWatch Pro 3 Ultra GPS er både IP68 certificeret og MIL-STD-810G (Foto: MereMobil.dk)

Uret er IP68-certificeret, hvilket beskytter mod vand og støv. Det er derudover også MIL-STD-810G godkendt. Det vil sige, at uret også kan modstå ekstreme temperaturer, solstråling, stød og store trykforskelle.

Jeg kan da også fortælle at jeg har haft det her ur med overalt. Det har været med på arbejde, til træning, ude at løbe, med i bad og så videre, uden at få så meget som en ridse. Selv den Gorilla Glass beskyttede skærm, ser spritny ud endnu.

Bagsiden ved det hårdføre design er, at det er et temmelig stort ur, der kræver at man har et håndled der kan bære det.

Bedre batteritid end konkurrenterne

TicWatch Pro 3 Ultra GPS har noget, de andre ikke har; to skærme ovenpå hinanden. Nederst en flot 1,4 tommer AMOLED skærm, med en gennemsigtig FSTN skærm øverst.

FSTN skærmen kan bedst sammenlignes med en LCD skærm, som vi kender fra almindelige digitalure.

Den viser det mest nødvendige, som tid, dato og skridt. Uden at bruge ret meget strøm. Den er let at se, selv i skarpt sollys. Når det bliver mørkt, kan man få uret til at tænde et baggrundslys med et vrik med håndleddet. Dette baggrundslys kan desuden ændres til 18 forskellige farver. En sjov måde at personliggøre sit ur.

Mobvoi selv siger, at uret klarer op til 72 timers brug ved almindelig brug eller 45 dage i Essential Mode, hvor man kun benytter FSTN skærmen. De 45 dage har jeg ikke testet, men tror det er muligt.

De 72 timer kan jeg til gengæld sige god for, hvis man benytter smartwatchfunktionerne sparsomt. Gør man derimod som mig og slår alle funktioner til og benytter GPS med mere, lider batteritiden under det og lander på omkring 48 timer. Ikke helt hvad vi bliver lovet, men ikke dårligt for et smartwatch med Wear OS.

Og når batteriet er i bund, så tager det omkring halvanden time at lade det helt op igen.

Fortæller dig om du er træt

TicWatch Pro 3 Ultra GPS har alt hvad man forventer i sensorer og byder på 24 timers kontinuerlig overvågning at din puls, iltoptagelse i blodet og søvn. Jeg kan ikke på videnskabelig vis underbygge disse målinger, men sammenlignet med andre smartwatches ser de rigtige ud.

Som noget sjovt og anderledes forsøger TicWatch også at vurdere din mentale og fysiske tilstand. Det gør det ud fra de målinger det laver i løbet af dagen og stemmer umiddelbart overens med hvordan jeg faktisk selv føler jeg har det.

Sådan ser appen ud

Overskuelig app

Du kan se alle målinger på uret eller benytte Mobvois app. En absolut velfungerende og let overskuelig app, der også giver adgang indstillinger og et utal af urskiver.

Skal man endelig sige noget dårligt om appen, er det, at den kan være lidt langsom til at opdatere. Vil du for eksempel kigge nærmere på din løbetur, kan du godt risikere at skulle vente op til et kvarters tid inden dataene dukker op i appen.

Ikke alt er godt

TicWatch Pro 3 Ultra GPS_lader
Ladestikket til TicWatch Pro 3 Ultra GPS er en proprietær type (Foto: MereMobil.dk)

Nu vi er ved det negative bliver jeg nødt til at nævne det proprietære ladestik der medfølger. Det er ikke som sådan dårligt eller besværligt at bruge, men det er endnu et stik man skal have tilsluttet endnu en oplader. Endnu et stik, du skal huske at have med, hvis du skal være væk hjemmefra i længere tid.

Og så er der det føromtalte baggrundslys, som jeg ellers roste. Det er lækkert når du om aftenen skal hvad klokken er. Om natten derimod er det mildest talt irriterende.

Når du ligger og prøver at falde i søvn, er det sidste man har lyst til at se, en urskive der lyser soveværelset op fordi du bevæger armen forkert. Eneste mulighed for at undgå det, er at sætte uret i biograftilstand og slå det fra igen om morgenen.

Konklusion: Et godt bud på et Wear OS ur

Er du på Android platformen er et ur med Wear OS et rigtigt godt valg. Og TicWatch Pro 3 Ultra GPS er et godt bud på et sådant. Det har længere batteritid end andre Wear OS ure. Også LANGT længere end Apple Watch Series 7. Alt kører flydende og lækkert, selvom man prøver at presse det.

Og sammenlignet med andre smartwatches synes alle sensorer at vise korrekte målinger

Det er hårdført og jeg har på intet tidspunkt i testperioden følt, at jeg skulle passe på det. Og det har som sagt ikke fået en eneste ridse, på trods af en til tider hård behandling.

Uret har ikke nyeste den udgave af Wear OS. Opdateringen skulle være på vej, men er her altså ikke endnu. Vil man have Wear OS 3 skal man i stedet kigge i retning af Samsungs Galaxy Watch 4.

Så er der den pokkers proprietære lader og baggrundslyset, der tænder når jeg gerne vil sove.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS er altså ikke perfekt, men det er tæt på. Og det til en pris omkring 2.000 kroner.

Vi lander på 5 ud af 6 stjerner.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS_call
Du kan også tage opkald på TicWatch Pro 3 Ultra GPS (Foto: MereMobil.dk)

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flot batteritid
 • Lækkert dual-display
 • God ydeevne
 • Godt design
 • Hårdfør
 • Får Wear OS 3 i 2022

Lidt at tænke over

 • Kan være for stort til nogle
 • Proprietær ladestik
 • Baggrundslys kan irritere om natten
 • Ingen Wear OS 3 endnu

Mere til historien

Indtil videre er det kun Samsungs Galaxy Watch 4 der har fået adgang til Wear OS 3. Men alle Wear OS ure med Qualcomms Snapdragon Wear 4100 og opefter vil kunne køre Wear OS 3, når producenterne får adgang til det.

Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
OnePlus Pad Go og OnePlus Watch 2 er i handlen

Den nye tablet OnePlus Pad Go og nye variant af OnePlus Watch 2 er klar i handlen. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Ny variant af OnePlus Watch 2 er snart tilgængelig

OnePlus er på vej med en ny variant af deres populære OnePlus Watch 2. Det bliver tilgængeligt i næste uge.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram