Ny GPS-styret robotplæneklipper fra Husqvarna

Husqvarna og Gardena-robotplæneklippere kan nu finde rundt i haven via GPS-teknologi. Der er blot lige et ”men”…

Husqvarna robotplæneklipper med GPS
Husqvarna robotplæneklipper med GPS-styring og mulighed for kortlægning af haven i en app (Foto: Husqvarna)

Jeg har tidligere skrevet om den nye robotplæneklipper fra Segway, der angiveligt finder rundt i haven på egen hånd uden et afgrænsningskabel.

OPDATERING: Husqvarna Automover Nera kræver ikke kanttråd

Der var derfor kriller i haven, da det Husqvarna-ejede brand Gardena skrev til mig, at de havde en ”banebrydende teknologi”.

LÆS OGSÅ: Segways robotplæneklipper kører uden kanttråd

Den nye Gardena robotplæneklipper i Sileno-serien har indbygget såkaldt ”LONA” (LOcation and Navigation) – baseret på GPS-teknologi. Det samme gælder for nogle af Husqvarna-modellerne.

Opdel haven i zoner

GARDENA Sileno LONA
Gardena Sileno med LONA GPS-teknologi (Foto: Husqvarna)

Den nye smarteknologi giver mulighed for at opdele haven i zoner, så maskinen klipper oftere i områder, hvor græsset har gode vækstbetingelser – og mindre i skyggeområderne.

Opretter du et nyt tulipanbed, kan du udelukke dette fra klipningen via appen. Dermed undgår du, at maskinen, som en anden ged, spiser dine smukke blomster.

Hvad med kanttråden?

Min begejstring blev dog hurtigt parkeret, da det gik op for mig, at LONA-teknologien spiller sammen med den klassiske kanttråd, der fortsat er nødvendig.

I vores nye have, der fortsat ikke har græs, har jeg netop lagt 270 meter afgrænsningskabel ud og monteret med majsbaserede pløkker, der forsvinder inden for en to-tre år. Så jeg er klar. Men det havde da været sjovere, hvis det ikke var nødvendigt.

LONA findes i maskinerne Gardena Smart Sileno og Smart Sileno Life, der kan kører på arealer fra 500 til 1.500 kvm. Priserne begynder ved 8.999 kroner. LONA findes også i en række maskiner med Husqvarna-mærket.

Se også mit opslag på Instagram herunder. Du kan følge mig her.

Mere til historien

For 5 år siden fik jeg mine første robotplæneklipper-erfaringer – naturligvis med en app-styret maskine. Gense mine videoer med udfordringerne her.

Microsoft investerer milliarder i chatrobot

Microsoft investerer for tredje gang i ChatGPT. Danske universiteter er ikke begejstrede for chatrobotten.

(mere…)
Amazon og iRobot i stor milliard-handel

Amazon styrker sin position på robotmarkedet for forbrugerteknologi med opkøb af pioneren indenfor robotstøvsugere, iRobot.

(mere…)
iRobot OS gør Roomba j-serien endnu smartere

Der er mange, som har tænkt rod, efterladenskaber fra dyr og lignende var et problem, når det kom til robotstøvsugere. Men sådan behøver det ikke være.

(mere…)
Måske den bedste robotstøvsuger

VIDEO: En god og billig robotstøvsuger der samtidigt er smart og støvsuger godt… Xiaomi ER bedre end Roomba.

(mere…)
Denne Xiaomi-robotstøvsuger imponerer

TEST: Xiaomi leverer en robotstøvsuger med moppefunktion i et attraktivt prisniveau, der tilmed støvsuger godt og har mange smart-funktioner.

(mere…)
Den bedste robotstøvsuger er Roomba J7+

TEST: Roomba J7+ fra iRobot er den hidtil bedste robotstøvsuger, at jeg har testet. Rengøringen er fin og så ER den smart.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram